Poszukuje sklepu w którym wymieniłbym monety 5,10,20,50 gr na terenie Ostrowca
pozdrawiam
Ja wymienialam na BP, wystarczy posegregowac, Pani na wagę wrzucila i wymiana ekspresowa ;-)
Na pewno przyjmą w Biedronce i Leclercu. Jak wyminiałam to najpierw posegregowałam wg nominałów, podliczyłam każdy bilon i napisałam na karteczce sumę do każdego nominału. Takie czynności ułatwią wymianę a kasjer nie będzie musiał rozsypywać wszystkiego i liczyć. Pozdrawiam :)
a po co ich zbierasz,bierze się kilkanaście sztuk i wydaje po trochu.Nie widzę problemu,by w ten sposób upłynniać nadmiar monet.Ewentualnie ja ci moge wymienić wszystkie ale za 50% czyli pół na pół
Automatyczna kasa w Tesco.
W banku bez problemu wymieniają, tylko trzeba przyjść w miarę możliwości dopołudnia, żeby nie było dużo ludzi.
Ile tego masz?
w sumie to ok. 5 kilo. bo jak mi sie uzbieraja drobne mniejsze niz 1 zl to wywalam je z portfela do reklamowki.
w kauflandzie na informacji wymienią ,mają maszynę ,wymieniałam niedawno
też uzbierało mi się tego- w tesco na kasie samoobsługowej wydałam:) troszkę kasę zablokowałam, ale nikt mi nie płakał ,że musi liczyć :) Już mam następną porcję i też do tesco skoczę- mimo że nie jestem fanką tego sklepu