Nie, nie możesz upominać się o rekompensatę bo prawo nie działa wstecz. PIS chce zadbać o demografię naszego kraju i chwała im za to. W innych krajach te kwoty są o wiele większe. Brawo PIS, w końcu mamy rząd, który dba o obywateli i rodziny. Oby tak dalej.
Do gościa z wczoraj z 20:16-przedstawiła Polskę we właściwy sposób..czyli kłamiąc i nie odpowiadając na pytania?!Gratuluję.
ŻENADA. Ja mogę zrozumieć ludzi namiętnie korzystających z MOPS-u bardzo często z własnego wyboru, którzy teraz pewnie biorą się za produkcję dzieci, 500zł/sztuka/m-c.I tak po 500 zł za sztukę co miesiąc przez minimum 18 lat. Ta latorośl dorośnie i będzie naśladowała swoich rodziców. MOPS i dużo dzieci. Ja mogę zrozumieć fanatyków zamachu, bo pewnie kochają filmy sensacyjne. Ja mogę zrozumieć seniorów z pod krzyża, którzy słuchają tylko Radia Maryja i TV Trwam. Ja mogę zrozumieć frustratów, próżniaków i post-komunistów, którym zawsze "dawano" za wierność i oklaski... Nie mogę jednak zrozumieć ludzi, wydawałoby się normalnych, pracujących, dbających o dom i rodzinę, wykształconych, którzy cytują teraz sondy w TVP-info. Jutro Pan Prezydent będzie tam miał 92% poparcia, Pani Premier 78 %, a Pan Prezes 110 % ! Dlaczego ? Pytajcie Pana Kurskiego.... Zawsze staram się rozumieć obie strony. Pytam więc : KTO ZA TO ZAPŁACI : 500zł x 12miesięcy= 6000 zł x 18 lat = 108.000,;zł x 4 dzieci =432.000,- zł. Czyli do jednej często patologicznej rodziny to MY będziemy dopłacać po pół miliona zł, zanim ta 4-ka dzieci dorośnie i sami pójdą do MOPS-u po zasiłki i dotacje na swoje dzieci?
Matematyku dlaczego nie doradzisz co trzeba zrobić żeby ludzie nie musieli chodzić do MOPS-u.Nie wszyscy są patologią tylko nie ma dla nich pracy.A ty zamiast coś doradzić to krytykujesz i mając pracę wyśmiewasz się z tych co jej nie mają.OJ NIE ŁADNIE.
Jest jedno rozwiązanie,które na pewno cię zadowoli,trzeba wpuścić mnóstwo muzułmanów bo za ich dzieci zapłaci UE.Dla ciebie polskie dzieci są be no to niech nowi śniadzi obywatele pracują na twoją emeryturę i emerytury twoich dzieci.
Pracy jest dość tylko chętnych nie ma. Lepiej pracować na czarno, oszukiwać i pobierać zapomogi z MOPSu
skoro tak twierdzisz to porzuci praca i idź do mops-u po zasiłek i wszelakie zapomogi będziesz miał wtedy jak raju zero pracy same kokosy.
Gościu z godz 17:14. Ja nie napisałem, że każdy kto udaje się do MOPS-u jest patologią, napisałem, że często jest to nadużycie "z wyboru". Bezrobotnym, też często jest się z wyboru. Wolałbym jak to Ty ksenofobicznie nazywasz mieć za sąsiada "śniadego", który uczciwie pracuje, niż białego z "malinowym nosem", który pracy nie podejmie nigdy, bo woli zasiłki a jego dzieci(po 500zł za każde) będą dodatkowym dochodem na piwo i fajki. "OJ NIE ŁADNIE" to być RASISTĄ..
Poczekamy,zobaczymy jak Wam ten cały pożal się Boże PiS da to co obiecywał.Putin zaciera rączki a wszelkich dopłat Polsce nie da tak jak UE.
Putin już dawno zatarł rączki śmieje się z nas a interesy robi z Niemcami .Jak na razie więcej dal niż ten cały PO-PSL a tym co tak 500 zł.staje ością w gardle proponuje wziąć się do roboty to może i wy dostaniecie .A co się tyczy dotacji z UE to znaczną części nasi urzędnicy przejedli lub utopili w bezsensownych projektach.
Upokorzona Unia wskoczyła na stół i zaczęła szukać słoika z demokracją
http://kontrowersje.net/upokorzona_unia_wskoczy_a_na_st_i_zacz_a_szuka_s_oika_z_demokracj
Już wiele obietnic zostało spełnione a minęły dopiero trzy miesiące od wyborów. Rząd pracuje solidnie mimo tego, że od samego początku trwa na niego ogromna nagonka. W kwietniu, najpóźniej w maju wejdzie program 500 +, czego tu chcieć więcej? W końcu widzę że władza dba o to, by obywatelom żyło się lepiej. Brawo.
Zgadzam się z niemieckim eurodeputowanym Panem Henkelem.
- Powody ataków na nowy rząd w Polsce są dwa. Polska opozycja nie pogodziła się ze swoją przegraną w wyborach, a drugi wynika z tego, że kraje ze środkowej i wschodniej Europy: Polska, Czechy, Węgry, Słowacja, nie są entuzjastycznie nastawione do unijnego centralizmu i nie chcą mieć drugiej Moskwy w postaci Brukseli, która by im mówiła, co mają robić - mówi w rozmowie z tygodnikiem "Do Rzeczy" Hans-Olaf Henkel, niemiecki eurodeputowany z frakcji EK.
Konarski: scena polityczna się petryfikuje
• PiS utrzymuje pozycję lidera sondaży wyborczych
• PO i Nowoczesna walczą o miano przywódcy opozycji
• Konarski: scena polityczna się petryfikuje
• Sokała: polityka PiS satysfakcjonuje elektorat tej partii
Jarosław Kaczyński Jarosław Kaczyński (WP / Konrad Żelazowski
Prawo i Sprawiedliwość utrzymuje pozycję lidera sondaży. Tak wynika z dwóch ostatnich badań politycznych preferencji Polaków. W sondażach przeprowadzonych przez CBOS i TNS Polska na PiS chce głosować odpowiednio 39 i 38 proc. respondentów. W pierwszym ze wspomnianych badań pozycję wicelidera zajmuje Nowoczesna, którą popiera 22 proc. wyborców, a na dalszych pozycjach są PO (13 proc.) i Kukiz (9 proc.). W sondażu TNS na drugiej pozycji jest Platforma (16 proc.) przed partią Petru (15 proc.) i ugrupowaniem Pawła Kukiza (11 proc.). O czym świadczą te wyniki?
RE ma podobne zdanie w kwestii naruszania demokracji w Polsce jak sami Polacy. 2/3 Zgromadzenia zagłosowało przeciw debacie.
Zgromadzenie Rady Europy zdecydowało - nie będzie debaty o sytuacji w Polsce
• Zorganizowania debaty zażądały największe frakcje polityczne
• Wniosek nie uzyskał wymaganych dwóch trzecich głosów
• Za debatą głosowało 98 delegatów do ZPRE
• 89 było przeciw, a 14 wstrzymało się od głosu
• Do Strasburga udała się polska delegacja
• Przewodził nią poseł PiS Włodzimierz Bernacki
Apel do KOD: Jutro niedziela, wychodzicie na ulicę ...?
Zamiast krakać o "oziębieniu" między Warszawą a Berlinem, warto postarać się zrozumieć, co dzieje się po tamtej stronie Odry - pisze w "Die Welt" Marko Martin. W swojej analizie podkreśla, że Niemcy odrzucili stereotypy i mają coraz lepsze zdanie o Polakach, a Polacy o Niemcach. "Polacy nie pozwolą robić sobie wody z mózgu" - stwierdza dziennikarz "Die Welt" Marco Martin.
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/die-welt-polacy-nie-pozwola-robic-sobie-wody-z-mozgu/fqkpjw