I bardzo dobrze gościu 07:25. Nikt nie będzie tyrał za grosze.
Ale myślenie.... Pogratulować inteligencji. To lepiej niech zmarnieją zbiory na polach, tak? A skąd rolnik ma zapłacić ludziom więcej jak w skupie dostaje za to marne grosze? A może chleb powinien kosztować 20 zł a ziemniaki 50 zł za kilogram, wtedy pracujący na polu zarabialiby po 5-6 tysięcy i byłoby super?
9:23 a co nas twoje zmarnowane plony obchodzą? Nasadziłeś to rwij chwasty.
No już taki jeden zalecał szczaw i mirabelki ;)
To kłamstwo,mówił że jak on był głodny za młodo zjadał ze znajomymi szczaw i mirabelki.To było po tym jak PIS widział tabuny przymierające głodem dzieci.
14:22 nie obawiaj się, stać mnie było aby sobie kupić kawał pola i sama dla siebie i jeszcze na handel mam wszystko a i jaja i mięsko ze wsi przywiozę wolne od wszelkich dodatków. Ale cieszę się, że ludzie zmądrzeli i nie tyrają za grosze u rolasa. Każdy niech sam dla siebie pracuje.
Wystarczy, że z Twoja inteligencją jest w porządku gościu 09:23. Lubisz obrażać, prawda? Wracając do tematu. Zmarnieją zbiory powiadasz? Hmm, a jak ktoś straci zdrowie harując na tym polu za marne pieniądze i potem nawet na leczenie nie będzie go stać to będzie dobrze? Widzisz praca musi się opłacać, każda praca, a już ciężka w szczególności. Ja wiem, że rolnik nie ma z czego zapłacić. Nie można mieć jednak pretensji do ludzi, że nie chcą pracować za marne pieniądze.
14:51 dokładnie. Moja sąsiadka zasuwała w polu żeby zarobić w porzeczkach i dosała wylewu a na leczenie pewnie nikt jej nie da o ile będzie żyła. To ciężka harówka i jak rolnika nie stać godnie zapłacić niech sam zapieprz.a.
Obszarnicy nigdy nie zatrudniani uczciwie. To największa szara strefa.
Rolnicy sami u siebie pracują a jak ktoś ma 100ha czy więcej to niech zatrudnia uczciwie pracowników i nie biadoli.
Koniec szarej strefy w zatrudnianiu przez obszarników. PIS nie lubi wsi.
i bardzo dobrze bo czasy chłopa pańszczyźnianego dawno się skończyły a auto to dziś żaden luksus .A ile masz dzieci a może jesteś dumnym posiadaczem yorka?
Niech ci -pożal się Boże -polity mniej kradną to napewno.więcej zostanie.w budżecie....
Pozatym utrzymanie więźnia (3tys na miesiąc) tez napewno wzmacnia gospodarkę
I tu niech się.zastanowią a nie na 500+winę zwalić
I żeby nie było 500 nie.pobieram bo.dzieci dorosłe
17 mln złotych to kwota, jaka od początku kadencji ministrów z ramienia PiS została rozdysponowana na nagrody dla podległych im pracowników. Najbardziej docenieni zostali zatrudnieni w Ministerstwie Finansów. Jak podaje dziennik "Fakt", szef MF Paweł Szałamacha wypłacił swoim urzędnikom łącznie 6,9 mln złotych, a kierująca MEN Anna Zalewska - 363 tys. zł.
ciekawe czy maja prawo zlikwidowac 500+, jak bedzie głosowanie jestem ZA ZLIKWIDOWANIEM
Zazdroscicie no wlasnie mozecie co najwyzej pogdybac na forum i mysz po polu poganiac brawo PIS tępic taka zaraze.
jak to łatwo zdobywać wyborców obietnicami na kredyt
15:14 mówisz, że się nabrałaś? Hehe, cieszę się, emerytury i tak za wcześnie dostaliście w większości. Wam nie podniosą a na dzieci dadzą i dobrze, bo to przyszłość narodu i mówię to jako mama jedynaka, więc 500+ nie dostaję ale może dzięki takim jak ty za kilka lat dostanę, więc dziękuję naiwniakom, że się nabrali na wyższe emerytury.
Peło wzięło kredyt zadłużając Polskę w wysokości 1,1 biliona złotych i jakoś wyborców nie zdobyła. Trochę naciągany ten twój argument