Zastanawia mnie czy osoba układająca plan zajęć dla pierwszaków z PSP nr 5 sama ma dzieci? Jak można w środku lekcji zaplanować zajęcia na basenie po których dzieci muszą wracać do szkoły na następne zajęcia. Czy nie można było zajęć na basenie zaplanować na 2-óch ostatnich godzinach? Dlaczego dzieci muszą być narażone na przeziębienie przez głupotę dorosłych?
zawsze tak bylo, my w zeszlym roku tez tak mielismy. nie narzekajmy
cieszcie sie ze wogule go macie
terminy zajęć na basenie są narzucane przez MOSiR a szkoła jest tylko dostarczycielem dzieci.
Mamusiu 9:36 a ty myślisz, że tylko klasa twojej pociechy jeździ na basen? Jeżdżą wszystkie klasy drugie, jeżdżą wszystkie klasy pierwsze. Logistycznie planuje to MOSiR. Szkoła musi się wstrzelić w podany termin. Ja widzę rozwiązanie dla tej klasy. Trzeba dostosować się do basenu, czyli jazda na basen, a dopiero potem lekcje. Nie będzie przerwania godzin nauki. Dla dzieci, które nie jeżdżą to też lepsze rozwiązanie. A ty Eulalio, jak nie znasz realiów, to nie obrażaj innych. Samych klas 1 w piątce jest bodajże 9. Dlaczego właśnie oni mają mieć basen po lekcjach a nie np z 7 czy 14 czy 4 itd...?
Popieram "Gościu z 19.10" , moje dziecko też jeździ na basen w środku lekcji, i nie robimy z tego jakiegoś problemu pomimo iż tez dzień jest najdłuższy jeśli chodzi o zajęcia lekcyjne. Dzieci są później zmęczone,ale nikt z rodziców nie komentuje tego.
Bo większość siedzi na MOPS-ie i chodzenie do pracy to nie dla nich no bo po co. Z MOPS-u pieniążki same wpłyną na konto to i ma się czas latać po basenach żeby pociechy wycierać.
8:50 jeśli ty nie siedzisz na MOPS-ie , to bez względu na godzinę zajęć na basenie, nie wytrzesz ręczniczkiem swojej pociechy. Podobno myślenie nie boli, czy pomyślałaś, że twojemu dziecku też ktoś pomoże. Ten rodzic bez pracy pomaga nauczycielowi w zaopiekowaniu się dziećmi. Dzieci mają 20 minut, żeby się ubrać i wysuszyć.Jedna osoba nie podoła, pomóc wszystkim dzieciaczkom. Ile złości i jadu w mieszkańcach naszego miasta. Jak później dzieciaki mają być sympatyczne i empatyczne, skoro tyle złej energii w dorosłych?