hey czy ktoś orientuje się czy przebywanie na chorobowym po ustaniu umowy o pracę liczy się do zasiłku dla bezrobotnych ?
Czy wie ktoś ile teraz wynosi zasiłek?
Jeśli poszedles na zwolnienie bezpośrednio po ustaniu zatrudnienia liczy się do pracy, miałam podobną sytuację, rozchorowalam się w ostatni dzień pracy, potem pół roku zwolnienia,teraz zasiłek,kwoty sobie sprawdź na necie.
19.46 nie wprowadzaj ludzi w błąd, liczy się. Byłem na zwolnieniu po skończonej umowie jeszcze 5 miesięcy i wszystko liczy się do okresu zatrudnienia. A ty 19.46 weź sobie poczytaj przepisy.
No i rok przed emeryturą wylądowałem na zasiłku. Przysługuje mi podwyższony 120% 851 do ręki, ale tylko przez 3 m-ce. Dalej 678 zł., zastanawiam się, czy chodzi o to, że przez trzy miesiące uskładam sobie i dalej mogę żyć z oszczędności? Bo nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Mazguła za dwa tys, będzie umierał z głodu, sędzina za 10 tys w Warszawce nie wyżyje, no a bezrobotny?? Po blisko czterdziestu latach pracy i ponad 500tys.zł. na koncie w ZUSie ma 2tys., na 3 m-ce. Jak nie dociągnę do emerytury, to wypłacą rodzinie 4 tys., a ja zostawię darowiznę ZUSowi jakieś 496 tys zł.