Widze sami eksperci w studio TVP1 - LOL / LMAO . Najpierw pojedzcie, pomieszkajcie a potem sie wypowiadajcie...wracaja do PL ale zazwyczaj nieudacznicy (lub ludzie ktorzy tesknia za rodzina, bo zostawili np. zone i dzieci w Polsce), ktorym w Angli nie udalo sie pracy znalesc lub jej utrzymac.
Wiadomo jak ktos przyjedzie, nie zna jezyka i ma 2 lewe rece plus pusto we lbie to faktycznie jak dostanie robote na budowie za £7/hr i musi zasuwac 10-12h/dzien plus soboty to po roku takiej pracy za w sumie psie pieniadze wraca do PL zeby zyc z zasilku na luzie...bo jak odliczyc koszty jedzenia, travelki, rent za chate, council tax, itp to malo co udaje sie zaoszczedzic...szczegolnie tyczy sie to osob ktore przyjezdzaja same, jesli jednak przyjezdza sie we dwoje i we dwoje sie pracuje to jest troszke latwiej...
Zanim kolejni pseudo eksperci od zycia w UK sie zaczna wypowiadac to lepiej najpierw niech sprobuja TU przyjechac, popracowac, poduczyc sie jezyka, powalczyc z calym obcym swiatem naokolo i innymi Polakami (pracodawcami) ktorzy robia tu w UK polskie obozy pracy (praca na czarno, wyciskanie z ludzi co sie da, marne stawki, druga Polska tyle ze na ternie UK) i wykorzystuja swoich rodakow plus Rumunow, Ukraincow, Litwinow, itp zeby zylo im sie jeszcze lepiej...
Eksperci normalnie jak z komisji Maciarewicza...
Na ulicach jest jak jest...owszem jest brudno tu i tam (nie wszedzie -glowne ulice sa sprzatane codziennie), pogoda jest jesienna, ale zimy sa za to OK a lato nie jest az tak upalne...dla mnie akurat bomba....nie lubie sie ani smazyc ani umarzac...a deszcz nie pada az tak czesto jak sie to mowi...lub jak to bylo kiedys....klimat sie wszedzie ociepla...
Pozdrowionka dla hejterow i forumowych trolli ktorzy zaraz mi zaczna udowadniac w kolejnych postach ze wiedza lepiej jak zyje sie w UK i to bez spedzenia ani jednego dnia tutaj... pozdrowka dla WAS :)
P.S tytul watku powienien byc "zycie w Angli" - nazwy panstw piszemy Duzej Litery :) ale co ja tam wiem
13:29. Bez zastanowienia powtarzacie błędy niedouczonego założyciela wątku i w końcu wyjdzie na to, że zamiast prawidłowo"w Anglii", to pisze się "w angli". Sorry, włączcie korekty, jak nie macie wystarczającej wiedzy, bo nie daje się czytać i strasznie to denerwujące.
Spójrz na Ostrowiec tu dopiero jest brudno. Wszedzie w lasach,na ulicach, placach zabaw... reszte twojej wypowiedzi zignoruje bo mam bo czuje tu prowokacje. Dobrze dla Anglii ze wrociles do Polski. Zycze sukcesow
Potwierdzam Bylam widzialam Anglia wydaje sie pieknym miejscem,dla tych co nie maja wyjscia .Szaro brzydko brud I SYF WSZEDZIE TYLKO .F unt jest super reszta masakra I nie sluchajcie bajek o tym jak nasi rodacy tam zyja Mieszkają w klitkach zawilgoconych z grzybem na scianie Trzeba lat zeby tam dojsc do normalnosci Ja juz tam nie wrócę Wolę skromniej żyć
19.43, widać, ze w d...e byleś i g....o widziałeś.Przecież zeby w barze pracować to trzeba znac język, a to praca fizyczna. Skąd te twoje wyobrażenia, ze wystarczy znac język i jest się prezesem??? Żyjesz marzeniami??
No może nie z podstawowym wykształceniem wszyscy wyjechali, ale fakt - z mojego otoczenia wyjechali osoby głównie niezaradni, po wyrokach lub po przejściach z policją i bez szans na normalną pracę w Ostrowcu.
newsweek lisa jako źródło "rzetelnej " informacji hahahahha
prezes w banku? hahahaha , chyba w godzinach nocnych jak nikogo w biurze nie ma i musi sprzątać syf pozostawiony tam:) Szczotka, zmiotka, mop i woda i jest prezesem:)
Co Ty wypisujesz za głupoty z tym 90%?Część to fakt ale reszta się nie zgadza.Nie pisz ze swojej perspektywy.
moge ci tylko powiedziec ze jestes typowym ostrowieckim kretynem lubiacym uogolnienia. ciesze sie tak wyksztalcony i ograniczony umyslowo kmiot nie wybiera sie nigdzie bo i w ostrowcu przyznac sie do takiego to dopiero obciach.
patologia to siedzi na mopsach, 500+ itp w PL
Ja byłem wolę w Polsce zjesc kromke chleba z masłem niż w tej waszej anglii siedziec i gonić jak szczury za czym? zycie ma sie jedno i trzeba go przeżyc jak człowiek kasa to niewszystko ale zdrowie to podstawa,niewidze sensu aby tam byc tu mam dom spokój moze mniej pieniedzy to niepotrzebne tak bardzo do szcześcia, ale za to zyje jak chcę
Niewolnikien to jestes w Polsce u janusza biznesu
najgorzej jak nierób wyjedzie i udaje,, anglika" a bida aż piszczy