Co się stało dziś po godz.15 na Radwana, wyglądało jakby samochód potrącił dziecko.Dziecko było na rolkach. Ktoś widział?
Tam potracone dziecko jeden samochod sie zatrzymal a drugi potracil
Widziałam przejeżdżając że dziecko siedziało na ulicy,czekali chyba na karetkę ,no i miało rolki.
Jeżdżą jak sieroty na dwupasmowych drogach to potrącenia się zdarzają. Jedno auto się zatrzyma żeby puścić pieszego przez pasy, a auto na drugim pasie nie i efekty są.
Wli pewnie napiszecie albo Top... Ja zawsze patrzę na drugie auto czy planuje się zatrzymać i uważam, bo już raz się zatrzymałam i dzięki mojej uprzejmości pan na drugim pasie pewnie zrobiłby miazgę z przechodzącej kobiety. Na szczęście kobiecina była uważna.
Dlatego czasem strach sie zatrzymac pieszemu,zeby go drugi nie walnal.
Dlatego powinien byc zakaz zatrzymywania sie przed przejsciami na jezdniach wielopasmowych. Pieszy powienien czekac bezwzglednie na to, ze nic nie jedzie. /uprzejmosci sie zle koncza, bo nikt nie czyta tego co siedzi w glowie kierowcy z drugiego samochodu
Ostrowiec to nie miasto na drogi dwupasmowe
Po pierwsze ludzie nie przyzwyczajeni i się rzucają i jadą prędkością jaką jadą
Dwa zbyt dużo przejść dla pieszych jak na takie drogi
Żeby to miało sens to należało by zrobić ograniczenie do 30-40 na takich drogach i w tedy w naszym mieście może i by nie było takich wypadków
Jasne. Powinien być bezwzględny zakaz dawania prawa jazdy takim jak ty. Jak są pasy to czy to jest jednopasmowy czy dwupasmowa zwalniasz. Radwana to droga pomiędzy dwoma gestozaludnionymi osiedlami. A przede wszystkim nie jedziesz więcej niż te 50 na godzinę czy mniej (zależy ile na danej drodze jest). Jakoś na zachodzie i w większych niż Ostrowiec miastach to działa. Miasto to miasto i tutaj pieszy ma bezwzględne pierwszeństwo na pasach. I nie będzie czekał aż jaśnie państwo w samochodach sprowadzonych ze szrotów w Niemczech przejedzie swoimi rumakami.
W innych miastach jest kultura a tu idioci nie kierowcy jedzie toto do tesco czy na targ nachapac sie i nawet nie patrzy na przejsciu ze nalezy sie zatrzymac bo moga isc piesi
8:15 zatrzymywać się na przejściu, bo mogą iść piesi? Zatrzymuje się jak stoją piesi! Kolejny mądry, pewnie taki co na lewoskręcie (bezkolizyjnym) się zatrzymuje przed przejściem, gdy ludzie stoją i robi niepotrzebny korek, bo światło się zaraz zmieni i ci za nim, kończą skrzyżowanie na czerwonym.
9:53 wlasnie przez postawe taka jak ty mamy takich " kierowcow ". Rozumiem ze uzywasz tylko auta ? Nigdy nie jestes pieszym przechodzacym przez przejscie ? Nie irytuje cie to ze jeden ci sie zatrzymuje a zza niego na drugim pasie jedzie idiota ktory ledwo co wyhamuje ? Co za miasto . Czemu jestescie tacy zgnusnieni zgorzkniali ze ja jade i koniec nic mnie nie interesuje. Szok.
Irytuje gościu 11:20 ale nie idę jak ślepa kura, tylko się rozglądam co się wokół mnie dzieje, bo już nie raz mądry by mnie potrącił na pasach na strzałce warunkowej dla kierowcy! Dlatego teraz zawsze patrze w lewo czy nic nie nadjeżdża. A o jaką postawę Ci chodzi? Możesz jaśniej? Bo chyba nie rozumiesz co ja pisze. Pieszym się zatrzymuje, więc o co Ci chodzi?
Oj tak, bezkolizyjny skręt to mistrzostwo w wykonaniu niektórych kierowców, łatwo takiemu skasować tył auta i potem pretensje że nie jego wina.