Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
      • Odp.: Wycieczka 4-dniowa dla pracowników UM

Chyba za głupi jestem żeby to zrozumieć, ale wyjaśnijcie mi skąd Oni biorą na rozrywkę pieniądze, skoro wszędzie są tzw.dziury budżetowe, deficyty, a na rozrywkę na cudzy koszt mają, może kredyt wzięli, bu

robyj
        Zgłoś
        Odpowiedz

Budżetówka wedle ustawy MUSI tworzyć fundusz socjalny tak im załatwili koledzy tworząc przepisy .Od kilku lat mogą to być również wycieczki zagraniczne ,wszystko jest zgodne z prawem ale kole w oczy .

Czlowiek
          Zgłoś
          Odpowiedz

@up - jest mnóstwo praw pracowniczych których się nie respektuje to dlaczego AKURAT TE MUSZĄ.

robyj
            Zgłoś
            Odpowiedz

Wcześniej wstawiłem zapis ustawy ,który to reguluję .Są grupy społeczne które sobie zagwarantowały przywileje i tak po prostu jest ,łatwiej jest podnieść podatek niż ograniczyć przywileje ,jeszcze niedawno urzędnicy mieli bonus w postaci wolnego za to ,że święto wypadało w dzień wolny dla Nich od pracy czyli w sobotę :) .W moim przypadku nie dość ,że traciłem dzień płatny extra to zyskiwałem darmowe wolne a dla nich to bez znaczenia im mniej dni w pracy tym lepiej bo pensja ta sama :) .Jeszcze niepełnosprytni robole twierdzili ,że tracą na skasowaniu tego przepisu ,taki polski absurd lub pokaz logiki części ludzi .

Czlowiek
              Zgłoś
              Odpowiedz

ok, ale jako pracownik też masz pewne rzeczy zagwarantowane, a tylko niektórzy to mają, a idź do pipu to potraktują cię jak naciągcza.

robyj
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

Odp.: Wycieczka 4-dniowa dla pracowników UM

Człowieku, z tym wolnym to przesadziłeś. To był zapis w prawie pracy i każdy, kto był zatrudniony na umowę o pracę mógł z tego skorzystać. Jeśli pracodawca nie pozwalał, to znaczy, że łamał przepisy i robił w bambuko swoich pracowników. Ja pracując u tzw. prywaciarza zawsze sobie odbierałem ten dzień bez problemu. Nie pisz więc, że był to przywilej tylko i wyłącznie urzędników.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Galu z Netii 21 26 o jakim przywileju piszesz jak jak i wielu innych pracujących na H byłem stratny z tego powodu a nie szczęśliwy jak urzędnik który pracując mniej o 1 dzień dostawał wolny dzień za to ,że w dniu wolnym od pracy wypadało święto .

Krótko mówiąc wolisz pracować powiedzmy za tą samą kwotę 20 czy 19 dni ? ,dla innych którzy dostają pensję z godzin to była strata bo zamiast 168 godzin miał 160 a więc zarobił od kilkudziesięciu zł min mniej na miesiąc.

Prościej nie umiem wytłumaczyć .

Czlowiek
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

to nie był przywilej urzędników a wszystkich, robię w prywatnej firmie i tak było, teraz już tak nie ma, za to mamy Trzech Króli...

Gość_dk79
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

@20.29- kulturalny panie urzędniku nie satysfakcjonuje mnie pańska odpowiedź, bo jak jest kryzys to wszyscy oszczędzajmy, a nie jednych się gnębi ,a inni hulają nie za swoje.

robyj
          Zgłoś
          Odpowiedz

Dlaczego uparliście się, że nie za swoje? Część kosztów wycieczki jest pokrywana z funduszu, który jest odpisywany z pensji pracownika, a część pokrywają sami. Miejcie pretensje do swoich pracodawców, że nie chcą wam funduszu ustanowić. Możliwość ma każdy.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Galu z Vectry 20 51 pokaż mi zapis o odpisywaniu funduszu socjalnego z pensji .

Prosze o wskazanie linku chętnie się doszkole lubię ciekawostki .

Czlowiek
              Zgłoś
              Odpowiedz

Fundusz socjalny proszę Człowieka to jest odpis procentowy (stanowi o tym ustawa o f,s) od planowanego funduszu płac. Nie tylko budżetówka taki fundusz posiada. Zakłady pracy, które zatrudniają co najmniej 20 osób w przeliczeniu na pełne etaty (tak mi się wydaje) mają obowiązek taki fundusz tworzyć. I żadna siła nie jest w stanie ich od tego odwieźć. Ustawa o f.s przejrzyście o tym stanowi. A każdy zakład pracy opracowuje regulamin korzystania z f.s, który musi być zgodny z ustawą.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Galu z Vectry przeczytaj jeszcze raz co skopiowałeś/aś ale ze zrozumieniem .Kolejnym nieporozumieniem jest obowiązek w każdym zakładzie poza budżetówką nie ma obowiązku .

Jeżeli nie wygooglujesz znajdę Ci linki :) ,nieświadomość to w sumie wygodna sprawa .

Czlowiek
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nie tworzą tylko tam, gdzie właściciele sknerzą. W każdej porządnej firmie zatrudniającej ponad 20 osób taki fundusz istnieje i to co dostają urzędnicy to są ochłapy w porównaniu z tym , co dostają ludzie w takich firmach. Tak więc miejcie pretensje tylko i wyłącznie do swoich pracodawców. Ewentualnie do rządu, że nie zabrał tego przywileju tym znienawidzonym przez was urzędnikom. Jesteście żałośni.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

Szanowny Galu z Vectry przeczytaj to co skopiowałe/aś tylko ze zrozumieniem .Obowiązek jest tylko w budżetówce poza nie ma obowiązku .Gdybyś miał/a problem ze znalezieniem linków poszukam .

Czlowiek
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

część kosztów wycieczki pokrywana jest z funduszu socjalnego a część z własnych wpłat, jeśli wycieczka kosztuje ok 2 tys a zgodnie z warunkami przetargu tak wyjdzie to fundusz pokryje tylko część kwoty a znaczną część dopłacają pracownicy, ponadto jeszcze na miejscu muszą pokryć np część wstępów , na wycieczkę pojedzie 100 osób, wyniki przetargu powinny być dostępne na stronie urzędu lub można do nich zadzwonić kto wygrał, jeśli ktoś chce dokładnie wiedzieć jaka firma będzie robiła ten wyjazd

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

jedżcie na ta wycieczkę zwiedzajcie ale nie pieprz.....cie głupot ze za swoje , gdyby tak było ,nie byłoby wycieczki,proponuje żebyście pojechali "pozwiedzali" wrócili i zaczęli dbac o ludzi bo mi żal Was się robi ,jesteście przepracowani aha i do której tam pani bo mi się nie chce wracać niech pani aż taka przedsiębiorcza nie będzie i nie płaci tyle zus-u jest pani omnibusem szkoda gadac żałosne szerokiej drogi

Gość_...............s
                Zgłoś
                Odpowiedz

Żałosny to ty jesteś frustracie

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości
Dodaj firmę