w galerii tesco jest sklep z herbatami, kawami i jest tam też yerba mate
polecam Yerba Market i kupowanie przez internet. Torby świetnej Yerby po 5 kg można kupić już za 40- 50 zł. Dają mnóstwo gratisów.
5kg za 50 zł? Daruj sobie taką promocję. Nie można kupić dobrej...nawet średniej jakości Yerby w takiej cenie.
Na hali targowej koło promedu jest takie stoisko.
Polecam zapytać Cejrowskiego. On czeto to na wizji pija Yerbe.
Kup też jakąś fajną Bombille
Yerba daje tyle energii co 3-4 filiżanki kawy.Musicie spróbować;))
taaaaaaaaaaaaaaaaaa jerba jest suuuuuuuuuuuuper.
smakuje jak wygotowane stare przepocone skarpety z lekką nutką krowiego placka, a jedyny efekt to szok po tym obrzydliwym smaku, który to fakt stawia mózg w poprzek co mylnie jest odbierane za zastrzyk energii.no i jeszcze ta cała dorobiona otoczka o bombillach, czajniczkach łyżeczkach kubeczkach smakach leczniczym działaniu itd . buhahahahahaha
smacznego .
Kupiłam. Teraz tylko muszę kupić bombille. Tylko jak się ją parzy? W ekspresie nie daje rady bo się przelewa. Ile łyżeczek na filiżankę?
Rosamonte Especial to dobry wybór na początek:
http://www.yerbamarket.com/product-pol-2478-Rosamonte-Especial-Yerba-Mate-.html
Jak widać nawet niedroga, a z czystym sumieniem mogę polecić.
Inne rodzaje koniecznie trzeba próbować bo niektóre rzeczywiście mogą smakować tak jak określił gość z 16.53.
Jednak rzeczywiście dobre marki są ok. Z yerbą, jest tak jak z whisky - dla niektórych bimber dla niektórych głębia i wielowątkowość smaku i aromatu.
Sypiesz pól kubka, filiżanki w żadnym wypadku mniej bo wychodzi lura. No i pić trzeba bombillą najlepiej sprężynkową lub tłoczkową - inne sie zapychają .
Sypiesz pól kubka, fili
O matko! aż pół filiżanki? To ta yerba skończy mi się w tydzień. Bombilla tłoczkowa to ta z bambusa? Którą lepiej kupić? Metalowe są bardzo drogie nawet 50zł.
Ale te same fusy zalewasz ok 5-7 razy. Ja mam bombille bambusową, ale jak jest mate bardziej pyłowata to mi się zapycha, ostatnio kupuję sobie papierowe filtry długie w herbaciarni na tesco i zalewam w dużym kubku i piję cały dzień, jest ok, bo mam czysty napój bez patyczków, oczywiście fusy w filtrze mam cały czas w kubku, bo wtedy jest efekt.
Yerbe można parzyć nawet w szklance. Bombilli nie trzeba mieć koniecznie. No ale to jest i klimat i wygoda z tą Bombillą.
Parzysz wpierw wodą ok 80stopni. Zalewasz tak by woda tylko przykryła susz. Po 10 minutach można zalać do pełna. Te same liście można zalać wiele razy.