Z pewnego punktu widzenia najuboższy nic nie wnosi do społeczeństwa, dlaczego zatem wspierać pasożytnictwo? Wszyscy powinni dostawać albo i nie dostawać po równo. Podatki procentowe dla wszystkich, bez różnych progów. To samo z polityką prorodzinną. Nie powinna być uzależniona od ilości. Albo wszyscy albo nikt!
17:47 też tak uważam, ale mimo że pieniędzy nam nie brak to bierzemy, bo na drugie sie, należy.
Zabrac pijakom,bo pija na potege a dzieci glodne chodzą,albo matka z malutkim dzieckiem na ławce siedzi w jednej ręce papieroch,a w drugiej piwo wstyd tym pozabierac.
Zabrać, dać więcej bo co to jest tylko 500+
Ja napisze ciut inaczej, 500+ powinno być związane z obowiązkami chociażby takimi że przynajmniej jedno pracuje.
Inna sprawa medalu to to że większości samotnych matek które zostały z jednym dzieckiem nie należą się pieniądze bo pracując przekraczają bazę dochodową i zostają z opłatami i życiem przy 2 000 i mniej a osoby które nic nie robią żerują jak pasożyty na zdrowej tkance. Śmieliście się z Anglii czy Francji lub USA ale chcecie wyhodować podobne pokolenie ludzi żyjące z socjalu, to nie tędy droga, za każdymi pieniędzmi musi iść jakiś obowiązek a tego nie ma, bo tu się liczy tylko poklask.
Tak jest! zabrać! w zamian tego obniżyć podatki, zwiększyć kwotę wolną od podatku do realnej, odciążyć małych przedsiębiorców itd.
Zabrać i dać Karokowi to przechla w jeden dzień a reszte zgubi
do roboty nieroby i zarabiać na swoje rodziny darmozjady paskudne
Pocalujta w dupę wójta. Tyle wam zostało, wyładowac
frustracje na forum. Bo co więcej możecie? Pogrzebać palcem w bucie?
Oto kultura 23.19. Taka sama, jaką reprezentują zagorzali przeciwnicy programu 500+ wkładając wszystkich do jednego worka, wyzywając i ubliżając ludziom, których nie znają. Ta ich pozycja pewnie diametralnie się zmieni, gdy ich wnuk- wnuczka będzie pobierać 500+.
jedna pani caly czas pisze na forum bo boi sie ze jej zabiora 500+ :) niech pani nie mysli ze beda dawac caly czas a pani bedzie wydawac na manikurzystke
A skąd wiesz 07.19 na co ludzie wydają pieniądze? Siedzisz u tysięcy Polaków w domach? No chyba, ze wszystkich oceniasz według siebie.
7.19 to ta co ciagle o zazdrosnikach wyje
A nie jesteście zazdrośnicy?
Polak Polaka to by w łyżce wody utopił za parę złotych więcej.
Nie biorę 500+ bo mam dzieci dorosłe ale nie jestem przeciwnikiem tych pieniędzy dobrze że dają dzieciom niech im będzie lepiej .Denerwuje mnie to że ktoś mówi że biorą nieroby ale to tak nie jest bierze każdy od drugiego dziecka bez kryteriów dochodowych czyli zazdrośnicy z jednym dzieckiem do roboty robić drugie i też dostaną a dla dziecka jedynaka będzie lepiej że się chowa z rodzeństwem i w przyszłości będzie miał oparcie w rodzeństwie
Do 9:15 piszesz głupoty. A co gdy dwojka dzieci już jest pelnoletnia a ich młodsza siostra jest dyskryminowana i nie pobiera 500+ tylko dlatego że nie ma już młodszego rodzeństwa?!?! I przecież nie jest jedynaczką! Każesz dorabiać rodzeństwo. A co to ja królik jestem żeby rodzić co rok i po trupach żeby tylko brać pieniądze? No i co w tym przypadku napisze pani Dobra Rada?