Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Zasiłki dla ludzi 50 plus

Ilość postów: 23 | Odsłon: 2776 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Zasiłki dla ludzi 50 plus”.
  • Zasiłki dla ludzi 50 plus

Jestem osobą przed sześćdziesiąt ka i coraz trudniej mi jest znaleźć pracę juz nie jest to zdrowie wiec przydało by się aby tacy ludzie jak ja mieli zasiłki aby można było zyc

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Zasiłki dla ludzi 50 plus

Dobre państwo wyciągnie z kieszeni podatników i rozda każdemu potrzebującemu na paliwo.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Zasiłki dla ludzi 50 plus

Mam podobny problem , a raczej miałem . Złapałem co było pomimo że jest to praca poniżej kwalifikacji i doświadczenia .

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Problem jest poważny pomimo że mam dobry zawód z praca jest kiepsko

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jestem przed 40 i też mam problem z pracą- już jestem dla pracodawców za stara :( Za granicą ludzie starsi są najbardziej pożądaną grupą ze względu na doświadczenie, a u nas do 30, a potem spadaj. Do niedawna wisiała kartka na Chińczyku, pisało coś takiego, że "przyjmą osobę do pracy - wiek do 35 lat". Przykro było na to patrzeć.

Na pracę za stara, na zasiłek za młoda, na umieranie zbyt potrzebna dzieciom.

Nie wyjadę za granicę, bo nie mam za co tam wyjechać. Nie zostawię też dzieci samych w kraju. Jak żyć? Złośliwi by odpowiedzieli - krótko :(

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Jest to rzeczywiście duży problem dla takich osób; mało tego politycy mówia tylko o osobach młodych bez pracy a co mają zrobić 40,50 latkowie, którzy stracili pracę bo na przykład zakład splajtował ? I nie ma za co żyć, a zasobów

żadnych w domu nie ma ani bogatej rodziny,żeby ktokolwiek pomógł bo wszyscy albo na zasiłkach lub marnych emeryturach

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Co mają zrobić?

Ruszyć się za robotą a nie siąść i płakać.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

idż do MOPS lub PCK może przyjmą cię do pracy - opieki nad osobami chorymi,niepełnosprawnymi ,tam pracują na umowę zlecenie

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

dumę schowaj do kieszeni łap jakąkolwiek abyś był wśród ludzi,wiem to z własnego doświadczenia

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Ja jestem po 40,od roku skladam cv wszedzie gdzie sie da i zero odzewu.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Sam kiedyś na terenie Ostrowca w jednym z zakładów pracy przyjmowałem dziennie średnio 3 CV, ludzi w różnym wieku z różnym wykształceniem począwszy od gimnazjum po wyższe z kilkoma fakultetami z różnym doświadczeniem.Byli to ludzie zdeterminowani znalezieniem byle jakiej pracy aby tylko coś zarabiać!Pochodzili od Kunowa po Ożarów i Sadowie.Oczywiście większość z Ostrowca.CV otrzymywał pracownik kadr i wkładał je do teczki a Oni wędrowali od zakładu do zakładu z nadzieją na zatrudnienie.Taka jest nasza Ostrowiecka rzeczywistość po 26-letniej transformacji polegającej na zniszczeniu potencjału produkcyjnego miasta.Pozostała nadzieja która ponoć umiera ostatnia.Pozdrawiam i nie piszcie głupot że każdy znajdzie tu pracę.

Gość_seko
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Jakiż to potencjał produkcyjny Ostrowca został zniszczony?

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Dziecko, jesteś zapewne bardzo młodym człowiekiem i nie wiesz ile w Ostrowcu było zakładów produkcyjnych i ile tysięcy osób w nich pracowało.

Gość_seko
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wiem ile było "zakładów" przechowywania pracowników i na dokładkę wiem jak się zmieniły przez lata sposoby produkcji

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Odp.: Zasiłki dla ludzi 50 plus

Wiek nie zawsze ma znaczenie,na starej hucie widuje pracujących dziadków mających po 70 lat i co dziwne zmieniają pracę jak im poprzednia nie pasuje (O)(O),jak im się jeszcze chce pracować to już całkiem inna sprawa.O ile tych emerytów jeszcze mogę zrozumieć to nie wiem jak można zatrudniać kogoś kto niby w 100 % nie jest zdolny do pracy a pracuje w pełnym wymiarze godzin takie osoby bym wezwał ponownie na komisję lekarską.

@zeki dla takich osób jak Ty jest przewidziana renta socjalna lub specjalna z ZUSu.Ta pierwsza to około 608 zł minus wszystko co dostajesz jako wsparcie od państwa(dodatki,zasiłki itp) .

Czlowiek
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Pracujący dziadkowie są często trudni do zastąpienia, narybek im do pięt nie dorasta

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Szansa jest tylko dla tych, którzy zechcą z niej skorzystać.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -