Witam. Daje dziecko od nowego roku do żłobka z powodu pójścia do pracy i takie pytanie do mam, które zaprowadzają tam dzieci: z których jesteście żłobków zadowolone? Myślę nad pajacykiem, a krokodylkiem ale nie wiem, w którym jak jest z warunkami, opieką i cennikiem. Podpowiecie mi coś o warunkach itd?
Ja słyszałam bardzo dobre opinie o Pajacyku nie drogo. Opieka nad dziecmi podobno rewelacyjna. Wiec sama niedługo wracam do pracy wiec myśle ze dam dziecko do złobka do pajacyka.
moje dziecko od żłobka do chwili obecnej czyli przedszkole grupa starsza chodzi do Pajacyka.jestem bardzo zadowolona,dużym plusem jest własna kuchnia a nie catering jak w krokodylu. nie wiem jakie są teraz opłaty w krokodylu ale parę lat temu różnica w cenie była znaczna, tzn.pajacyk był tańszy. poza tym należy spojrzeć również na doświadczenie obydwu placówek, pajacyk jest żłobkiem/przedszkolem z długoletnią praktyką, ciocie są rewelacyjne :) myślę że decyzję i tak każdy musi podjąc sam,można pójść do jednego i drugiego na "oględziny" i wówczas zdecydować :)
a jakie sa koszty posłania dziecka do pajacyka?
Moje dziecko chodzi do Zielonego Krokodyla, wczesniej chodziło do żłobka teraz jest w przedszkolu. Jestem bardzo zadowolona, na grupę żłobkową ok 20 dzieci przypada 5 opiekunek, dużym plusem są częste spacery i to nie tyko na przyległy placyk zabaw. Dzieci mają do dyspozycji 2 sale. Cena też jest niższa niż kiedyś , ale nie wiem dokladnie ile teraz kosztuje żłobek, najlepiej zadzwonic lub pójść osobiście i zapytac. Ja jak najbardziej polecam :)
Da mnie największym dobrodziejstwem w Pajacyku było uczestniczenie w programie unijnym . Przez półtora roku nie ponosiłam żadnych kosztów związanych z opłatami. A opieka super,dziecko przewinięte nakarmione świeżym jedzeniem,zaopiekowane,nauczone. Super są zajęcia rytmiczne,muzyczne dla maluchów,sama w nich uczestniczyłam w czasie adaptacji mojego dziecka i gdybym nie widział to pewnie nie uwierzyłabym w to że takie maleństwa potrafią brać w nich udział. Jeśli chodzi o wychodzenie na dwór to ja osobiście wolę gdy moje dziecko nie włóczy się po mieście z opiekunkami tylko wychodzi na bezpieczny ogrodzony i monitorowany plac zabaw lub bawi się na dużym tarasie.
A to gdzie można dowiedzieć się o ten program unijny żeby być zwolnionym z części kosztów i jakie kryteria trzeba spełniać? Bezrobotna jestem jak na razie zasiłek biorę choć nie wiadomo czy za to kupić pampersy czy mleko
Projekt ten już się kończy ,trwał przez półtora roku do dn. 31.12.2014 r. Od 1 stycznia muszę za żłobek płacić to jest kwota około 320 zł miesięcznie. Moje dziecko będzie tam uczęszczać do samej szkoły ,istnieje taka możliwość,placówka ma przedszkole i dla dziecka i dla rodziców to bardzo dobre rozwiązanie.