Na wiosnę chciałabym zmienić eternit na dachu ok. 100m2 na blachodachówkę gat. 2 Ktoś zmieniał niedawno i orientuje się jakie są ceny materiałów i robocizny? Marzy mi się , żeby ocieplić dach, ale nie wiem czy mnie będzie stać :/
Może w 1 roku wymienić a w 2 roku ocieplić dach? ale czy tak się da? A co z ociepleniem budynku później? Zauważyłam, że większość ludzi robi to razem (dach i ocieplenie budynku). Proszę o radę :)
Zapytaj fachowców bo na tym forum to są jedynie "fahofcy".
27kzł
jesli to jest zwykły dach na krokwiach to mozna pozniej go ocieplic tak samo z wykonaniem ocieplenia scian, mozna przyklejic po jednej płycie styropianu aby zanontowac podbitke.
27 tys? a z więżbą dachową?
Wymieniałem niedawno pokrycie dachu dwuspadowy 13x13,5 m z eternitu na blachodachówkę w I gat. materiały ok. 9000 tyś. robocizna 4.6 tyś. 4 dni roboty. Bez ocieplania dachu - robię to w tej chwili sam - nie jest to skomplikowane. Eternit zdjęty w ramach wsparcia przez UM - nic nie kosztuje (demontaż+utylizacja). Przy okazji gruntowną konserwację więźby dachowej zrobili goście od montażu dachu.
Pewno, że możesz robić to stopniowo, etapami. Jednak niektórych rzeczy nie da się uniknąć, np. jeśli okaże się, że więźba dachowa jest do bani, to musisz liczyć się z wymianą. Zasadnicze pytanie przy okazji: czy poddasze będzie/jest użytkowe? Rady mogę Ci udzielić telefonicznie. Moje ogłoszenie w zakładce "Ogłoszenia" wpisz dachy.
Polecam świetne projekty dachów i firmę :
[url=http://www.dachy-zrbzawadzki.pl/]dachy poznań[/url]
Niesamowite projekty, u mnie wykonali świetną robotę w dobrej cenie !