Ponieważ z większością Twoich wypowiedzi się zdecydowanie zgadzam, to mam tylko nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że ten program to czysty populizm na potrzeby kampanii i że większość jest zupełnie niemożliwa do zrealizowania choćby nie wiem jak bardzo pis by się starał. :P Tym bardziej, że to znaczniej części z nich potrzebna jest zmiana konstytucji, czego nie da rady zrobić pis bez wsparcia Kukiza. Bo tylko Kukiz poprze jakiekolwiek zmiany w konstytucji, ale (mam nadzieję przynajmniej) tylko te, które będą się zgadzały z jego programem.
Gościu z 23:54 jestem realistą i pewnie nie wszystko uda się zrealizować, ale jedno hasło zostanie zrealizowane - STOP ZŁODZIEJSTWU I KORUPCJI. Tego społeczeństwo polskie oczekuje od PIS.
Mam nadzieję, że to zostanie zrealizowane, jednak historia pokazała, że każdy kolejny rząd chciał rozliczać swoich poprzedników, a za 4 lata (czasem szybciej) sam bał się rozliczania. I praktycznie nikomu z nich nigdy włos z głowy nie spadł.
Idealne podsumowanie... :D
ja jestem zadowolony z wyborów. Co będzie czas pokaże. Nigdy PO
Trudno, dalej żyć trzeba. Czekają nas ciężkie czasy. Jeżeli PiS zachowa się progospodarczo to bede za 4 lata na nich głosował. Jeżeli jednak będzie tylko rozdawał i zabierał przedsiębiorcom, to czeka nas potężna fala emigracji jakiej do tej pory nie było.
Przecież, do tej pory po zabierało przedsiębiorcom... Wcale progospodarczo się nie zachowywali.
Gościu z 21:12 nie strasz, bo to już było i się ....
Mi tam już straszenie pisem, którego nie popieram, przejadło przez te ostatnie miesiące. Co by nie było gorzej niż przez ostatnie 8 lat raczej nie będzie. W najgorszym wypadku nic się nie zmieni oprócz nazwisk w rządzie... I na 90% tak będzie.
Dziwicie sie ze PIS wygrał jak komuchy głosowali na pzprowców siedzących w pis? zenada
Żenadą to jest fakt, że nie wiesz czym jest komunizm i na kogo komuchy głosowały...
PiS stoi przed wiekową szansą. Mają 100% władzy i swojego prezydenta. Jeżeli rzeczywiście nastąpi rozwój przedsiębiorczości i porządek w kraju, to beda trzymac władzę przez 12 lub 16 lat. Jeśli tyko będa rozliczać to znikną ze sceny na zawsze.
Nie mają 100% władzy, ponieważ nie mają ustawowej liczby głosów potrzebnych do zmiany konstytucji. Mało tego - jak się okazuje, wcale nie jest pewne czy będą mieli te 230 mandatów, bo jeszcze może się okazać, że KORWiN wejdzie do sejmu, a przy takim układzie pis kilka mandatów straci, o ile oczywiście nie wypadnie psl.
Dziwi mnie jedna rzecz tylko. Nikt nie zauważył ludzi wyautowanych na margines, często nie z własnej winy. Tych ludzi którzy zbankrutowali, a którzy pracują w szarej strefie i nie płacą podatków, bo ukrywają się przed komornikami, a ich długi rosną z dnia na dzień do niewyobrażalnych sum, często z bardzo bardzo małych kwot mają do spłaty setki tysięcy złotych. Kiedyś ktoś oszacował iż jest ich około 1 500 000. Dziwne jest to podwójnie ponieważ z jednej strony PiS chce przewalutować Frankowiczów a z drugiej strony chcą te długi zostały i tak sprzedane dla firm np. Kruk czy innych z Luxemburga, gdzie kasa jest wyprowadzana za granice a ludzie niszczeni. To jest megaproblem społeczny. A biorąc fakt że kazdy z tych ludzi zapłaci podatek nawet po 400 zł rocznie to mamy 600.000.000 złotych do budżetu.
600mln zł to niewielka kwota w budżecie. Po zaprojektowało nam budżet na przyszły rok z 5mld zł deficytu... Realnie może to być nawet 10-15mld zł.
Bardziej ciekawe jest raczej to, że sklepy wielkopowierzchniowe i zagraniczne koncerny wyprowadzają za granicę po kilkadziesiąt mld zł rocznie nie płacąc podatku w Polsce. Niektóre nawet dostają milionowe zwroty podatkowe u nas...