jechałam do pracy i z pracy, nie ma:(
Czy to na pewno prawda? Przecież przez tyle lat były i nagle przestały się podobać? Coś nie chce mi się wierzyć?
pan wygania a bocian wraca tylko zeby im krzywdy nie zrobił....hmmm moze by sie wreszcie zastanowił nad tym co robi cóz mu ten bocian przeszkadza....
W piątek siedział jeden w gnieździe. Gniazdo jest poza podwórkiem.
no niestety bocianki zniknęły i tylko czasem odwiedzaja gniazdko dziwi mnie bierność władz:(
które nie robią nic w tej sprawie:( wszyscy udaja że nic sie nie dzieje a wyrocznia chodzi bezkarnie po podwórku:(
Podbijam...czy coś w tej sprawie z Bocianami sie wyjasniło?co z tym chłopem...???
hey jak tam bocianki przyleciały chyba juz pora zobaczymy czy powróca na swoje miejsce
bedziemy teraz bacznie obserwowac jak wróca czy znowu nie beda przeganiane,straszone,
póki co GNIAZDO jest PUSTE........:(
w miejscowości Rudka k/Bałtowa też zniknęły. Puste gniazdo pozostało już 3 rok. Podobno komuś przeszkadzały. Prosimy o przybycie ekologów w te miejsca. Bociany powinny być we wsi przyjazne dla otoczenia są.
Dokładnie ekologów,oraz odpowiednich słuzb niech zamontuja kamery i wtedy nikt ich nie ruszy
kamery i kamery i po sprawie
zamontowac i obserwowac wtedy nikt ich juz nie ruszy bo jak im kare dowala to sie nie pozbieraja mili panstwo
Bociany ( a także inne rzadkie gatunki ptaków) masowo giną podczas przelotu nad Libanem, są tam zestrzeliwane jako trofea "idiotów" bo inaczej tej głupoty nazwać nie można. Poczytajcie w necie na ten temat.