Małe sprostowanie Mireczku bo nie byłeś do końca na spotkaniu przełożyliśmy wyjazdy na 8 jeśli dłuższy to nawet wcześniej żeby był czas na zwiedzenie czegoś bez pośpiechu,niby godzinka ale wiesz jak było w zeszłym sezonie czasami wszystko w biegu.No ale to jak już komu pasuje lewa dla wszystkich.
Do Adriana,
Rozpoczęcie w Częstochowie jest 8 kwietnia a w Sandomierzu 7 kwietnia. Jak pogoda dopisze lecimy na oba rozpoczęcia :)
Rozpoczęcie w Czestochowie jest dwu dniowe wiec zasadniczo od 7, ale że my się umówiliśmy na niedzielę do Częstochowy więc kolego Bandit właśnie mi podarowałeś to co chciałem, czułem że na Ciebie można liczyć, dzięki !! ;))))
Mirek kusisz tym Lwowem, oj kusisz. W sumie to mam jeszcze paszport nierozdziewiczony - leży i się marnuje. Trzeba by Lwów bliżej omówić na najbliższym spotkaniu. Może by tak znów w niedzielę, tylko proszę mi tu bez aut, wystarczy że na trzeźwo jeździmy.
No i zglębiłem nieco sprawe Lwowa, jak to bywa z wyjazdem za granice trzeba się przygotować:
1. Paszport o wazności minimum 3 miesiące po opuszczeniu Ukrainy.
2. Zielona karta do OC - wyrabia się u ubezpieczyciela cena od 0 do 30 zł
3. Opłata klimatyczna na granicy - 10 euro za każde 1000 cm3
4. Wskazane mieć zapas żarówek i bezpieczników chociaż nie jest to prawnie wymagane - jsli dobrze rozumiem potrafią się czepić chociaż teoretycznie nie mogą ;)
5. Najpopularniejsza metoda płatności - gotówka
6. Jako ciekawostkę wyczytałem że w obowiązkowej dla AUT apteczce muszą się znajdować między innymi prezerwatywy ;)
7. Obecnie szacunkowy czas pokonania granicy od 1 do 3h - Gregor ewentualny wyjazd nawet o 8 wydaje się za późny.
Są też jakieś dziwne zapisy o deklaracji gotówki możliwości wwozu i wywozu czy ktoś się orientuje i może streścić jak to wygląda ? Napewno kwota na deklarację ustną to do 3000 chrywien czyli około 400 zł- dalej liczę na waszą wiedze.
I coś tematycznego na poprawe humoru:
Adrianku pewnie ,że kuszę bo blisko,tanio.Podobno polak we Lwowie czuje się niczym angol na rynku w Krakowie.Pewien koszt paszportu byłby zrekompensowany cenami ukraińskim.Lwów to przedwojenne polskie miasto i dobrze było by zwiedzić z przewodnikiem.Oglądałem filmik na yutube o przekraczaniu granicy motocyklem,wygląda to ciekawie a ile w tym prawdy trudno mi określić.Do maja trochę czasu pozostało,co powie na Gregor i Bandit??? A moży zamienić Hel na Lwów ?W najbliższa niedzielę pracuję,sorki nie będę mógł w obradach uczestniczyć.Serdecznie wszystkich z grupy L.Clerka pozdrawiam Mirek W.
Co do zwiedzenia Lwowa jest kilka punktów ciekawych ja osobiście polecam , bylem w zeszłym roku ale pojade chętnie jeszcze raz Co do cen to faktycznie człowiek czuje sie jak Anglik w Krakowie
Witam co do wyjazdu do Lwowa potrzebne jest :
1 paszport
2 zielona karta
3 notarialne potwierdzenie własności pojazdu jeżeli sie nim nie jest
4 policji nie spotkałem
5 czas oczekiwania na granicy motocyklem kilkanascie minut do kilku godzin autem
Co do samej drogi w stanie bardzo dobrym powyższe dane z kwietnia 2017 roku
Panowie spokojnie, na weekendzie majowym świat się nie kończy po za tym Lwów jest na tyle blisko że w jedną niedziele można oblecieć. Osobiście proponuje żeby zostawić Hel w spokoju i tam też się wybrać po drodze zahaczając o Malbork i Wilczy Szaniec a np na Boże Ciał do Lwowa. Albo w jakimś innym terminie co Wy na to ?
No, mądrego to aż miło posłuchać.
Bez urazy oczywiście dla innych ;)
Ukraina to piękny kraj butelka wódki 5 zł.
ile ? Dobra jedziemy tam na dłużej XD . A tak poważnie dzięki Bandit ;), czyli co wracjaąc do grafiku wyjazdów:
7.IV - San Domingo
8.IV - Częstochowa
1.05 - 9.05 - Hel na dwa trzy dni do wyboru
31.05 - Lwów ?
To oczywiście ja tylko zapomnialem się podpisać ;)
Dobrze prawicie towarzyszu obywatelu. Nie mieszać Lwowa z Helem. Hel muszę odpuścić ale na Lwów jest duża szansa się załapać.Wolałbym wypad na sobotę i niedzielę ale może z Bożym Ciałem uda się powiązać i byłoby 4 dni.
No dobra, już wiem że zieloną karte akurat mam za darmo do mojego Oc to teraz w drogę po paszport. Za miesiąc będe gotów, jakie są wstępne ilości chętnych na Hel i Lwów ? Na hel wiem narazie o 3 pewnych ( Gregor, Bandit i Ja ), ktoś jeszcze ?
Cześć Bractwo Motocyklowe Pogoda sprzyja jak widać słychać na mieście motocykle się pojawiły.Przewietrzanie,spacery moto.A czy jakieś Oficjalne lub mniej oficjalne Otwarcie Sezonu Motocyklowego jest w planach ???Black Point,Singiel... a może ,ktoś z nowo powstającego baru na ul.Górzystej ;/? Pozdro LwG.