W Ostrowcu są już żłobki, powstaje duży żłobek miejski.
Czy byla analiza jakie jest zapotrzebowanie, czy faktycznie brakuje miejsc dla dzieci?
Taki żłobek musi powstać to jest bardzo ważne. To jest świetny pomysł. W Ostrowcu zaczynaja powstawać nów zakłady pracy będą nowe miejsca pracy dla młodych wiec żłobek to cześć systemu w końcu mamy Prezydenta, który w dobry sposób myśli o mieście
Ja proponuję odstawić alkohol. Tylu bredni, w jednym poście, na tym forum nie przeczytałem już dawno. Ja wiem że jest niedziela, a w kulturze polskiej 80% jest dzisiaj na kacu, ale proszę uszanować resztę która nie pije i mimo że jest to śmieszne to szanujmy się. Zdrowia
09 58 hym czyżby twoje nie picie alkoholu jest konsekwencją nadużywania że tak zapytam:)
wszyscy czekamy na publiczne ogłoszenia o konkursy na stanowiska pracy w tej instytucji. na pewno przecież tak będzie
Pytanie jest nie na miejscu, bo zawsze jest dogłębna, precyzyjna i bezstronna analiza zapotrzebowania przed wydawaniem każdych publicznych pieniędzy - niezależnie od szczebla władzy.
Nie da się edytować posta - zamiast "pieniędzy" miało być "środków".
Nie wiem czy wywalenie pieniędzy w błoto. Żłobki prywatne są. W nich miejsca też są.
Rodzic nie płaci bo przecież Państwo funduje. I teraz pytanie, czy aż tak się opłaca sięgać gminie po pieniądze z Państwa?
W Ostrowcu urodzilo sie w calym roku mniej niz 300 dzieci to ile miejsc jest potrzebnych?
Skoro prywatnym się opłaca tak że chcieli się rozbudowywać to i miastu się opłaci a rodzice będą mieli innego partnera do rozmowy
Jak się w Polsce dowiedzą ,że w Ostrowcu żłobek wybudowali,to będzie rozkwit miasta tylu nowych mieszkańców ,no rodzin się zjedzie do miasta z małymi obywatelami .W Ostrowcu bezrobocie jest ponad 10% ,to i żłobek potrzebny ,bo podobno jest ,tylko ,że niepoliczony przyrost naturalny
https://um.ostrowiec.pl/dane-ekonomiczne.html
Bezrobocie jest 11,6%.
Reszta danych do porównania również ciekawa.
Oj cierpi konkurencja, cierpi. Trzeba będzie teraz szanować rodziców bo jest wybór