wracając wczoraj z pracy zgubiłem dowód os. dziś rano byłem w urzedzie i mam potwierdzenie wyrobienia i z potwierdzenie zguby dow osobistego.skoro niemoge przystąpić do egzaminu to chciałem ,żeby zwrócili mi chociaż pieniądze -jest to wypadek losowy nie planowałem tego,ale jest to chyba niemożliwe żeby zwrócili mi pieniądze.niezły interesik sobie rozwineli za darmo pieniądze do ręki.gratuluje i czy niemożna czegoś z tym zrobić poszperam troche tak nie może być......
Myślę ze powinieneś ubiegać się w urzędzie o dowód tymczasowy na cito
Ale kto ma Tobie zwrócić kasę? Urząd? Przecież to Ty go zgubiłeś nie pani z urzędu. Ty się lepiej skup na tym aby nikt nie zaciągnął pożyczki w providencie na Ciebie. Daj ogłoszenie w gazecie, o zgubieniu dowodu 24.04.
Poza tym oni nie dostali kasy za darmo. Przecież muszą wyrobić nowy dowód a to kosztuje. Kasa nie zostaje w urzędzie, przysłowiowa pani Wiesia nic z tego nie ma. Za gapowe się płaci.
Ludzie gość 11:17 i gość 11:19 on pisze o zwrocie kasy za egzamin do którego ma nue być dopuszczony z powodu braku dowodu osobistego ,czytajcie ze zrozumieniem
To niech sie nauczy pisac ze znakami interpunkcyjnymi a nie jeden bełkot.
Ciężko zrozumieć ten bełkot. Brak interpunkcji.
jaki egzamin ,z czego i jakie pieniądze.?To raz. Byc może egzamin będzie można przełożyć, spytaj może jeśli masz paszpotr lub inny dokument ze zdjęciem powinni honorować
Wyrobienie dowodu nic nie kosztuje. Musisz tylko zrobić zdjęcie i to jest koszt. Zglosilabym na policję ten fakt zagubienia. Niezły kłopot. Pilnie trzeba do Urzędu Miasta o wyrobienie.
Pierwsze co zrob to zablokuj waznosc dowodu na koncie bankowym. Jest ogolnobankowy system powiadamiania - nikt nie wezmie pozyczki. Na policji nie trzeba zglaszac - chyba ze skradziony
Racja zgubienie dowodu może w konsekwencji przynieść spore problemy, dlatego też warto korzystać z różnego rodzaju ochrony danych gdzie własnie w takich sytuacjach będzie na tyle bezpiecznie że jak już osoba która znajdzie dowód i by wykorzystała go np przy zaciągnięciu pożyczki to my się od razu o tym dowiemy i będziemy mogli działa.