Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
            • Odp.: Życie po życiu? - życie po śmierci?

baju baju będę w raju

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Kto w nic nie wierzy ma smutne życie.To wiara daje nam siłę, ukojenie w trudnych momentach życia.To dzięki wierze mamy nadzieję na lepsze jutro, i z taką nadzieją patrzymy w przyszłość. Człowiek czasami ma takie straszne i trudne momenty w życiu, jak miałby je przeżyć i przetrwać gdyby w nic nie wierzył? Gdyby nie wierzył, ze jego wiara pomoże mu przejść przez to?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

14:20. Można czytać bajki Adersena albo innych autorów, ale po co zaraz dawać zarabiać na swojej naiwności jakimś ludziom z tej, czy innej sekty? XXI WIEK LUDZIE!!!!!! Wystarczy myśleć pozytywnie, traktować ludzi tak, jak sami chcielibyśmy być traktowani i sukces murowany.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Chodziło o bajki ANDERSENA oczywiście. Coś mi zeżarło "n". Bajki tego autora szczególnie polecam.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 59

Odp.: Życie po życiu? - życie po śmierci?

Bajki powiadasz ? Nie wiem czy wiesz ale istnieje teoria że nic co rodzi się w głowie człowieka nie jest bajką. Wszystko ma prawo bytu tyle, że niekoniecznie w danych warunkach. Stąd biorą się wszelkiej maści wynalazki. Wszystko to, co teraz mamy kiedyś było nie do pomyślenia. Jeśli spróbowałbyś komuś np w XV wieku spróbować wyjaśnić zasadę działania telewizji czy radia to za kogo by Cię wziął ? To, jaki mamy wiek nie ma znaczenia bo niektóre pytania i wątpliwości są po prostu uniwersalne.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

20:18. Widzę znaczne zawężenie problemu z kosmosu do radia i telewizji:):):):)

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 60

15.01, a gdzie ja napisałam, ze daję komukolwiek zarobić? Pisałam, ze warto wierzyć, a nie latać codziennie do kościoła czy na inne spotkania religijne.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

20:30. Siądź i przez chwilę pomyśl- w życiu nie ma nic za darmo. Nawet to, co na początku wydaje się za friko, bo ktoś chce, żeby tak wyglądało pozornie.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

20.30, nie wiesz w co wierzę, czy w Boga, czy matkę Jezusa, czy może jeszcze w coś innego.Nie wiesz czy jestem katolikiem, a jesli nawet, to nie wiesz czy biernym czy czynnym.A z góry zakładasz, ze moja wiara cos mnie kosztuje.Myślę, ze zbytnio filozofujesz.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

Uważasz, że czas XXI wieku..a może XXX wieku.. jest wystarczający aby nie mieć wątpliwości wobec tego co nie podlega żadnym możliwościom badawczym ? Jest nieznane niczym bezkresy kosmosu.

Gość_Cos
            Zgłoś
            Odpowiedz

15:10. Myślisz, że my na tym forum rozwikłamy sekrety kosmosu? Wiadomo od wieków, że wiara i pozytywne myślenie czyni cuda, bardzo dobrze, niech każdy wierzy w co chce, ale po co przy tym jacyś pośrednicy,pseudo mesjasze, mają zarabiać na iluzjach swoich mocy sprawczych? Każdy z nas, to jest odrębny kosmos i wiele od nas zależy, na jakiej pozycji się ustawimy w naszej ziemskiej galaktyce.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Polecam książkę "Chata". A może ktoś czytał już?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

15:57. Życie, to nie fikcja literacka, a zwykła proza. Jak sobie "ktoś pościeli, tak się wyśpi". Książki czyta się albo dla przyjemności, albo w ramach edukacji. Akurat ta książka nie spełnia żadnego z tych kryteriów. Szkoda cennego czasu.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 57

Mam nadzieje ze jest jedno i więcej nie będzie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

niestety będzie bo zaczynam wierzyć w reinkarnację, za dużo ostatnio oglądałem filmików o teoriach spiskowych i mi się udzieliło,

jestem fanem Adolfa Kudlińskiego

https://www.youtube.com/watch?v=x0ZE6UELZF4&index=10&list=PLvpMEK6RZdWaDdqdR67yTSLCNMKmw4xkS

i kanału wideoprezentacje

https://www.youtube.com/watch?v=QIkCJrUgC6Y&index=9&list=PLE58asSGZSR0s9HyScqgL9VcwIAJL1hsi

mlodypistolet
          Zgłoś
          Odpowiedz

23:15. Hare, hare, hare Krishna. Poznałam tę sektę przebywając w tym samym hotelu, co i oni. Jedyne, co mi się podobało, to to że kąpali się w basenie nago przy wszystkich. Wtedy przekonałam się, że natura jednak nie wszystkich jednakowo obdarza:)

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

moja reinkarnacja nie ma nic wspólnego z Hare Krishna lub inną religią, jest bezreligijna kropka

mlodypistolet
              Zgłoś
              Odpowiedz

Na pewno coś jest po śmierci, są "duchy" i inne niewyjaśnione rzeczy. Doświadczyłam tego parę lat temu, podczas rodzinnej wigilii. Szczegółów nie będę pisała, po prostu zmarła, bliska nam osoba dała znać w bardzo konkretny sposób, że przyszła do nas. Zgromadzonych było 10 osób, to chyba nie było zbiorowe przywidzenie...

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
    Branża: Kosmetyczne salony