wcale się nie dziwię,gimnazja zrobiły swoje,dzieci nie dopilnowane rzez rodziców
Jedna poprawka na 150 osób w Staszicu, 2 na 127 w Chreptowiczu, 4 w Broniewskim i tam jedna osoba na pewno definitywnie nie zdała (więcej niż jeden oblany przedmiot więc nie może podejść do poprawki), jest artykuł na Echu.
To nie wyniki. To informacja o ilosci oblanych egzaminow. Wyniki robia najlepsi uczniowie nie najgorsi. A tu jak zwykle jest tylko jeden lider ;)
To była odpowiedź na pytanie czy w liceach wszyscy zdali ;)
Nie ma jeszcze wyników z podziałem na szkoły.
http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/wiadomosci/ostrowiec-swietokrzyski/a/wyniki-matur-2016-w-powiecie-ostrowieckim-staszic-i-chreptowicz-wypadli-najlepiej,10372084/
Wstydź się za siebie
Gdyby zamiast obowiązkowej matmy dali przedmiot do wyboru jak 10 lat temu kiedy ja zdawałam to poprawkowicze by zdali a ci co całkiem oblali by mieli 1 poprawkę pewnie. To samo poco ten obowiązkowy przedmiot rozszerzony - można mieć 0pkt nawet można wyjść z egzaminu ale powiedzcie to nauczycielom, którzy muszą przygotować do egzaminu by mieć dobre wyniki i wtedy para idzie w gwizdek - zamiast przygotowywać się do przedmiotów od których zależy zdanie matury słabszy uczeń musi męczyć się z zbyt trudnym dla niego rozszerzonym. Nie każdemu potrzebna ambitna uczelnia państwowa tylko wyższa szkoła prywatna gdzie przyjmują za samo zdanie matury jak u nas w WSBiP albo ukończenie edukacji na maturze czy też szkoła policealna. Poza tym licea powinny oferować klasy ogólne o wszystkich przedmiotach na poziomie podstawowym. Tak w ogóle gratuluję tym co zdali (że mają wreszcie spokój) i współczuję tym co nie zdali że muszą tracić kolejny czas na te wszystkie przedmioty ogólnokształcące. To trzeba jak ja np zdać i odkreślić grubą krechą - sprzedać podręczniki a zeszyty na makulaturę lub do pieca. A nie pieścić się z ogólnymi przedmiotami do końca życia. Tyle w temacie.
Gratuluję tym co zdali i tym co poprawiają życzę wytrwałości i wiary Na pewno zdacie. A tu coś dla Was z moich czasów kiedy byłam w Waszym wieku.
Absolwentko, jeżeli ktoś nie jest w stanie zdać matury z matematyki to tylko na własne życzenie. Bez problemu jest w stanie poradzić sobie z nią gimnazjalista.