Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                  • Odp.: Zamach Wilczyńskiego na stołówki w szkołach 1, 3, 8, 11

http://www.ostrowiectv.pl/artykuly/1/360/nie_zjedza/

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Poza stękaniem na forum planujecie coś zrobić czy będziecie tylko się anonimowo poklepywać ,że macie racje ?

Zrobilibyście jakąś pikietę ,taczki trochę ziemniaczków,czy innej karmy dla Jarka może trochę ospy ;) ,choć może nie bo na pensji prezydenta się dość nieźle upasł .

Może zapytacie co zaoszczędzi ze swojej strony bo jako Nasz Ukochany Kacyk powinien dać przykład ?.Oszczędzanie trzeba zacząć od siebie by innym dać zdrowy przykład .

Zróbcie coś z głową a nie wypisujcie pierdół tylko szukajcie konkretnych argumentów i konkretnych kwot ,może było by ciekawie .

Czlowiek
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

A tak naprawdę czy Panie kucharki rozważaly możliwość przejęcia kuchni w swoje ręce jeśli Prezydent chce im użyczyć całe wyposażenie?.Myślę ,że wiele rodzin korzystałoby ze smacznych ,domowych obiadow gdyby była taka możliwość, podobnie jak w Liceum Chreptowicza.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Niestety, nawet propozycja podniesienia ceny za obiady stołówkowe o 1zł i oddawanie tych pieniędzy do Gminy nie przeszło, a byłaby to kwota 1000zł miesięcznie.

No cóż, to potwierdza fakt, że nikt z góry tej sytuacji faktycznie ratowac nie chce.

Poza tym rozgryweczki polityczne jak nic do tego dochodzą :/

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jeżeli ktoś broni dzieci to sprawa polityczna ?Co ty piszesz ?

Mi podobała się propozycja radnego w radio kielce-poszukać tych pieniędzy w oszczędnościach w administracji.Tak naprawde to prezyden wszystkich wprowadza w błąd!W jakim celu?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No i właśnie o taką politykę mi chodzi, nie piszę, że obrona dzieci to rozgrywki polityczne , ale właśnie likwidacja co niektórych stołówek!

I to wieczne podkreślane, ile ja to dołożyłem, ile ja dałem, no dosłownie jakby z własnej kieszeni wyjmował i łachę robił, wszędzie w każdym mieście są szkoły ze stołówkami, są podobne problemy, ale takie hocki klocki jak się u nas dzieją to chyba nigdzie nie ma:/

Jak się pojawia problem, to sie najpierw szuka rozwiazania, a tu od razu, problem, to zamknąć, zlikwidować, sprzedać.

Taka sama sytuacja była ze Spółkami Miejskimi, jak je wziął pod swoje skrzydła, problemy piętrzyły się od dawna, ale pomocy i reakcji nie było, potem dopiero na zapalenie płuc decyzje.

A na tym wszystkim cierpią zwykli ludzie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Należy go odwołać i tyle. Zrobić referendum i wtedy można pokazać, że ludzie jednak mają coś do powiedzenia.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jestem ZA!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 65

Odp.: Zamach Wilczyńskiego na stołówki w szkołach 1, 3, 8, 11

To kiedy ta pikieta?

Gość_Łucja
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

No właśnie, bo ja już zwarta i gotowa czekam na sygnał!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Właśnie podali w Radiu Kielce, że decyzja prezydenta jest ostateczna i nieodwołalna- stołówki zostaną zlikwidowane :(

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Z tego co wiem to tylko dwie mają być zlikwidowane 8i 11 a w 1i 8 ma być catering dla tych szkół,bo 1 wziął po skrzydła pan Wilczyński,a 3 pan Fiolik.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Pikieta jutro o 13 pod urzędem miasta.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zrobił dzieciom i rodzinom prezent na mikołaja zamykając stołówki. A co, ja decyduję a wy sobie możecie.......

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 72

pan prezydent szuka pieniędzy a MPK(które upada) dostało dodatkowe 300tyś zł!!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tam zarzad w MPK nie bedzie miał obcietych wynagrodzeń tylko zwykli pracownicy

Na takich robicie mieszkańcy Ostrowca ja już mam inny meldunek

Gość_______________
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 74

A jak!!Tylko jestem ciekawy ile tych osób będzie bo jak daleko to wszyscy idą a jak co do czego to mała garsteczka bo wychodzą z założenia że im przecież i tak MOPS zapłaci.Trzeba walczyć do końca!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 75

Czy ta pikieta dziś o 13-stej to pewne?

Gość_Łucja
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę