http://www.ostrowiectv.pl/artykuly/1/360/nie_zjedza/
Poza stękaniem na forum planujecie coś zrobić czy będziecie tylko się anonimowo poklepywać ,że macie racje ?
Zrobilibyście jakąś pikietę ,taczki trochę ziemniaczków,czy innej karmy dla Jarka może trochę ospy ;) ,choć może nie bo na pensji prezydenta się dość nieźle upasł .
Może zapytacie co zaoszczędzi ze swojej strony bo jako Nasz Ukochany Kacyk powinien dać przykład ?.Oszczędzanie trzeba zacząć od siebie by innym dać zdrowy przykład .
Zróbcie coś z głową a nie wypisujcie pierdół tylko szukajcie konkretnych argumentów i konkretnych kwot ,może było by ciekawie .
A tak naprawdę czy Panie kucharki rozważaly możliwość przejęcia kuchni w swoje ręce jeśli Prezydent chce im użyczyć całe wyposażenie?.Myślę ,że wiele rodzin korzystałoby ze smacznych ,domowych obiadow gdyby była taka możliwość, podobnie jak w Liceum Chreptowicza.
Niestety, nawet propozycja podniesienia ceny za obiady stołówkowe o 1zł i oddawanie tych pieniędzy do Gminy nie przeszło, a byłaby to kwota 1000zł miesięcznie.
No cóż, to potwierdza fakt, że nikt z góry tej sytuacji faktycznie ratowac nie chce.
Poza tym rozgryweczki polityczne jak nic do tego dochodzą :/
Jeżeli ktoś broni dzieci to sprawa polityczna ?Co ty piszesz ?
Mi podobała się propozycja radnego w radio kielce-poszukać tych pieniędzy w oszczędnościach w administracji.Tak naprawde to prezyden wszystkich wprowadza w błąd!W jakim celu?
No i właśnie o taką politykę mi chodzi, nie piszę, że obrona dzieci to rozgrywki polityczne , ale właśnie likwidacja co niektórych stołówek!
I to wieczne podkreślane, ile ja to dołożyłem, ile ja dałem, no dosłownie jakby z własnej kieszeni wyjmował i łachę robił, wszędzie w każdym mieście są szkoły ze stołówkami, są podobne problemy, ale takie hocki klocki jak się u nas dzieją to chyba nigdzie nie ma:/
Jak się pojawia problem, to sie najpierw szuka rozwiazania, a tu od razu, problem, to zamknąć, zlikwidować, sprzedać.
Taka sama sytuacja była ze Spółkami Miejskimi, jak je wziął pod swoje skrzydła, problemy piętrzyły się od dawna, ale pomocy i reakcji nie było, potem dopiero na zapalenie płuc decyzje.
A na tym wszystkim cierpią zwykli ludzie.
Należy go odwołać i tyle. Zrobić referendum i wtedy można pokazać, że ludzie jednak mają coś do powiedzenia.
To kiedy ta pikieta?
No właśnie, bo ja już zwarta i gotowa czekam na sygnał!
Właśnie podali w Radiu Kielce, że decyzja prezydenta jest ostateczna i nieodwołalna- stołówki zostaną zlikwidowane :(
Z tego co wiem to tylko dwie mają być zlikwidowane 8i 11 a w 1i 8 ma być catering dla tych szkół,bo 1 wziął po skrzydła pan Wilczyński,a 3 pan Fiolik.
Pikieta jutro o 13 pod urzędem miasta.
Zrobił dzieciom i rodzinom prezent na mikołaja zamykając stołówki. A co, ja decyduję a wy sobie możecie.......
pan prezydent szuka pieniędzy a MPK(które upada) dostało dodatkowe 300tyś zł!!!
Tam zarzad w MPK nie bedzie miał obcietych wynagrodzeń tylko zwykli pracownicy
Na takich robicie mieszkańcy Ostrowca ja już mam inny meldunek
A jak!!Tylko jestem ciekawy ile tych osób będzie bo jak daleko to wszyscy idą a jak co do czego to mała garsteczka bo wychodzą z założenia że im przecież i tak MOPS zapłaci.Trzeba walczyć do końca!
Czy ta pikieta dziś o 13-stej to pewne?