Zostało już chyba niewielu mieszkańców, którzy wierzą, że coś się tutaj zmieni. Takie pseudo oszczędzanie na dzieciach wszyscy zapamiętają.
prawda jest taka,że p.prezydent ma ostatnia kadencję i myśli jak sie daelej ustawić a nie o naszym mieście i mieszkańcach- a co od niego wymagać jak sie nie jest z dziada pradziada mieszkańcem Ostrowca tylko naplywowym i w dodatku nauczycielem od WO ,to tak jak szkapa derożkarska - klapki na oczach i prywata.
ja też takie wrażenie odniosłam, że mu już nie zależy i nie ma za grosz szacunku do ludzi, którzy się zwracają po pomoc, ostatnia kadencja , więc myśli już o swojej dalszej pracy :/
Pamiętam 6 lat temu, jego pierwszą kampanię, gdy go nikt jeszcze nie znał, jak prosił o głosy, nawet zdania sklecić nie umiał, ani się wypowiedzieć, a teraz? nie takiego obrotu sprawy chyba wszyscy się spodziewaliśmy, że tak ludzi będzie traktował.
Stolowki nalezy ocalic, wxszyscy sa za, wiec Rada Miasta nie powinna sie zastanawiac tylko podniesc podatki lokalne o 100%, bo tyle rzeczy trzeba ocalic, rozwinac, zasponsorowac. Proponuje apel do RM - podniescie podatki bo chcemy.
Ciekawe jakie oszczędności są podjęte w innych dziedzinach? Chyba Radni powinni temat poważnie przedyskutować i uważniej wsłuchać się w opinię mieszkańców.
Oni potrafią tylko zaoszczędzić w dziedzinach, w których oni sami tego nie odczują. Dlaczego nie zaoszczędzą na swoich dietach? Taki radny Wierzbiński tyle obiecywał a co zrobił? Kupił sobie nowy samochód marki mercedes. Chyba tylko po to pchał się na radnego.
Bez przesady, z samych diet raczej na mersa nie uzbierasz @Gość_deleted
Jak na O-c to ta dieta też jest dużo warta, ciekawe czy radni będą bronić stołówek dla dzieci.
a co??? naobiecywał Ci, że wciśnie Cię do UM na stołek???
tak naprawdę to władza boi się tylko telewizji i to nie naszej regionalnej ale tej ogólnopolskiej.
A może my rodzice (zainteresowani) w temacie nagłośnimy sprawę stołówek? Zapewniam Was, że szybko przyjadą jak usłyszą, że chodzi o rządzacych.
To chyba jedyny na nich bat.
Ogólnopolska to mało ,z samego Watykanu proponuje :) ,tak jesteście zainteresowani aż nic nie zrobiliście poza paroma wpisami :P .
Wypożyczylibyście jakieś taczki z działek i zebrali się sporą grupą ,wykazalibyście się chociaż jakąś inicjatywą a nie smarkali po necie .
Może to nie pomoże ale zrobicie coś w realu zamiast tylko narzekać ,kto wie może po kilku ciekawych akcjach faktycznie pan W . skorzysta z tej lektyki i się przewiezie. Swego czasu argumentem prezydenta Kielc w sprawie jego podwyżki było to ,że podstawę ma mniejszą jak prezydent Ostrowca i burmistrz Sandomierza ,więc może tnąc koszty zmniejszy swoją podstawę i resztę uposażenia .
Swoją drogą miasto powinno przedstawić ile na tym zaoszczędzi i przedstawić + i - całego planu .Może się okazać ,że koszty będą takie same lub zbliżone a zadowolenie większe po stronie rodziców w przypadku pozostawienia tego tak jak jest .
Każdy szuka oszczędności i to jest logiczne w dobie kryzysu. Zgadzam się się też, że niestety dzieci jest coraz mniej więc pewnie szkoły coraz trudniej utrzymać. Ale wkoło jest tyle niegospodarności, ze włosy się na głowie jeżą i tam się nie szuka oszczędności- myślę tu np o lodowisku, które stoi puste.
Oburza mnie też, że już dziś widziałem ubrane w dekorację świąteczne słupy, które za chwilę rozbłysną światłem. Czy w dobie KRYZYSU i szukania oszczędności Ostrowczanie oburzali by się, gdyby te dekoracje nie świeciły na ulicach? Jak poszukamy dobrze to takich przykładów pewnie znajdziemy więcej, ale najłatwiej zamknąć szkoły.
Słusznie Gościu z 19:46 dodam do tego podświetlane ławki w parku miejskim. A co bogatemu wszystko wolno to się bawi kosztem innych.
Nooo... z tymi światłami to jaja jakieś, odpicowali sobie urząd w świąteczne lampeczki, tak jakby to co komuś dac miało, a na dwóch najbardziej ruchliwych skrzyżowaniach w mieście już 2 tygodnie światła nie działają, to są żarty jakieś czy co? ja nie wiem, w głowach się co niektórym poprzewracało!!!!
@Gosc 9-04 park jest miejski, swiatla na skrzyzowaniu powiatowe (Sienkiewicza)
Mam przecieki z rady miasta .Stołówek bronili na sesji tylko radni PIS.Duda przedstawił stanowisko w którym sprzeciwiają się temu co robi Wilczyński i apeluja do odstąpinia od tego szkodliwego pomysłu.Póżniej Lesiak odczytał interpelację w tej samej sprawie.Rozgożała dyskusja w której wyżej wymienieni radni PIS bronili stołówek a prezydent obstawał przy swoim.Reszta radnych siedziała cichutko jak mysz pod miotłą.
Informacje od znajomej która była na sesji .Tak wyglądają fakty.
A jakie stanowisko zajęli nasi radni z TOS I Platformy?
Ciekawe, może jacyś radni się wypowiedzą na forum. trochę cywilnej odwagi.