Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Zrozpaczony rodzic (15-letnia córka w ciąży)

Ilość postów: 48 | Odsłon: 7334 | Najnowszy post
  • Zrozpaczony rodzic (15-letnia córka w ciąży)

Moja 15-letnia córka jest w ciązy, jedem zrozpaczona i załamana.

Gość_M.
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Zrozpaczony rodzic (15-letnia córka w ciąży)

Trudno, nie ona pierwsza i nie ostatnia. Nie jest to co prawda pocieszające, ale sam fakt, że takie sytuacje zdarzają się coraz częściej sprawia, że szok maleje. Najważniejsze teraz to NIE ZOSTAWIAĆ DZIECKA Z DZIECKIEM SAMEMU SOBIE.

Ja wiem co ciśnie się na usta, ale trzeba to przełknąć i wziąć się za rozwiązywanie problemu. Sama córka pewnie przeżywa to nie mniej tyle, że jest bardziej bezradna, bo małoletnia i skazana na pomoc rodziców. Trzeba jej zapewnić maksymalnie spokój, bo atmosfera ma niebagatelny wpływ na dziecko w łonie matki. Szkołę teraz można skończyć w różnym trybie (wieczorowym, zaocznym), jak będzie chciała skończy też studia. Najważniejsze teraz nie doprowadzać do destrukcji emocjonalnej. Nie przejmować się opiniami tych życzliwych i tych złośliwych bo nie wiadomo, które bardziej szczere, a takich zapewne nie zabraknie. Zachować spokój, robić swoje i w tym działaniu być RAZEM. Bo najważniejsze dla egzystencji każdego człowieka jest serdeczność i przyjaźń najbliższych w sensie więzów rodzinnych w różnych momentach życia, szczególnie tych złych. Życzę aby się wszystko udało przezwyciężyć.

Gość_gość_filozofka
      Zgłoś
      Odpowiedz

dziekuje za słowa otuchy

Gość_M.
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wszystko się ułoży zobaczysz :) a mały szkrab da wiele radości :)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Zrozpaczony rodzic (15-letnia córka w ciąży)

Ja urodzilam córkę w wieku 17 lat teraz z perspektywy czasu wiem ze to najlepsza rzecz jaka mnie spotkala. Dzięki temu jestem tu gdzie jestem. Będąc matka nie miałam czasu na głupoty musiałam być dorosła i odpowiedzialna musialam iść do pracy , skończyłam szkole później studia i wszystko jest ok. Miałam dla kogo żyć i się starac.

Gość_kasia
        Zgłoś
        Odpowiedz

Stało się - nie po winno, ale się stało. Córka przeżywa to pewnie jeszcze mocniej niż Ty. Dobrze, że już wiesz, że nie została sama z tym problemem i sama nie pozukała "rozwiązania".

Szkołą może zaczekać, można ją kończyć w trybie wieczorowym, studia zaoczne też cieszą się dużą popularnością. Wspierajcie i otaczajcie opieką. Trudne chwile miną, wszystko się ułoży...

A dziecko w przyszłości przyniesie wiele radości i będzie dumą całej rodziny.

anias2000
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Ja też urodziłam córkę mając 17lat rodzice od samego początku wspierali mnie teraz mam już dorosłe dzieci,jestem szczęśliwą babcią i wcale niczego nie żałuję.Głowa do góry zobaczysz wszystko się ułoży nie patrz na to co mówią inni bądz teraz podporą dla córki a kiedyś ona będzie twoją. Życzę wam wszystkiego dobrego i radości z maleństwa.Pozdrawiam

Gość_szczęściara
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Bardzo rozsądna wypowiedź "filozofki". Podzielam w zupełności.

To bardzo ważny moment dla całej rodziny. Trudny i wymagający właściwego ustalenia priorytetów.

Na kontynuację nauki jest wiele ścieżek i sposobów.

Co się stało, to już historia. Teraz ważny jest dzień dzisiejszy i przyszłość.

Powodzenia.

Gość_Wojtek_68
        Zgłoś
        Odpowiedz

badz przy niej i duzo z nia rozmawiaj,nie czepiaj sie i nie krzycz,jakos to bedzie ,dacie rade,mops pomoze wam,juz teraz moze prosic o pomoc w mopsie,nie czekaj.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

współczuję bo ciężkie chwile przed Wami,ale na pewno się wszystko poukłada a Ty będziesz kochać wnuka najbardziej na świecie,wiem co mówię,bo znam to z autopsji,głowa do góry,nikt nie umarł tylko się rodzi.Bądż oparciem dla swojej córki,ona Cię teraz bardzo potrzebuje,pozdrawiam

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

moja 16-letni córka przeżywa teraz swoją wielką miłość,rozmawiam z nią o antykoncepcji,proszę żeby się nie spieszyli i bardzo się boję,czy aby skorzysta z rad,a może nie i będzie problem.Nie mam na to wpływu,ale jedno wiem ,cokolwiek się stanie ,jestem z nią i zawsze jej pomogę. Bo mam tylko ją i wszystko zrobię żeby skończyła szkołę,bła szczęśliwa,pozdrawiam,będzie dobrze

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Nie zalamuj sie, wszystko sie ulozy. Nie Ona pierwsza nie ostatnia. Oby tylko takie problemy byly. Stalo sie, zyje sie dalej, teraz musicie trzymac sie razem, napewno wszystko dobrze sie skonczy. Pozdrawiam.

Gość_monika
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Zależy który miesiąc, do któregoś tam można spokojnie poddać się aborcji - warto rozważyć, bo 15 lat to na pewno nie jest czas na ciążę i nie ma co życia dziecku komplikować już na samym starcie.

Gość_Ola
      Zgłoś
      Odpowiedz

szkoda że ty się załapałaś w tym przedziale że już wyskrobać nie można było,oj szkoda to byś takich głupot nie radziła

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Wyjazd do jakiegokolwiek kraju graniczącego z Polską, wszędzie tam aborcja na życzenie jest legalna.

http://natemat.pl/111057,aborcja-all-inclusive-za-1600-zl-znalezienie-zagranicznej-kliniki-z-polska-obsluga-zajmuje-kilka-minut

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Tak trzeba się nią zaopiekować,ale trzeba zapytać co za człowiek jest ojcem dziecka.Czy ten ktoś jest na tyle dojrzały do tej roli.Nic nie ma na ten temat.To jest też bardzo ważna kwestia.

Gość_Gość.
      Zgłoś
      Odpowiedz

sama urodzilam jak mialam 16 lat , matka mnie nie wspierała szkoda nawet o tym pisac, dziewczyna wie ze zle sie stalo ale pamietaj ze ona ma w głowie piekło, jest zrozpaczona załamana i to od ciebie zalezy jak potoczy sie jej dalszy los,,, wspieraj ja pomagaj ale tez rozmawiaj o tym ze w niewłasciy czasie to sie stało,,,ja sobie poradziłam bez matki mam teraz 42 lat i z doswiadczenia wiem jak matka i jej pomoc moze wpłynac na całe zycie glowa do gory bedzie dobrze , pozdrawiam i zycze sił ,,,,

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

nie pierwsza ani nie ostatnia. Twoja pomoc ma tu duze znaczenie. Tylko czasem nie proponujcie małolatom slubu, bo to mija się z celem. niech najpierw udowodnią, ze są dorosli do codziennego zycia a nie tlyko do sexu.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
13 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości
Dodaj firmę