Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                  • Odp.: Zakaz wjazdu nie dotyczy mieszkańców bloku 6 i 8. Straż miejska chce dawać mandaty mieszkańcom

Nie ma czegoś takiego jak "zakaz wjazdu nie dot. mieszkańców bloku nr ..." - to jest jakiś relikt przeszłości który powinien być zlikwidowany przez zarządzającego terenem. Skąd służby egzekwujące prawo mogą wiedzieć czy dane auto należy do mieszkańca bloku czy nie. Głupota i przeżytek.

Gość_prawo
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                    • Odp.: Zakaz wjazdu nie dotyczy mieszkańców bloku 6 i 8. Straż miejska chce dawać mandaty mieszkańcom

Ale wjechać, z tego co napisał nikt mu nie zabronił. Dostał wezwanie i pouczenie za parkowanie w niedozwolonym miejscu. Tam chyba ludzie już mają dość jazdy samochodami pod oknami. Bo widzę, że zrobili muldy zwalniające i jakieś słupki żeby nie wjeżdżać na trawnik. Wreszcie trochę porządku. Na Pułankach też by się przydało.

Gość_Jacek
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

Odp.: Zakaz wjazdu nie dotyczy mieszkańców bloku 6 i 8. Straż miejska chce dawać mandaty mieszkańcom

Niech pan zobaczy jakie są tam dziury

Gość_Bzymek
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Odp.: Zakaz wjazdu nie dotyczy mieszkańców bloku 6 i 8. Straż miejska chce dawać mandaty mieszkańcom

Strefa musi być wyznaczona i oznaczona znakiem "Strefa zamieszkania "

Tereny SM są teraz prywatną własnością mieszkańców . Straż M ma wstęp tylko na prośbę mieszkańców (teren prywatny)

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

A ja jestem by karać brudasów i tych co łamią przepisy.Tak polaczki wam się nic nie podoba.Tylko to--RÓBTA CO CHCETA.I tak was widzą inne nacje!BRAWO STRAŻ MIEJSKA -TAK TRZYMAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!Walcie mandaty brudasom i innym łamiącym prawo.

Gość_Solkan
          Zgłoś
          Odpowiedz

zrobic to samo przy wjezdzie na parking przy ekonomiku - TYLKO DLA MIESZKANCOW OSIEDLA, NIECH SOBIE DYREKCJA EKONOMIKA ZROBI SWOJ PARKING DLA NAUCZYCIELI I UCZNIOW A NIE ZAJMUJA MIEJSCA MIESZKANCOM - WSZAK SPORO MIEJSCA JEST ZA SZKOŁA TAM GDZIE BYLO BOISKO, NIECH TAM PARKUJA

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ten blok 6 i 8 to na jakim osiedlu?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

no tak to jest jak się nie umie czytać :) dostałeś wezwanie do straży a nie mandat!!(takie samo mialam kiedyś za szybką) jeśli parkowałeś na osiedlu w miejscu niedozwolonym czyli nie na parkingu prawidłowo oznaczonym literką P A JEST STREFA ZAMIESZKANIA to popełniłeś wykroczenie i po co się denerwować i psioczyć jak twoja wina a to że pisze nie dotyczy mieszkańców to nie jest w żadnym kodeksie chyba że osiedla jest zamknięte i wyznaczone jest miejsce dla poszczególnego mieszkańca ale takie osiedla mają ochronę,która bez odpowiedniej karty nie wpuści :)

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Słuchajcie to jak jest zakaz wjazdu i z ta dopiskom nie obowiązuje ? to Pan który tam paruje auto i ma gr. inwalidzką też powinien dostać upomnienie ? a nie dostał ? A tam nie ma ma miejsca parkingowego dla inwalidów? A jeszcze po primo, jak wjeżdża śmieciarka, karetka, taksówka to nic tylko w oknie czekać i dzwonić? Jak zakaz to zakaz dla wszystkich ? To zamiast dla mieszkańców bloku 6 i 8 min, powinno pisać, postój nie dłużej niż 15 min? A jeszcze jedno wjeżdżam z zakupami i wychodzę i auto nawaliło i co? dewoty co nie mają co robić to w oknach i tylko obserwują dzwonią od razu! Żal mi niektórych wypowiedzi, że karać karać. Najpierw pomyślcie zanim coś piszecie!

Gość_Olaf
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Tam obok bloków jest duży parking, ten kawałek do klatki można przejść spokojnie, jak dojeżdżałem do przedszkola i odjeżdżałem to nikt słowa nie powiedział, ale to było 2 x na dzień. Jak się stoi po całych dniach i nocach to się nie dziwię, że to komuś przeszkadza. Jak ktoś postawił taki znak to zapewne miał jakiś powód, a jeżeli ktoś uważa, że jest niepotrzebny lub niewłaściwie ustawiony to są na to procedury, a nie użalać się na forum i obrażać od "Dewot". Prawo jest jakie jest i należy go przestrzegać. Tak jak prędkości na drodze. Nic dodać nic ująć.

Gość_Jacek
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 33

Przyjeżdża Policja i nie wali mandatów, przyjeżdża Straż Miejska wypisuje mandaty, widziałem taki przypadek na własne oczy pod tym blokiem słoneczko 8! i nawet nagrałem to telefonem ! Abstrakcja ! Policja przyjechała popatrzyła na znak i pojechała, i za 5 min straż miejska i wypisywała już mandacik, buhehehehe. Po prostu sądzę, że ludziom to się w dupie poprzewracało i nie mają co robić tylko dzwonią! Zajmijcie się własnymi sprawami, bo komuś przeszkadza, że ktoś tam wjedzie i postawi samochód! <szyby się kurzą, śmieszni jesteście>! A jak pełno młodzieży tam stoi pije i pali i pluje, załatwiają się w klatce!,to żadna dewota nie dzwoni bo się boi! Nie wiem po co te szopki Panowie i Panie. Jeżeli to normalny człowiek to pół biedy, bo nie będzie się z głupimi szarpał i przestawi auto gdzie indziej, ale jak traficie na jakiegoś szajbusa to wam współczuje bo na pewno się dowie kto tam dzwoni, bo takie rzeczy ludzie wiedzą! Szkoda tylko, ze przez taką osobę mogą ucierpieć mieszkańcy bloku!

Gość_Zenek
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Bo tacy bez dobrego wychowania mają wszystkich za nic, wjeżdżać samochodem do mieszkania po schodach, po trawnikach. A szyby się kurzą proszę pana Zenka. Jak pan mieszka w domu z ogródkiem to pan nie jest w stanie o tym wiedzieć a jeżeli w bloku gdzie obok okien jeżdżą samochody to pewnie małżonka ma w tym temacie więcej do powiedzenia. I niech pan nie osądza i wyzywa od dewot bo to nic wspólnego z tą sprawą nie ma czy ktoś jest dewotką czy nie. Jeżeli komuś przeszkadza stawianie aut w tym miejscu to należy to uszanować.

Gość_Jacek
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

a jak myślisz kto dzwoni???? raczej nikt kto tam nie mieszka bo mu zwyczajniej w świecie to nie przeszkadza jeśli komuś to przeszkadza to tylko i wyłącznie mieszkańcom bo co by mnie to obchodziło że ktos na drugim końcu miasta źle parkuje???? a zanim odpowiednie służby wystawią komuś mandat to muszą najpierw wypisać wezwani no chyba że kierowca jest na miejscu a Ty gościu z godz 15.56 skoro masz filmik z jakimiś nieprawidłościami(tak wnioskuję z opisu,może błędnie) to nie chwal sie na forum tylko idz do przełożonego i pokaż.A tak swoją drogą to pewnie była jakaś kłótnia z sąsiadem lub zajęta miejscówka i dlatego wezwano straż :)

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

sadzić mandaty pod ekonomikiem dla osób spoza osiedla

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

Słuchajcie jestem mieszkańcem tego bloku i nie poszło o jakieś kłótnie tylko było zebranie odnośnie ocieplenia bloku i jedna pani się nie chciała zgodzić i teraz się mści na sąsiadach! Ale jak pod klatką przesiaduje młodzież po nocach to ludziom nie przeszkadza, ale wiecie nikomu się nie dogodzi. Ja mieszkam tam i ktoś przejedzie, a dojeżdżają do przedszkola z dzieciakami i ich odbierają, i co mam dzwonić, nie jestem taki jak inni. A co mi oni winni? Stanął miał potrzebę i tyle. Pozdrawiam

Gość_Adek
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Bo tacy bez dobrego wychowania mają wszystkich za nic, wjeżdżać samochodem do mieszkania po schodach, po trawnikach. A szyby się kurzą proszę pana Zenka. Jak pan mieszka w domu z ogródkiem to pan nie jest w stanie o tym wiedzieć a jeżeli w bloku gdzie obok okien jeżdżą samochody to pewnie małżonka ma w tym temacie więcej do powiedzenia. I niech pan nie osądza i wyzywa od dewot bo to nic wspólnego z tą sprawą nie ma czy ktoś jest dewotką czy nie. Jeżeli komuś przeszkadza stawianie aut w tym miejscu to należy to uszanować.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gościu z 20:18, ja mieszkam w tym bloku. Zadam Ci pytanie, mówisz o tych oknach ze ci się kurzą, że mieszkańcy jeżdżą i ci to przeszkadza, a obce osoby które dowożą swoje pociechy do przedszkola to ci wtedy nie przeszkadza? nie kurzą ci się okna ? Jak jesteś taki Mądry/a to wyjdź i upomnij publicznie a nie na forum będziesz pisać o zakurzonych szybach! a tam raptem może stanąć 4 samochody max! Zobaczymy jak do kogoś przyjedzie syna albo córka to sąsiad zadzwoni czy wam miło wtedy będzie bo jak były święta to stawali nawet prawie pod klatką! i wtedy wam nie przeszkadzało !!!!

Gość_Adek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zobacz na temat wątku, nikt nie ma za złe, że ktoś dojeżdża i odjeżdża bo ja też do przedszkola dojeżdżałem z dzieckiem ale rozumiem tych, którym to przeszkadza i to nie ja się użalam tylko autor wątku. Ja mogę tylko stwierdzić fakt, że tam nie wolno parkować bo to strefa zamieszkania.

Gość_Jacek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
8 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę