Witam,
Zwracam sie z pytaniem do osob znajacych sie na laptopach/komputerach.. do wymiany mam zintegrowana karte graficzna w laptopie lenovo z500.. Czy ktos orientuje sie ile kosztowała by mniej wiecej wymiana na nowa? Z gory dziekuje za odpowiedz
skoro zintegrowana to wymiana calej plyty glownej. (o ile to w ogole mozliwe?) taniej wyjdzie kupic nowy laptop.
Koszt wymiany grafiki zależy od rodzaju chipa jaki siedzi na płycie.
Mogę śmiało założyć że nie przewyższy to wartości laptopa, a już na pewno wyjdzie taniej niż zakup nowej płyty czy tez nowego laptopa.
Nie pisać bzdur !!
Więcej szczegółów pod numerem 883-11-44-63
tylko ile warty jest przelutowany chip? tyle co nic. (nie bedzie trzymal odpowiedniej temperatury podzespołów - będą wysiadać kolejne podzespoły) za 2 dni znów padaka? tym razem calej płyty. ja bym na lutowanie się nie odważył. chyba ze dostane pisemna gwarancje:
1. ze nic innego nie zostanie uszkodzone?
2. ze wlutowana karta będzie działać?
laptop to nie ruski telewizor lampowy. nawet serwisy tego nie lutują tylko wymieniają sprzęt na nowy.
Skup laptopów - Radom i okolice tel. 883-11-44-63
wiesz juz do czego to zmierza? wymontuj dysk twardy.
chyba chca twojego laptopa na "dawce narzadow"?
wlutuja. zaplacisz. i dowiesz sie ze nie da sie. i zaproponuja ci odkup za 300 zl.
Czy wylutuje mi ktoś grafikę z hp paviliona dv9000 i wlutuje układ bez wad i da na to gwarancję 24 miesiące ?
nikt ci nie da bo to cos nie bedzie tyle dzialac. zaraz sie przegrzeje i komp bedzie sie wylaczal.
poczytaj na forach o grzejacych sie lapkach. nawet producenci popelniaja bledy i laptopy grzeja sie. przegrzewaja. nie kazdy producent potrafi tak dobrac i polaczyc podzespoly aby wszystko dzialalo ok.
Nie...
dlatego nie kupuje lenovo. wole acera - sprawdzony i nie pada.
Test Lenovo IdeaPad Z500
23/02/2013
Lenovo Z500 to świetnie wyglądający laptop z dość mocną kartą grafiki, oferowany w zaskakująco niskiej cenie. Żeby nie było tak pięknie, producent utrudnił jednak ingerencję w podzespoły tego modelu.
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-Z500.88743.0.html
"trzeba zdemontować dużą część obudowy i jakieś 20 śrubek" Toż to szok :)
Gość
Dziś, 13:58
przelutuje ci wszystko i da gwarancje.
a moja rada jest taka: zadzwon do serwisu tego chinczyka Lenovo i spytaj sie co on robi w takim przypadku?