Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Odp.: Zniknięcie bocianów z m. Rudka k/Kunowa przy DK nr 9 62+950 km

Bocian na gnieździe przynosi szczęście domowi, na podwórku którego gniazduje. To jest znana myśl ludowa,pielęgnowana od wieków w Polsce. Każdy gospodarz marzył o tym, by bociany gniazdowały na jego posesji. Dbał o ich gniazdo w zimie, pomagał, czasem karmił. Gdy bocian nie przyleciał do gniada na nastepny rok, traktowano jako zły omen i uważano, że nieszczęście spotka rodzine i obejście. Bocian, to w Polsce symbol szczęścia i powodzenia dla gospodarstwa i gospodarza, u którego zagniazdował.

Gość_limetka
          Zgłoś
          Odpowiedz

Mam nadzieję że tego podłego człowieka spotka zasłużona kara. Bociany są pod ochroną.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Zgłosił ktoś do Urzędu, czy na policję, że bociany zniknęły?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Każdej wiosny czekałam kiedy przylecą:) wstydż się niedobry człowieku

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 24

Odp.: Zniknięcie bocianów z m. Rudka k/Kunowa przy DK nr 9 62+950 km

dziś policja była u niego i go spisywała czyli forum zadziałało

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Od kilku lat codziennie jeżdżę do pracy tą drogą, nawet jak w nocy po drugiej zmianie wracałam to oczy same lecą na gniazdo, a tam pusto, tyle kilometrów do domostwa takiego drania leciały,wiosnę przynosiły, a ten je po staropolsku przyjął, łobuz wstrętny, że biedne musiały koło oprawcy zamieszkać. Takiemu to teraz tylko dom zabrać tak jak on im zabrał. Tylko żeby go odpowiednia kara spotkała. A tak a pro po to wielkie dzięki dla założyciela tego wątku, są jeszcze mądrzy ludzie, DZIĘKUJEMY!

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Jeżeli to on to dostanie od 6 miesięcy do 5 lat. Standard to 2 lata. I dobrze.

antares
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

pod warunkiem, że mu udowodnią lub znajdą się świadkowie

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

21.42 tylko żeby się tak stało i żeby mu udowodnili.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Czy coś wiadomo na temat zniknięcia tych bocianków?

Gość_anna
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Dziś rano ok 6.40 jechałem i widziałem w gnieździe jednego Bociana. Więc wydaje mi się, że wróciły.

Gość_Kierowca
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Potwierdzam, dziś bociany wróciły :) tylko ciekawe na jak długo.. mam nadzieje, że ten pan się opamięta.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 34

jechałam o 5.40 nie było i o 15.00 też nie było:(

Gość_anna
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 143

Na miłość boska,co się z tym narodem porobiło!?Pamiętam te boćki z Rudki.Ten człowiek,co je sprzatnał to jakiś psychol.Odpowiednie służby powinny się tym zająć!!!!!!!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

Hej.... jak sprawa z bocianami? Dawno tamtędy nie jechałam, ale zawsze mi się serce raduje jak je widzę...

Niewiele tych pięknych ptaków zostało, a jeszcze jacyś emocjonalni psychopaci w Polsce je tępią.

Jak ktoś widzi co eskalacje głupoty i sadyzmu wobec zwierząt, proszę zgłaszajcie tam gdzie trzeba...

Tennessee
      Zgłoś
      Odpowiedz

bociany cały czas wracają ale są skutecznie płoszone..

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jak to widzicie, to zgłoście tam gdzie trzeba. ;-(((((

Tennessee
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nagrajcie filmik i zgłoście i wyślijcie na kontak24. Niech cała Polska zobaczy tego człowieka!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
12 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -