Jestem osobą przed sześćdziesiąt ka i coraz trudniej mi jest znaleźć pracę juz nie jest to zdrowie wiec przydało by się aby tacy ludzie jak ja mieli zasiłki aby można było zyc
Dobre państwo wyciągnie z kieszeni podatników i rozda każdemu potrzebującemu na paliwo.
Ja podobnie 60 lat i pracowałem od 1972 roku a obecnie osoba niepełnosprawna z określonymi dolegliwościami bez pracy i bez świadczeń.Na koncie emerytalnym uzbierana duża suma. Tak to państwo dba o swoich obywateli nie dając im nic w zamian.Co ciekawe jeśli bym dalej nie pracował i doczekał emerytury to wychodzi mi ona z kalkulatora ZUS-u o 200 zł wyższa niż bym pracował!
Problem jest poważny pomimo że mam dobry zawód z praca jest kiepsko
Jestem przed 40 i też mam problem z pracą- już jestem dla pracodawców za stara :( Za granicą ludzie starsi są najbardziej pożądaną grupą ze względu na doświadczenie, a u nas do 30, a potem spadaj. Do niedawna wisiała kartka na Chińczyku, pisało coś takiego, że "przyjmą osobę do pracy - wiek do 35 lat". Przykro było na to patrzeć.
Na pracę za stara, na zasiłek za młoda, na umieranie zbyt potrzebna dzieciom.
Nie wyjadę za granicę, bo nie mam za co tam wyjechać. Nie zostawię też dzieci samych w kraju. Jak żyć? Złośliwi by odpowiedzieli - krótko :(
Jest to rzeczywiście duży problem dla takich osób; mało tego politycy mówia tylko o osobach młodych bez pracy a co mają zrobić 40,50 latkowie, którzy stracili pracę bo na przykład zakład splajtował ? I nie ma za co żyć, a zasobów
żadnych w domu nie ma ani bogatej rodziny,żeby ktokolwiek pomógł bo wszyscy albo na zasiłkach lub marnych emeryturach
Jakiż to potencjał produkcyjny Ostrowca został zniszczony?
Dziecko, jesteś zapewne bardzo młodym człowiekiem i nie wiesz ile w Ostrowcu było zakładów produkcyjnych i ile tysięcy osób w nich pracowało.