Czy ktoś wie kiedy w grudniu będą wydawane paczki żywnościowe z mopsu?
skończyć z żebraniem
a może tak do pracy idźcie? zima jest to odśmieżac można. zaróbcie na te paczki a nie wszystko za darmo
CZY NA TYM FORUM JAK KTOŚ O COS PYTA TO ZARAZ MUSZĄ ODZYWAĆ SIĘ NAJ MĄDŻEJSI?? TO JEST TYLKO ZAPYTANIE A NIE PROSZENIE O WSPANIAŁE RADY
wiesz syty z glodnym sie nie dogada nie przejmuj sie tymi wpisami a dla nich dobra rada zycie niesie nam rozne scenariusze moze byc tak ze kiedys i oni pojda do mopsu po dary
Internet ma może darmowy z aero2, zresztą nie samym chlebem człowiek żyje. Biedny też
Ma internet,placi za wygody a o paczki z mopsu pyta-brak słów.Te paczki sa dla ubogich a nie dla ciebie.Powinni sprawdzac dochody jak np.przy dofinansowaniach.Fura i komóra a furą po dary.
co ty piszesz internet wygoda chlopie, a po drugie kazdy orze jak moze,czego nie czepisz sie rzadzacych tym miastem jake walki robia co
Bardzo "mądrze" prawisz, mam nadzieję, że życie też kopnie Cię w cztery litery.
Ja choć, z pomocy społecznej jeszcze nie korzystam, to jestem obecnie w cieżkiej sytuacji i internet mam i mieć będę. Zrezygnowałam z kablówki, ba, nawet telewizor sprzedałam, ale z internetu nie zrezygnuję. Dlaczego? Po pierwsze, to obecnie najlepszy sposób do szukania pracy, a dla biednej osoby bez pracy znalezienie zatrudnienia to sprawa podstawowa. Już zupełnie pomijając fakt, że dzięki internetowi i allegro wysprzedaję powoli swój dobytek i dzięki temu mam za co przeżyć, bo z zasiłku przeżyć się NIE DA.
I tak jest furami po dary.... mąż pracuje na czarno brak dochodu w rodzinie lub bardzo niski i jest MOPS, paczki i inne dofinansowania. A na starość będą płakać, że renty nie ma, a nauczyli przez cale życie dawać a tu koniec,
brak mi słow ten co naprawdę potrzebuje to nie pójdzie się prosić, ma honor.
hej a co w tych paczkach jest moze i ja pojde dostane na swieta paczke
ciekawe do kogo najpierw trafią...:)
w grudniu nie bedzie paczek,mają byc dopiero styczniu :(
Ludzie co wy piszecie na czarno robi i do MOPS lata? A dlaczego na czarno robi ? Bo pracodawca nie daje umowy i pracownik robi na czarno bo musi? Dam wam przykład w tym naszym mieście mój znajomy nabrał kredytów studenckich rzecz jasna na studia, aby nie studiować w naszym mieście na prywatnej uczelni tylko na Państwowej uczelni twierdząc jak rozmawialiśmy że prędzej dostanie prace bo uczelnia na dobrym miejscu w rankingu szkół wyższych. I skończył otrzymał tytuł mgr. no i co pracodawca się głupio uśmiechnął i na tym koniec. Kolega jest z zawodu nauczycielem, a robi jako zwykły pracownik i to na czarno po pracodawca nie zamierza zatrudnić bo mu się to nie opłaca i kryzys? A w szkołach siedzą za ludzie z emeryturami i zajmują miejsce młodszym od siebie nauczycielom? Po prostu u nas w mieście jest korupcja jedna wielka banda! W innych krajach to ludzie protestują, jeden drugiemu pomaga, a u nas jeden czeka aż sie drugiemu noga podwinie!
podbijam watek, w grudniu nie było a czy wiadomo juz cos kiedy będą w styczniu?
jak to nie było??? szczególnie w grudniu powinny być wydaje mi się, ciekawe kto tam cym cyrkiem zarzadza