Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Wyprawka 300+

Ilość postów: 80 | Odsłon: 4855 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Wyprawka 300+

No skoro w kieleckim banku zakładałeś konto....

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

23:00 w internetowym, ale najbliższa siedziba w kielcach

antyNwo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Odp.: Wyprawka 300+

czy są potrzebne jakieś inne informacje lub dokumenty?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Potrzebny jest pesel dziecka i adres szkoły.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Złożyłem dzisiaj przez internet za pomocą profilu zaufanego epuap i portalu emp@tia.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Wczoraj składałam przez stronę swojego banku. Nie jest potrzebny żaden elektroniczny podpis. Warunkiem jest fakt, że przez bankowość internetową można wypełnić wniosek jeśli jest się rodzicem i właścicielem konta. jedyne informacje jakie są potrzebne to dane dziecka, dane szkoły i swój pesel. Po wypełnieniu trzeba wydrukować wysłany wniosek.

Gość_Viki
      Zgłoś
      Odpowiedz

Nie trzeba drukować. Potwierdzenie przychodzi na pocztę

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Niedługo papier toaletowy +.Posracie się ze szczęścia.Do roboty nieroby,zarobić na dziecko a nie wyciągac łapy po daninę.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Tobie 18.35 nie dają, to z zazdrości warczysz. Jakby ci dawali to obie byś wyciągał, nie tylko jedną.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Teraz żądam 10000+. Jak szaleć, to szaleć. Kolejni mają dać 20000+, bo nie zagłosuję.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Skladam wniosek i wcale nie mam wyrzutow sumienia. Pracuje, zarabiam tak samo jak małzonek. Odprowadzam skladki i podatki, wiec jakim prawem ktos moze sie wypowiadac ze wyciagam kase.... no sory.. lepiej zeby wydali ja na sluzbowe kolacje po 10tys niz na nasze dzieci? No sorry....

Gość_Mama
                Zgłoś
                Odpowiedz

Niestety na służbowe kolacje będą i tak wydawać. Tu nie chodzi o to czy pracujesz czy nie, czy płacisz podatki czy nie. Tu przede wszystkim chodzi o świadomość społeczeństwa, że na niektóre rzeczy nas po prostu nie stać. Wzorem powinni być szwajcarzy, którzy w 2016 w referendum odrzucili gwarantowany dochód dla każdego obywatela. Jeżeli już mialoby być wprowadzone takie coś jak 300+ czy 500+ powinno ono byc ograniczone do podatników, którzy płacą na to podatki. Również ilość tych świadczeń powinna być ograniczona do puli zbranej z tych podatków (osób chętnych do pobierania świadczeń)

lelevel
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

To są nieprzemyslane programy, powodujące bezrobocie, patologie i zanik ambicji u społeczeństwa. Wiadomo, że dla rządzących to był strzał w 10, bo tylko tak można było elektorat z największej grupy przekonać.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

ja uważam ,ze nic za darmo.Jak to dawniej mówiono...Harcerska gra jednemu weźmie drugiemu da.Pieniądze nie będą się same rozmnażać w nieskończoność.Gdzieś musi być granica,moim zdaniem to globalna gospodarka jest zachwiana,oby nie powtórzył się wielki krach z początku XX wieku.

kost@
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Ty może tak uważasz. Tylko jakie masz podstawy ekonomiczne, na potwierdzenie swoich słów.

Jesteś wstanie wyliczyć, tak matematycznie, że 500 plus to wydatek, a nie inwestycja? Ja jestem wstanie udowodnić, że to inwestycja, która przy mądrej polityce rządzących będzie inwestycja, która zwróci się nam kilkukrotnie.

ciemniak12
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

a to już większa filozofia ...udowodnij to ciemniak12.Ja może jestem ciemniak1,ale logika mi podpowiada,że mam rację.Proste jeśli coś się daje to trzeba skądś wziąć.

kost@
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Jeżeli kupujesz maszynę, to jest to wydatek czy inwestycja? Jeżeli kupujesz ją po to, aby stała i cieszyła oko - to jest to wydatek. Jeśli natomiast, aby pracowała, tworzyła produkt, a ty byś ten produkt sprzedawał - to jest to inwestycja.

Dowody (warunek - wybieranie polityków, którzy jak właściciel maszyny, będą umieli jej moc produkcyjną wykorzystać):

Koszt 500 plus - 1 * 12 miesięcy : 6 tyś. zł.

18 lat płacenia 500 plus : 108 tyś zł.

Tyle będzie nas kosztować wsparcie rodzin, które będą chciały urodzić i wychować dziecko.

Płaca przeciętna (wiem, że nie jest to mediana, ale aby ktoś zarabiał więcej od średniej muszą również być ci na rynku pracy, którzy zarabiają mniej - jeżeli nie byłoby pracowników wypracowujących zysk dla przedsiębiorcy, to wówczas on nie mógłby prowadzić biznesu i czerpać z niego zyski - a tym samym nie miałby dochodu przekładającego się na PKB per capita):

- średnie wynagrodzenie w Polsce to 4500 zł brutto. - rocznie około 55000 zł

- dzień wolności podatkowej - połowa czerwca

Każdy Polak (średnio) wpłaca rocznie na rzecz państwa polskiego - 25000 zł.

Polak przeciętnie jest na rynku pracy 40 lat

Przez ten okres wpłaci na rzecz państwa 1 000 000 zł

Czy zatem 500 plus, którego celem jest podniesienie w Polsce stanu demografii (w zeszłym roku urodziło się 60 tyś więcej dzieci, niż jeszcze w 2013 roku przewidywali demografowie), jest inwestycją, czy wydatkiem?

108 tyś zł - 1 000 000 zł.

Od polityków wymagajmy tylko, aby ludzie, którzy się w Polsce rodzą, wychowują i kształcą, tu żyli i tu znaleźli pracę.

W innym wypadku wydawane przez nas pieniądze są prezentem dla innych krajów.

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

9.56 bo to bedzie prezent, chyba nie myslisz ze ktos jak dorosnie bedzie tu pracowal

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę