Pani (piesza) chciała Ciebie przepuścić.... Ha haha, Ludzie! Nie wiem gdzie tak uczą. Mnie od zawsze wiadomo, że to kierowcy ustępują pieszym a nie na odwrót.
Pasy są dla pieszych !!!! I bezwzględnie należy zachować ostrożność, zwolnić. Znaki drogowe to nie są ozdoby ulicy, czemuś służą.
Czy te KILKA MINUT straconych na zmniejszenie prędkości i zachowanie szczególnej ostrożności (ze względu na to ze droga ta przebiega pomiędzy osiedlami i dużo jest przejść dla pieszych) na odcinku np od. ul. 11 Listopada, Jana Pawła, Waryńskiego do Sienkiewicza ma AZ TAKIE znaczenie? Wątpię...
Poza tym o godzinie 6:30 czy 6:40 jest widno i tłumów na ulicy nie ma. Z daleka widać czy ktoś zbliża się do pasów czy na nie wchodzi czy też idzie sobie spokojnie chodnikiem.
10:59 na to samo zwróciłam uwagę. Dobre to było. Pieszy przepuszcza auta hahaha.
Do 10:59 A co w tym dziwnego? Ja też dochodząc do przejścia zatrzymuję się troszkę dalej od niego, żeby to nie wyglądało, jak bym chciała wtargnąć na pasy, i czekam aż wszyscy przejadą, bo wiem, że kierowców denerwują i niepokoją takie sytuacje. Sama też jestem kierowcą i doskonale ich rozumiem i nie utrudniam. A starsi ludzie w ogóle się nie rozglądają. To powszechne głoszenie, że pieszy ma bezwzględne pierwszeństwo na pasach nie jest dobrym rozwiązaniem, bo ludzie, a szczególnie starsi, do tego stopnia korzystają z tego przywileju, że nawet nie odczuwają potrzeby rozejrzenia się przed wejściem na pasy.
10.24 szczegolnie wbiega 86 letni pan, Grazyna sama se daj w leb
Karać w pierwszej kolejności rowerzystów i pieszych. Droga hamowania samochodu jest dłuższa niż buta
Straszna tragedia .. i weź tu sie czuj bezpiecznie.. Ktoś wie co to za Pan zginął, ktoś z okolicy?
Grażyna - tuz intelektu dał głos - a u Janusza wszystko ok? Szkoda, że droga hamowania mózgu jest u niektórych bardzo długa
Prawda jest taka ze piesi wlaza pod kola. Po to jade samochodem zeby szybciej byc na miejscu. A pasy co 100 metrow, i co za kazdym razem mam zwalniac prawie do zera?
Niektóre wpisy aż przyprawiają o dreszcze - to tak jakby pisali potencjalni mordercy
Niestety, piesi nie przestrzegają zasad, wydaje im się, że jak pasy to wio i do przodu, należałoby się rozejrzeć w jedną i w drugą stronę
ok.godz.10 Stawki 100 - 98 Pani mały ford k. granat wjechała ślizgiem przez dwa chodniki, szczęśliwie. Droga prosta 80 m. po trawnikach coś to nie tak!.
do 12;33 stawki 100 w dniu dzisiejszym 30-go ten ślizg przez dwa chodniki po trawniku ok.80 m.
Pani tej strzeliła opona od strony pasażera ,
do 12.22 Prawda jest taka, że żal czytać takie wpisy jak twój i żal, że ktoś kiedyś zdecydował, że dojrzałeś do tego, aby mieć prawo jazdy.
Kup sobie helikopter. Będziesz jeszcze szybciej.
A tak się składa, że tak jak ktoś kiedyś wymyślił samochód, aby przemieszczać się szybciej tak samo ktoś myślał nad tym, jak zbudować drogę i ustawić znaki i przejścia dla pieszych, aby było bezpiecznie.
12.22 tak, masz zwalniac i nikomu łaski nie robisz, nie pasuje to z buta
Tak właśnie nakazują przepisy gościu 12:22. Jeśli Ci to nie odpowiada to należałoby pozbawić Cię prawa jazdy.