Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 20

Odp.: Zakaz łowienia na hucie do maja 2016 r. Co o tym sądzicie?

Witam wszystkich. Zarówno tych zadowolonych z tego co się dzieje w ostatnim czasie, jak i tych co narzekają.

Tak sobie to czytam i ruszyła mnie na koniec jedna rzecz. Myślę, że bardzo ważna.

Chodzi o przynależność wędkarzy do ostrowieckich kół.

...A JAK SIE KOMU NIE PODOBA TO NIE MUSI NALEŻEĆ DO KOŁA W OSTROWCU NO NIE??...

Tak napisał gościu z 19 03

I tu ma rację.

Bo który wędkarz będzie chciał w przyszłym roku opłacić kartę w kieleckim, skoro Staw OZMO zarósł, Staw Huta zamknięty, a na Stawie Częstocice wody zaczyna niebezpiecznie brakować.

A te właśnie zbiorniki są wyłączone z porozumień, czyli są ofertą przetargową Okręgu Kielce.

Myślę, że działacze zamiast pokazywać swoje fochy powinni siąść i zastanowić się jak znów zachęcić wędkarzy, by opłacali kartę w kieleckim? No jeśli im na tym zależy. Bo czasem tego nie jestem pewny.

Mogą w tym również uczestniczyć skarbnicy, którzy dokładnie wiedzą ile osób i kiedy opłaca kartę.

Przyznam, że nie mam za bardzo czasu, by tu się udzielać ale sytuacja jest teraz bardzo poważna.

Jeśli ktoś tego w porę nie zrozumie i nie przestanie patrzeć na czubek własnego nosa, to będzie źle.

Na koniec dodam, że mimo wszystko osobiście opłacę kartę w scyzorykowie bo to jest moja kraina na zawsze:-)

Chyba, że o czymś nie wiem.

zbyszu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Zakaz łowienia na hucie do maja 2016 r. Co o tym sądzicie?

Zbyszo i zainteresowani : poziom egoizmu i ignorancji Z K był betonowy ale teraz sięga zenitu. Staw Ozmo jest skandalicznie zaniedbany natomiast zbiornik huta zamknięty do czerwca 2016 - jak otworzą, 3 dni i po ptakach - rybach. Okupacja chętnych na mięso razem z członkami zarządu jest widoczna gołym okiem. Teraz czas na Gutwin i zbiornik w parku bo tam są jeszcze ryby!!! Koła ościenne prowadzą politykę, która nie wszystkim się podoba ale przyciąga ludzi do koła za czym idą pieniądze. W Ostrowcu zbiornik huta jest zamknięty dla OSTROWIAKÓW i ojciec z synem nie może powędkować bo nie należy do koła ( pracuje za granicą). Do chwili obecnej nie wymyślono opłaty manipulacyjnej (BO SIE NIE DA). Ludzie będą migrować do innych kół ponieważ w tym kole prócz oferty dla osób starszych z całym szacunkiem nie może się nic wydarzyć. Skarbnicy w kołach dokładnie wiedzą ile pieniędzy na co idzie i nie idzie. Sytuacja jest bardzo poważna i uważam, że jest w Ostrowcu grupa wędkarzy którzy oczekują na poważne zmiany i nie muszą szukać innych kól tylko dlatego 'że zarząd jest nieudolny-no może nie wszyscy . Na marginesie do wcześniejszej wypowiedzi- staw był na terenie przemysłowym a nie odwrotnie. Nie wierzę w sugestie( obronne) o możliwości skażenia przemysłowego wody. Ekspertyzy są jednoznaczne. Uważam, że wprowadzenie kilku- letniego zakazu zabierania ryb, a nie wędkowania spowoduje że możemy mieć w mieście modelowy zbiornik. Kupowanie tzw. mixa, który jest hodowlanym odpadem nie spowoduje odbudowy ichtiologicznej zbiornika.Tu trzeba populacji zdrowych ryb na które płacimy pieniądze. Zobaczmy ile pozytywnych zmian wystąpiło w kole miasto-staw Częstocice.Wcześniej nie dało się tam wejść -teraz uporządkowany teren tylko problem z wodą i złodziejami ryb- ale myślę ,że to jest do rozwiązania w perspektywie czasu. Przykładów jest w koło .Obyśmy nie zostali reliktem z dużą ilością punktów w Z okręgu.Zaproś Zbyszo kolegów do dyskusji na łamach prasy.

Gość_foka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dopóki nie wymieni się ludzi zarządzających(przynajmniej w tym jednym kole OH) to tak będzie dalej. Nadal będziemy tkwić w marazmie i liczyć na to, aż łaskawcy zezwolą bądź nie na możliwość łowienia na stawie Huta. Potrzebni są młodzi ludzie z pasją, którym leży na sercu ogólne lokalne dobro jakim są zbiorniki wodne w naszym mieście.

Gość_fischman
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 23

No, foka. Twoja wypowiedź jest deko skomplikowana

:-) Masz tam swoje racje, o których wszyscy wiedzą.

Na łamach prasy?

Powiem Ci tak.

Nikomu już się nie chce z tym walczyć.

Kiedyś ktoś to określił, jako kopanie się z koniem.

A, nie jestem Zbyszo.

zbyszu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zbyszu właśnie z takim podejściem wszyscy tkwimy w tym "bagnie". Wiem, że to może wyglądać jak kopanie się z koniem jak to nazwałeś ale może drążąc ten temat w końcu coś się zmieni. Rozmawiając z ludźmi, którzy wędkują tak to właśnie postrzegają. "czas na zmiany" Trzeba ich po prostu zmotywować, a kto jak nie Ty??? Może jednak warto trochę się po kopać?

Gość_fischman
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zbyszu!!jaka tam skomplikowana!przez moment wydawało mi się,że też chciałbyś pomoczyć kija blisko domu.Czy nie widzisz,że wędkarski świat wokół odjeżdża?tu nie chodzi o to żeby tylko ponarzekać,popsioczyć itp. Nie chce mi się wierzyć,że tego nie widzisz,że Ciebie to nie wkurza...

ps.nie spaceruj przy zbiorniku bo znów pojawiły się dziury boberków i powstawiane są wte miejsca miotły!!!!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zgadzam się z przedmówcą. Niedługo w stawie Huta będą tylko bobry i pozostała drobnica. Koledzy wędkarze zróbmy coś z tym nie siedźmy i nie czekajmy na dalszą degradację tego łowiska. To ostatni moment, żeby coś zrobić . Mamy piękny zbiornik, który powinien tętnić życiem, żeby tak jak pisał gość Foka ojciec z synem mógł przyjść nad wodę i złowić piękny okaz, skonsultować zarybienia z ichtiologiem niech to w końcu ma sens a nie tylko mix-"trzeci sort". Warto zawalczyć!!!

Gość_Bóbr
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Bóbr, pisząc ...mamy piękny zbiornik... trochę przesadziłeś:-)

Mamy zbiornik, w środku "starej huty", w miarę duży, w mieście liczącym około 2000 wędkarzy opłacających składkę.

Zbiornik, może być sztandarowym (razem z tym w Częstocicach) dla naszego hobby.

No, ale nic to nie da, jeśli będziemy tu o tym pisać i się nawzajem oskarżać.

Lubię pisać i mogę na to poświęcić kilka nocy. Ale to bez sensu.

Myślę, że nie są tu potrzebne spory, ale rozsądne decyzje.

Działacze powinni słuchać głosów wędkarzy, bo to dla nich pracują. I nie ma tu znaczenia, że za darmo.

Jeśli ktoś narzeka powinien zająć się czymś innym.

Myślę, że jedynym wyjściem jest pojawienie się na walnym zebraniu.

Tam można powiedzieć co jest źle.

zbyszu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zgodzę się z Tobą Zbyszu tylko, żeby ktoś na tym zebraniu Cię wysłuchał. Jak to się odbywa sam wiesz.

Niektórzy działacze zachowują się tak jakby to był ich prywatny folwark a przecież dobrze wiemy, że zostali wybrani przez ludzi i powinni być dla ludzi nie odwrotnie. Nie chodzi też aby kogoś tu obrażać ale o prawdę. I nie chodzi też, że robią to społecznie-sami się na to godzili a skoro tak niech robią to sumiennie. Dawny system już nie istnieje, mamy demokrację i wolność słowa. A jak słyszysz tekst typu jak ci się nie podoba to nie przychodź albo idź do innego koła to mnie przysłowiowa "krew zalewa". Zero empatii , zrozumienia problemu tylko na starcie negacja. Dobrze było by, żeby na zebranie przychodziło więcej niż tylko 30-50 osób gdzie 1/3 to zarząd.

Gość_Bóbr
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zbyszu to nie oskarżenia to fakty.Nie chcę być uszczypliwy ,ale w ten sam sposób określają każdą prośbę czy uwagę panowie z zarządu koła.Oczywiście jak wcześniej sugerowała wypowiedż -nie wszyscy!!!!!!!jednak konseratyzm kilku z nich zamyka pole działania wszystkim.To nie OSKARŻANIE ZBYSZU TYLKO PRÓBA KONTROLI DZIAŁAŃ TAM GDZIE PŁACIMY WŁASNE PIENIĄDZE!!!!Mam tylko nadzieję,że chodziło Ci tylko o sprowokowanie do dyskusji.Jeśli chodzi o samo pisanie w prasie to sorry ale zdaje się ,że sam zdecydowałeś się na bycie rzecznikiem " wędkarzy i ich problemów.Rozumiem ,że czasem ręce opadają -ale warto .Nie tylko za plecami nad wodą czy na piwie-ale warto mówić wprost do tych ludzi.Mam nadzieję ,że na zebraniu będzie dużo ludzi i dużo pytań.To członkowie koła mają zdecydować o kierunku rozwoju koła ,a zarząd ma być pokorny co do tej woli.Jeżeli nas zadowalają dotychczasowe działania które sprzyjają mięsiarzom i polityce JAK CI SIE NIEPODOBA TO SE IDŻ....to siedżmy spokojnie w domu,nie odzywajmy się,nie piszmy, udajmy ,że jest ok. -może nas wezmą w nagrodę na dorsze.HA HA HA,POZDRAWIAM.Jak na warunki Ostrowca i nasze hobby Zbyszu to zarombisty" zbiornik.

Gość_BOBER;
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"Kupą Mości Panowie" Zebranie już nie długo, będzie szansa wyrazić swoje żale, i co was-nas boli. Będzie okazja do dyskusji.A zapewniam, że warto bo jest o czym dyskutować.

Gość_Boberek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Odzew jest niesamowity!!! Ludzie, czy wam na prawdę nie zależy na tym, żeby coś zmienić???

Gość_foka;
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A co się stało ze gościem Zbyszu? Tak się udzielał i co? Czyżby został zaproszony na "dorsze na wyjeździe" ? Skądinąd finansowany z naszych składek. Nie zależy nikomu ?

Gość_Bóbr
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Kupę kolego Boberek to z siebie wyciśnij. Zaczniesz myśleć. Zbiornikiem opiekuje się Koło 35. Podjęło takie decyzje i zamknąć dzioby, bo mają prawo i powody. Może referendum będą ogłaszać?

A na zebraniu będę i każdego mądralę zapytam, ile czasu poświęcił jak trzeba było ratować zbiornik.

Po mięsko to do Rybeksu proszę sie udać. Polecam Pangę, podobno wietnamczycy do karmy dodają hormon wzrostu, uzyskiwany z moczu ciężarnych kobiet. Będzie Wam smakować a i rozumku przybędzie, niezdarne stado narzekaczy. Młodzi ludzie boberku w nosie mają wszelką działalność. Jak ty, kol. foka chcesz namówić młodych do wprowadzania zmian jak im nawet na zebranie się przyjść nie chce. Boberek na pewno na zebraniu nie był, bo wiedział, by że go wysłuchają. Ale przyjdźcie, podyskutujemy. To jest właściwe miejsce na dyskusje i każda bzdura może być natychmiast wyjaśniona. Co......, nie pasuje?...nie macie czasu?....nie przyjdziecie? Czyli jak zwykle.

Najlepiej mądrować się w temacie, o którym nie ma się zielonego pojęcia.

P.S. Ja nie jestem działaczem, mnie tylko mierzi pozbawione podstaw mazgajstwo.

Gość_Realista
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jeśli chodzi o ścisłość to na zebrania chodzę od kilkunastu lat.O dyskusjach na zebraniu nie mam mowy bo nie dadzą Ci dojść do głosu. Ale widzę "realisto", że ty się bardzo udzielasz w tej kwestii. Mięsiarzem nie jestem bo zwyczajnie ryby jadam sporadycznie a już na pewno nie słodkowodne.Co do ratowania zbiornika to śmiało możesz pytać. Ciekaw jestem co Ty zrobiłeś, żeby ratować ten zbiornik???

P.S.

Jeśli nie jesteś działaczem to skąd taka agresja???

Realista hahah dobre....

Gość_Boberek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 36

Bóbr, nie mam czasu już na nic.

Nawet na pisanie tutaj. Poczytam, ale pisać raczej nie będę. Może tylko kilka zdań.

Nigdy nikt mnie niczym nie przekupił i nie pojadę na dorsze. Gdybym coś takiego zrobił to bym się brzydził samego siebie. Ale nie piszę o tych wszystkich przekrętach bo nie mam ochoty kłócić się z bogami.

Miałem czasem pół godzinki, czasem godzinkę i wtedy jechałem na hutę lub częstocice. Tak normalnie zaleczyć bóla.

Teraz tu zakaz i tu zakaz. Rzygać mi się na to wszystko chce. Mieszkam w Ostrowcu Św. i jako m.in. spinningista nie mam gdzie łowić, co jak wiem cieszy kilka osób nazywających się działaczami. Nazwiska wszyscy znają.

Może do zarządu powinno wejść kilku spinningistów?

Źle to zrobiłem.

Pewnie gdybym napisał w gazecie, że trzeba zamknąć staw huta do końca maja, bo ja tak myślę, to by został otworzony od 1 grudnia.

Byłem dzisiaj kilka minut przed pracą na ozmo.

Nazwę to żenadą.

Zbiornik kupiony (nie dzierżawiony) przez okręg, niszczeje i nie ma tu żadnego wytłumaczenia.

A Realista...

tu nie chodzi o to co zrobiliśmy podczas przyduchy.

Tylko o to, co dzieje się teraz.

zbyszu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie nazywaj mnie kolegą realisto ,ponieważ na to zwyczajnie nie zasługujesz!!!!!.Nie wiem co palisz ale rzuć chłopie bo ci szkodzi.

Nie będę używał twojego języka bo jest prymitywny-zauważyłeś pewnie ,że staramy się nie obrażać was dumnych działaczy tylko piszemy o faktach. W

nosie mam czym karmią pangi -ale ty znakomicie w temacie zorientowany jesteś prawie jak szaman.

Dobrze pisze Zbyszu-RZYGAĆ SIE CHCE!!!!!!!!!!!!

W kwestii RATOWANIA ZBIORNIKA!!!!!!!! PO PIERWSZE-NIE SZKODZIĆ!!!!!!!!ZNASZ TAKIE CUŚ?????.Gospodarka biogazowa zbiornika!!!!NADĄŻASZ ŁEBSKI RATOWNIKU

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

PS- ZBYSZU NIKT NIE CHCIAŁ CIĘ OBRAZIĆ-chodziło o dyskusję z bogami i ratownikami zbiornika.Staw na Ozmo było kupiony za nasze pieniądze jest on ZDEWASTOWANY-JAK ZAUWAŻYŁEŚ .ZAPYTA PEWNIE KTOŚ NA ZEBRANIU-ile pan delegat wypłacił sobie(bo to t o samo)kasy w ramach delegacji za drogę i posiedzenia!!!!Ile wydano na prace porządkowe!!ludzie w tym mieście wyjeżdzają do innych okręgów z panem prezesem włącznie-żeby siąść nad wodą!!!! i ty się pytasz ;realisto;gdzie byliśmy jak łaskawie ratowaliście zbiornik-TO NIE TRZEBA BYŁO GO S..............!A NIE PALIĆ GŁUPA I POTEM SZUKAĆ WINOWAJCY.

Zbyszu !!!teraz kupią śmieci czyli mix u kumpla wpuszczą niech naród łapie!!!

;I ZAMKNĄĆ DZIOBY BO TO MY ZARZĄD-:HA HA HA JESTEsMY RZECZYWIŚCIE NIEZDARNYM STADEM JAK PISZE TOWARZYSZ REALISTA-BO ZNOSIMY TAKĄ AROGANCJĘ.

Gość_SALOMON
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę