Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Zmiana pokrycia dachu o powierzchni 100 m² - ile kosztuje w Ostrowcu?

Ilość postów: 8 | Odsłon: 2171 | Najnowszy post
  • Zmiana pokrycia dachu o powierzchni 100 m² - ile kosztuje w Ostrowcu?

Na wiosnę chciałabym zmienić eternit na dachu ok. 100m2 na blachodachówkę gat. 2 Ktoś zmieniał niedawno i orientuje się jakie są ceny materiałów i robocizny? Marzy mi się , żeby ocieplić dach, ale nie wiem czy mnie będzie stać :/

Może w 1 roku wymienić a w 2 roku ocieplić dach? ale czy tak się da? A co z ociepleniem budynku później? Zauważyłam, że większość ludzi robi to razem (dach i ocieplenie budynku). Proszę o radę :)

Gość_W
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Zmiana pokrycia dachu o powierzchni 100 m² - ile kosztuje w Ostrowcu?

Zapytaj fachowców bo na tym forum to są jedynie "fahofcy".

Gość_Mietek
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Zmiana pokrycia dachu o powierzchni 100 m² - ile kosztuje w Ostrowcu?

27kzł

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

jesli to jest zwykły dach na krokwiach to mozna pozniej go ocieplic tak samo z wykonaniem ocieplenia scian, mozna przyklejic po jednej płycie styropianu aby zanontowac podbitke.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

27 tys? a z więżbą dachową?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Wymieniałem niedawno pokrycie dachu dwuspadowy 13x13,5 m z eternitu na blachodachówkę w I gat. materiały ok. 9000 tyś. robocizna 4.6 tyś. 4 dni roboty. Bez ocieplania dachu - robię to w tej chwili sam - nie jest to skomplikowane. Eternit zdjęty w ramach wsparcia przez UM - nic nie kosztuje (demontaż+utylizacja). Przy okazji gruntowną konserwację więźby dachowej zrobili goście od montażu dachu.

Gość_Piotr
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Pewno, że możesz robić to stopniowo, etapami. Jednak niektórych rzeczy nie da się uniknąć, np. jeśli okaże się, że więźba dachowa jest do bani, to musisz liczyć się z wymianą. Zasadnicze pytanie przy okazji: czy poddasze będzie/jest użytkowe? Rady mogę Ci udzielić telefonicznie. Moje ogłoszenie w zakładce "Ogłoszenia" wpisz dachy.

SCZ
      Zgłoś
      Odpowiedz

Polecam świetne projekty dachów i firmę :

[url=http://www.dachy-zrbzawadzki.pl/]dachy poznań[/url]

Niesamowite projekty, u mnie wykonali świetną robotę w dobrej cenie !

Gość_Majjeczka
        Zgłoś
        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę