Zupełnie inaczej niż u nas. Zaczynają się dosyć wcześnie, około 21 jest tzw. Czepiec, trawa on w zależności od liczby gości od dwóch do trzech godzin. Orkiestra w tym czasie gra góralskie melodie na tradycyjnych instrumentach a goście ustawiają się w kolejce do państwa młodych. Właśnie wtedy składają im życzenia i wręczają prezenty. Każdy gość po złożeniu życzeń musi wypić z przygotowanego kieliszka za zdrowie państwa młodych.
jak to na Podhalu, hucznie, długo ino sie wytańcować :)
gdzie można ich posłuchać? pilne
Nie polecam Zespołu SEKTOR z Miłkowa. Ja ich miałam na swoim weselu:( Rok przed weselem umawialiśmy się ze będą grać do 5 a jak trzeba to i do 6, a na tydzień przed już zastrzegli sobie, że kasę należy im wypłacić przed oczepinami i grają do piątej. Przed weselem umówiliśmy się, że grać przestaną jak im powiemy, nikt nie szepnął ani słówka a już po trzeciej zaczęli się pakować. Mają długie przerwy. Może i grają fajnie mają nowe kawałki i oczywiście jak ich rezerwujesz na rok przed weselem to mówią że się dogadamy i będziemy zadowalani, ale później czyli jak już nie masz innej opcji stawiają swoje warunki.
TRIO MASTER ..grają superowo chyba z laptopa hehehe ciemniaki nawet niewiecie kto gra a kto pali głupa.Jedynie bebniarz tam gra reszta jak by wam zagrała to zdziwilibyście się i to bardzo
oni chyba grali w Venus na sylwestrze i nic specjalnego nie pokazali przynajmniej dla mnie
trio masters,grali na weselu u mnie teraz w sierpniu,bylo czadowo,swietnie
trio masters nie gral sylwestra w wenus,tylko w baltowie,dowiedz sie zanim zaczniesz glupoty pisac,