teraz wiadomo na co idą nasze podatki i brakuje na zdrowie drogi. tzreba utrzymać armię urzędników
Urzędnik to też konsument,zarabia i wydaje te pieniądze w sklepach,warsztatach,czy u fryzjera.Nie tu szukać przyczyny kryzysu,tylko w pazerności wielkich tego świata.
ja zarabiam 1500 netto i mam 5 osobowa rodzine jak mamy zyc
trzeba było pomyśleć a nie dzieci robić...
takjest a może jak dzieci robił/a to miał/a lepszą sytuację materialną, tylko życie trochę tą sytuację odmieniło...?
no ale zawsze można się pozbyć rodziny i na 25lat na państwowy garnuszek skoczyć...
to też rozwiązanie....
a kto jak nie dzieci Tobie takjest pomoże w przyszłości jak dostaniesz 860 emerytury, a mieszkanie będzie Cię kosztowało 400? W sumie ziemniaki z cebulą to też jedzenie tylko później te bąki, ale nie martw się na starość traci się powonienie...
za takie odpowiedzi to powinien być ,,BAN" !
chodzi oczywiście o tekst typa o nicku ,,takjest"
Do maluśkiej z 18.23 Ty to chyba nie znasz jaka jest różnica między brutto a netto jeśli nie sprawia Ci to żadnej różnicy . A z ta wawa to raczej kit że tam pracujesz .
to powiedz mi gdzie ty pracujesz???? ze az tyle zarabiasz??? to moze mi zalatwisz taka prace;)))
2700 brutto (o ile o brutto mowa) to pensja na jedną osobę. Starczy na opłaty, jedzenie, jakieś dodatkowe drobne wydatki, ale ogólnie bez szaleństw, takie skromne życie, żeby się nie martwić, że nie starczy do 1-ego.
Realia zaś są takie, że w Ostrowcu 1500 zł brutto czasem ma cała rodzina i nie mam tu na myśli jakichś patologicznych rodzin.
Tylko z tych 1500 brutto nie wyżyją, nie ma szans. Jedna osoba która miałaby się samodzielnie utrzymać: wynająć mieszkanie, opłacić wszystko, wyżywić się samemu, ubrać itd. umarłaby chyba z głodu. W takich przypadkach sama pensja nie jest źródłem dochodu i musi dojść pomoc rodziny, kombinowanie na boku albo jakieś niezgodne z prawem praktyki.
Ale co wy piszecie , jaki czynsz ? U mnie na klatce to chyba tylko ja płacę regularnie , reszta mieszkań zadłużona...
a ja po 17 latach "pracy "mam 2445 zeta emerytki,a zaczynałem prace jak miałem 20 lat
no ale i tak masz raka, i zrytą psyche i alkoholizm po mon-ie