Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Odp.: Życie po życiu? - życie po śmierci?

Miałam w życiu kilka dziwnych sytuacji, które starałam się jakos sobie wytłumaczyć zeby się nie bać.Dzis juz strach minął, ale zrozumieć nie udało się.Może opiszę jedną: Kilkanaście lat temu zmarła bliska mi osoba.W dniu Jej pogrzebu wyszłam z domu na podwórko i za chwilę usłyszałam duży hałas dochodzący z domu, w ktorym nie bylo nikogo z domowników.Kiedy weszłam do kuchni okazało się, ze suszarka z naczyniami leży na podłodze, wszystko potłuczone.W pierwszej chwili pomyślałam, ze hak urwał sie i spadła, niestety oba haki mocujace suszarkę tkwiły mocno w ścianie. Może dla kogoś to śmieszne, ale mnie oblał zimny pot. Niektórzy tłumaczą to tym, ze osoba zmarła nie pogodziła się z tym, ze odeszła i w ten sposób okazuje swoją złość i niezadowolenie.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Życie po życiu? - życie po śmierci?

może coś w tym jest

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Sam nie wiem..ludzie zawsze mieli Bogow bo chcieli wierzyc ze to tu to nie koniec,bo inaczej jaki sens zyc-tyrac cale zycie i umrzec..poza tym religie sa po to by dyscyplinowac tlumy i straszyc ale i zyc z tlumow doic ich..jak jest zobaczymy..

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

A jeśli nie zobaczysz???

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Wielu ludzi twierdzi, niektórzy są pewni, że życie po śmierci istnieje - jak odnosicie się do kwestii Niebo - Czyściec -Piekło ???

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Nie wiem czy istnieje piekło.Wielu twierdzi, ze piekło to mamy tu, na ziemi, ze nasze życie to piekło.Może to i prawda, nie wszystkim życie leci kolorowo.Wierzę jednak w Niebo, i wierzę, ze chociaż tam jest sprawiedliwość i nie dostaną sie tam źli ludzie.Tylko nie wiem gdzie pójdą po śmierci? Może do Czyśćca, aby oczyścić sie z grzechów, odpokutować je?? Nie wiem.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

A to Niebo to gdzie niby miało by być według ciebie ???

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Przecież religia chrześcijańska naucza, że raj będzie tu na Ziemi po powtórnym przyjściu Chrystusa

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

No i co - nic nie odpowiecie ????????

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Coś ci CIEMNIAKU nijak nie idzie to internetowe głoszenie teorii wiary świadków Jehowy. Kiedy będzie o Armagedonie? Ty raczej na niebo nie licz, po tym co tu wyprawiasz ha ha ha ha ha ha

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

Do pani z 9:45 wierzę w to co piszesz, bo podobne sytuacje dotyczyły mnie. Umiera człowieka ciało a dusza (chyba) nie skoro po śmierci przychodzi.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 50

Raj to raj, a niebo to niebo. To są dwie różne przestrzenie. Idziesz do nieba. A kiedyś będzie raj tu.

Gość_Zala
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

10.51, no to gdzieś na to trzeba czekać po śmierci, wychodzi na to, ze w Niebie :) A gdzie jest Niebo? Obrazy święte przedstawiają nam Niebo, które mamy nad głowami. Wierzyc lub nie wierzyć, to juz prywatna sprawa każdego z nas.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Istnieje. Najwięcej mogą powiedzieć osoby, ktore przeżyły śmierć kliniczną. Znam taką osobę. Opowiadała o błogim spokoju i pięknej łące usianej kwiatami, cieple i wielkim szczęściu. Nie była w żadnym tunelu, nie widziała światła i nie słyszała głosów. Od razu była na tej łące.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

13:40. Jestem wieloletnim pracownikiem Służby Zdrowia i ŻADEN ANESTEZJOLOG, którego znam, nie potwierdził, aby pacjenci po przebyciu śmierci klinicznej opowiadali jakieś brednie o ukwieconych łąkach, tunelach ze światełkami(a jak to było zbliżające się Pendolino?). Mózg rządzi się swoimi prawami i reaguje na śmierć na wiele sposobów, ale nigdy spokojem i radością, bo jest to absurd.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

15.16, czyli książka niby oparta na faktach "Życie po życiu", gdzie wypowiadają sie i pacjenci i lekarze to fikcja?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
Branża: Kosmetyczne salony