Tak na pasach widziałam rano.Kierowca jechał jakimś starym rzęchem
Podobno z Sikorskiego z tamtych rejonów
Podobno z Sikorskiego tamte rejony
Naćpane bydle powinno do końca życia płacić zadośćuczynienie rodzinie zmarłego. Dla takich idiotow nie powinno być żadnej taryfy ulgowej!
Byłem w czasie zdarzenia ok.15m obok miejsca w którym nastąpiło. Wezwałem pogotowie. Nie osądzajcie pochopnie, widziałem reakcje i rozpacz kierowcy bo to że był pod wpływem to na razie przypuszczenia nagłaśniane przez media.Wypadek o godz. 6.45. Policja pojawiła się pierwsza - chyba przejeżdżała. Pogotowie po ok 7-8 minutach.
To jak na pogotowie w tym samym mieście tak małym mieście to i tak długo .....może gdyby kierowcy chamy ustepowali by pogotowiu miejsca na drodze zjeżdżając na bok i tworząc tzw.korytarz ratunkowy , to wtedy by pogotowie do tego wypadku i do wszystkich innych sytuacji i zdarzeń jechało szybciej .Pomysl kierowco ze robisz bardzo wiele dla osoby do której pędzi ta karetka.
Karać i dożywotnio zabierać prawko.
Wszystko wiedzący a dlaczego więzienie i utrzymywanie takiego z podatków ludzkich? Wsiada po alko czy używkach to jakby zabija świadomie.
A ja mysle ze nie mozna tak z gory osadzac kierowcy..moze sie na cos leczy a wy od razu lincz. Wiadomo jak ludzie nie mysla kiedy wchodza na pasy to wszysyko im sie nalezy..w tamtym miejscu bardzo czesto nawet rowerzysci na chama wjezdzaja pod kola "bo sa na pasach"
Poczekajcie co wykaza badania krwi a nie osadzajcie..
apelujac do pieszych badzcie ostrozniejsi..szkoda tez starszego pana ale co sie stalo to sie nie odwroci.
Pani (piesza) chciała Ciebie przepuścić.... Ha haha, Ludzie! Nie wiem gdzie tak uczą. Mnie od zawsze wiadomo, że to kierowcy ustępują pieszym a nie na odwrót.
Pasy są dla pieszych !!!! I bezwzględnie należy zachować ostrożność, zwolnić. Znaki drogowe to nie są ozdoby ulicy, czemuś służą.
Czy te KILKA MINUT straconych na zmniejszenie prędkości i zachowanie szczególnej ostrożności (ze względu na to ze droga ta przebiega pomiędzy osiedlami i dużo jest przejść dla pieszych) na odcinku np od. ul. 11 Listopada, Jana Pawła, Waryńskiego do Sienkiewicza ma AZ TAKIE znaczenie? Wątpię...
Straszna tragedia .. i weź tu sie czuj bezpiecznie.. Ktoś wie co to za Pan zginął, ktoś z okolicy?
ok.godz.10 Stawki 100 - 98 Pani mały ford k. granat wjechała ślizgiem przez dwa chodniki, szczęśliwie. Droga prosta 80 m. po trawnikach coś to nie tak!.
Za rowerzystów powinni się wziąć, wjeżdżają na pasy co nie jest zgodne z przepisami. Karać dosadnie. Natomiast co do pieszych to my powinniśmy na nich uważać, bo nie wszyscy nawet idą do przejścia dla pieszych a wchodzą gdzie chcą.
do 12.22 Prawda jest taka, że żal czytać takie wpisy jak twój i żal, że ktoś kiedyś zdecydował, że dojrzałeś do tego, aby mieć prawo jazdy.
Kup sobie helikopter. Będziesz jeszcze szybciej.
A tak się składa, że tak jak ktoś kiedyś wymyślił samochód, aby przemieszczać się szybciej tak samo ktoś myślał nad tym, jak zbudować drogę i ustawić znaki i przejścia dla pieszych, aby było bezpiecznie.
12.22 tak, masz zwalniac i nikomu łaski nie robisz, nie pasuje to z buta
Tak właśnie nakazują przepisy gościu 12:22. Jeśli Ci to nie odpowiada to należałoby pozbawić Cię prawa jazdy.
Jak posiadasz mózg i kulturę to będziesz wiedział jak się zachować na drodze i żadne przepisy nie będą potrzebne.