Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Zasiłek rodzinny

Ilość postów: 28 | Odsłon: 2606 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Zasiłek rodzinny”.
  • Zasiłek rodzinny

Zasiłek rodzinny w Polsce to śmiech, kiedy wreszcie będziemy dostawać godne pieniądze na nasze dzieci???.....

Gość_Matka
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Zasiłek rodzinny

Tak to jest jak się planuje rodzinę z myślą o tym, że państwo ją utrzyma... Nie ma tak dobrze.

Gość_Goebbels
      Zgłoś
      Odpowiedz

jakie planowanie zobacz jakie sa zasilki w UK, NL

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

przecież możesz tam wyjechać spokojnie dadzą ci zasilek i mase pieniędzy jeszcze droga otwarta niewiem czemu nie pojechalaś jeszcze

Gość_hg
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Zasiłek rodzinny

i jady POlacy do UK, NL, RFN i wyludzaja zasilki na dzieci okradaja te panstwa, bo jak inaczej to mozna nazwac jak nie zlodziejstwem , skoro X pracuje w np. UK a dzieci sa w POlsce ?? To zwykle wyludzanie i okradanie !!! Ale wkrotce to wszystko sie zmieni i benefity beda wyplacane tylko na dzieci ktore rzeczywiscie prebywaja w danym kraju :)

Gość_shane
          Zgłoś
          Odpowiedz

patrzta jaka uczciwa sie znalazla .

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A który kraj jest uczciwy 9:34? Byśmy my musieli być uczciwi? A w naszym państwie to już każdy chyba od urodzenia musi kombinować jak przeżyć! U nas zasiłki rodzinne na dzieci to parodia i faktycznie jak to się ma do promowania by rodzić więcej?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

u nas nie ma ludzi uczciwych,sami się chłapią czym mogą i jeszcze im mało,życzę tym co maja dużo żeby ich spotkało to co spotyka biednych ludzi co nic nie maja i biednie żyją.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

och znalazł się obrońca państw okradanych!

Akurat znam ludzi, którzy korzystają z takiej pomocy za granicą (choć podobno mamy unię i granic jako takich nie ma przecież). Mieszkają tam i ciężko pracują, wiec dlaczego mają nie korzystać?

To tylko u nas jest tak fantastycznie, że rząd namawia do powiększania rodzin, ale jak zaszłam w ciążę, to od razu straciłam pracę, bo umowy na czas określony juz nikt mi nie przedłuży!:-( będę miała śmieszny zasiłek macierzyński, bo z połowy etatu i marne szanse na powrót do jakiejkolwiek pracy.

Zaraz ktoś powie, że po co decydowałam się na dziecko, skoro mam niepewną sytuację finansową? A ja zapytam: do kiedy mam czekać? Do emerytury? Od lat pracuję, ale teraz graniczy z cudem znalezienie stałej i pewnej posady. Zwłaszcza jak się jest w tzw. wieku rozrodczym! Zegar biologiczny tyka i niedługo nie będę już mogła założyć rodziny... Nie ma co liczyć na pomoc państwa, więc trzeba sobie radzić jak się da.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Zasiłek rodzinny powinna każda rodzina dostawać jeśli ma dzieci w końcu to one są przyszłością narodu, tak?

Wszyscy którzy wypowiadają się negatywnie na ten temat to zapomnieli, że kiedyś sami byli dziećmi i prawdopodobnie ich rodzice też pobierali zasiłek rodzinny :/ ale najłatwiej jest kogoś skrytykować...

Gość_Mania
      Zgłoś
      Odpowiedz

Zgadzam się całkowicie z Manią.Państywo płacze,że jest mały przyrost naturalny a nic nie robi aby pomóc młodym ludzią.A w najgorszej sytuacji są matki samotnie wychowujące i nie pracujące.Mnie to nie dotyczy bo jestem osobą w średnim wieku.Moje dzieci i wnuki mieszkają za granicą.Ale co z tymi w kraju?Pytam.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Skąd się bierze zasiłek? Od ludzi pracujących w Polsce, więc chcesz abym jeszcze więcej podatków płacił?? Bo w Anglii wystawiają łapy i mają więcej? Tam ludzie dużo więcej zarabiają to i więcej można dostać wyciągając łapę.

Rozdawnictwo nie powinno istnieć w kraju w którym ludzie tak mało zarabiają, bo im więcej rozdawane tym więcej muszę się dokładać. Niech każdy gospodaruje sam swoim majątkiem, dlaczego mam się dokładać na Twoje dzieci??? Mam swoje do wychowania i zasiłków żadnych nie pobieram...

Gość_RealMan
      Zgłoś
      Odpowiedz

Bo zarabiasz na tyle, że ich nie potrzebujesz wiec ich pobierać nie musisz, ale wiele rodzin utrzymuje sie za minimum. Więc co to jest ta polityka prorodzinna naszego kraju? Tylko chcą żeby dzieci rodzić, ale pracy, godziwych zarobków, pomocy nie ma.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

A matki samotnie wychowujące dzieci to często fikcja, bo lepiej żyć w konkubinacie nie legalizować związku bo matka samotna ma więcej przywilejów....

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Chory kraj!!!!

Boże,dlaczego sie tutaj urodziłem?!!!!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Tak lepiej bylo się urodzic jako 10te dziecko afrykanskie chodzace na glowie noszac wode z rzeki, lub jako chinskie dziecko z przyszloscia pracy w fabryce ledwo starczajacej na ryz, lub dziecko w indiach itp itd miliardy ludzi maja znacznia gorzej. Polska tak naprawde jest jednym z bogatszych krajow na swiecie, a nasz standard zycia jest duzo wyzszy niz wiekszosci ludzi na swiecie. Lepiej jednak marudzic na forum, ze za malo sie dostaje na dzieci od innych ludzi - bo stad pieniadze ma panstwo od nas wszystkich pracujacych!

Wiec bierzcie sie do roboty zamiast marudzic na forum... Bo samo to ze macie internet komputer to juz jest cos, co wiekszosc ludzi na tym swiecie nie posiada niestety!

Gość_RealMan
              Zgłoś
              Odpowiedz

real Men łał porównujesz nas do najuboższych na świecie, w porównaniu do nich rzeczywiście jesteśmy jednym z bogatszych państw.

Więc Ty nie pobieraj w przyszłości emerytury! Sam sobie zarabiaj na życie a nie z naszych ciężko zarobionych pieniędzy będziesz emeryturę pobierał.

Myślisz, ze jak oboje mają po 1300 czy nawet 1500 to dużo? Odlicz ratę kredytu na własny kąt, czy za wynajem, odlicz czynsz, rachunki nawet gdy starasz się oszczędzić, jedzenie. Kup dzieciom wyprawki do szkoły, utrzymaj je. A gdy dziecko jest przewlekle chore? Wiesz ile rodzic musi pieniędzy włożyć w leczenie?

Nie wiesz albo tego nie dostrzegasz. Bo albo nie masz rodziny, albo zarabiasz tak dużo, że nie martwisz się czy w tym miesiącu zapłacić za to czy dziecku kupić buty i kurtkę na zimę albo leki.

Ja nie mam tu na myśli leni, którzy tylko z zapomogi żyją. Ale tych, którzy pracują, ale im nie starcza na utrzymanie, bo po prostu zarabiają za mało. Czyja to wina, że zarabia 1300 a 3/4 na rachunki wydać musi?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Niech państwo zapewni pracę, stałą nie na umowę śmieciową, godne zarobki, nie 1300 gdzie się nie patrzy to wiele rodzin nie będzie musiało korzystać z paru groszy pomocy.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe
Dodaj firmę