a kto bedzie z pis mocnym kandydatem na prezydenta ?
Myślę, że pan Kryj.
Jeżeli będzie kandydował p.Kryj to zagłosuję na PIS ale to jeden warunek i myślę, że nie tylko ja. 16:39
Taki sam mocny jak poprzedni PISowski prezydent co to nie wiedzial o niczym?
Do 16:54 - ale prezydentem Ostrowca nigdy nie był człowiek z PISu.
Słabiutko z pamięcią, w poprzedniej kadencji PIS był w koalicji rządzącej i miał nie tylko prezydenta
Coś ci się chyba pomieszało. Może masz na myśli wiceprezydenta. A to jednak nie to samo!
Ale skąd miałbyś to wiedzieć?
Wiceprezydent to przecież tylko od pobierania pensji?
Pierwszym demokratycznym prezydentem Ostrowca był pan Lech Janiszewski obecnie PIS.
3 kadencje po zmianie ustroju zostały dla miasta zmarnowane
Każdy wiceprezydent (było kiedyś 2) miał swoją działkę czyli dziedziny, którymi się zajmował. I żaden nie powinien odpowiadać za nie swoje działania. I każdy zajmował stanowisko z nominacji. A za wszystko odpowiada PREZYDENT wybierany w wyborach powszechnych.
Ale pismenopodobni obarczyliby winą PiS za wszystko. Tak najłatwiej i najwygodniej.
Przeczytajcie kilka wpisów wyżej, o co chodziło w tymi prezydentami: wpis gościa z 16:54 i wpis Normalnie_myślącego z 20:25. Ich teksty sugerują, że prezydent był z PiSu.
PiS szykuje się na przejęcie władzy w mieście. Ale czy im się to uda, to zależy moim zdaniem od frekwencji. W każdym bądź razie po wygranych wyborach "złapią za mordy" co poniektórych..
W Ostrowcu jest już ustalone-TOS JAK ZWYKLE
A ustalone z kim ? Jeśli można zapytać ?
Starostwo,UM i jego spółki,MOPS,Urząd pracy, domy opieki,szpital-pracownicy etatowi i ich rodziny w obawie o miejsce pracy będą głosować za starą władzą-czyli TOS w obawie ,że nowa władza ma swoich do zatrudnienia,a więc większość głosów mają zagwarantowaną
a co będzie jak się zdziwisz ?
Tylko PiS może pogonić tych układowców z TOS,SLD i PO.Myślę że wybory prezydenckie też wygrają,chyba że wolicie Kałamagę -starego sprawd.zonego towarzysza