Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Wybory 2014 - zostaję w domu

Ilość postów: 184 | Odsłon: 14169 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Wybory 2014 - zostaję w domu”.
                  • Odp.: Wybory 2014 - zostaję w domu

Szanowni Państwo,

Takie dyskusje jak ta są potrzebne, działają jak swego rodzaju "burza mózgów". Rozwijają nas wszystkich.

Moja rada jako obserwatora wydarzeń jest taka. Bezwzględnie należy brać udział w każdych wyborach. Rozmawiać o wyborach w swoim otoczeniu. Wziąć pod uwagę, że to my w ten sposób kształtujemy swój los.często spotykam się z opiniami, ze wszyscy politycy są siebie warci, ale uważam to za ograniczenie własnego myślenia i prymitywizację. Większość z takich nie ma elementarnej wiedzy na temat programów partii ze sceny politycznej.

Proszę rozważać głosowanie na mniejsze partie polityczne. Mają one zdecydowanie więcej do zaoferowanie niż tzw."banda czworga".

Ja w wielkim skrócie chciałbym Państwu przedstawić 3 partie:

Janusz Korwin Mikke KNP Kongres Nowej Prawicy - jest to partia konserwatywno-liberalna, głosi wolność w sferze gospodarczej i konserwatyzm w systemie światopoglądowym. Swój program wyprowadza z czterech głównych zasad:

-chcącemu nie dzieje się krzywda,

-prawo nie działa wstecz,

-umów należy dotrzymywać,

- ciężar dowodu spoczywa na oskarżycielu

zarys programu tej partii: http://korwin-mikke.pl/strony/wolnosc_i_praworzadnosc_zarys_programu a tutaj dokładny program http://nowaprawicajkm.pl/info/dokumenty-np/program-kongresu-nowej-prawicy

Jarosław Gowin Polska Razem - hasła liberalizm w sprawach gospodarczych w sprawach (ograniczenie biurokracji, likwidacja podatków, likwidacja ZUS -wprowadzenie emerytur obywatelskich dla każdego taka sama emerytura). Wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych, likwidacja finansowania partii z budżetu, możliwość podwyżki podatków tylko w drodze referendum,

konstytucyjny zakaz uchwalania budżetu z deficytem. Partia opowiada się za różnego rodzaju deregulacjami.Sprzeciw wobec przyjęcia przez Polskę EURO. W sprawach światopoglądowych partia nie zajmuje stanowiska, w związku z czym nie ingeruje w decyzyjność obywateli. Szczególnie silnie opowiada się za ograniczeniem biurokracji, zmianą i uproszczenie przepisów, likwidacja i połączenie niektórych urzędów.

Zbigniew Ziobro Solidarna Polska - hasła przypisywane tej partii narodowy konserwatyzm, chrześcijańska demokracja, solidaryzm, państwo opiekuńcze, społeczna gospodarka rynkowa, euroscepcytyzm - ważny projekt www.solidarna.org.pl/blogroll/stop-finansowaniu-partii

wcale nie trzeba się skupiać na partiach wiodących prym w parlamencie

PO-PIS-PSL-TR-SLD które swój czas już miały.

Jeszcze raz zachęcam do zainteresowania przedstawionym tematem.

Gość_Lukasz
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 110

Odp.: Wybory 2014 - zostaję w domu

Gościu z 08:42 piszesz że nie oglądasz telewizji tylko sama wyciągasz wnioski z wypowiedzi Kaczyńskiego,Maciarewicza itd.

Czy chodzisz na spotkania z tymi osobami,czy wypowiedzi ich słuchasz w doskonale manipulującej nimi telewizji?

Przeczytaj jeszcze raz swoja wypowiedź i wtedy zobaczysz przykład zmanipulowanego człowieka.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Telewizje sa na tyle niedobre, ze ich live transmituja, chocby dzis od rana placzacych za utraconym palacem

pismen
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Pismen ... ty draniu. Nie zasługujesz, żeby ci na starość ktoś szklankę wody podał.

Drwisz z tragedii ludzkiej.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Tragedia to byl i jest glowny sprawca zarowno tamtego wypadku jak i obecnego zamieszania w glowach 23% naiwnych wyznawcow

pismen
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 114

Tak, dzisiaj kulminacja akcji po trupach do celu, lecz ludzie mają już dosyć tech nachalnych gierek na grobach "męczenników".

Gość_xs
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 124

Tak, na spotkaniach też byłam. Poza tym można te wypowiedzi znaleźć w internecie - na stronach niezależnych, jak i zależnych. Poza tym - gdybym nawet w telewizji usłyszała, to wiesz, słyszę co oni mówią i nijak się to ma do manipulacji. Bo jeżeli Macierewicz mówi 'Przeżyło kilka osób' to ON TO POWIEDZIAŁ, a nie telewizja to wymyśliła. Nie rozumiesz?

Dla Was każdy kto uważa,że Smoleńsk to katastrofa, a nie zamach, jest zmanipulowany. A może to ja myślę samodzielnie, a Ciebie zmanipulowano? Weź to pod uwagę, pozdrawiam

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Daj im wierzyć!

Sprawa smoleńska widzisz w wyjasnieniach komisji Laska!

Z wiarą,religią się nie walczy się,bo logika nie ma tu zastosowania.? Mamy wiele przykładów w naszej histori o spisku dziejowym np śmierć Sikorskiego, Komunistów Bieruta,Świerczewskiego.

To samo dzieje się z katastrofą smoleńską. Dziś wyjaśniono śmierć gen.Sikorskiego ,choć jakiś procent społeczeństwa wierzy nadal że to spisek ZSRR lub Londynu.. Temat morderców Bieruta Świerczewskiego zginął śmiercia naturalną w wyniku upadku komunizmu.Czas leczy rany,dziś zwolenników teorii spiskowej o katastrofie smoleńskiej jest 23%. Wyjąśnienia logiczne wreszcie kiedyś odniosą skutek,ale i tak zostanie pewien procent teorii spiskowej.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Nie myl wiary z naiwnością. Jak przychodzi chłopak zataczający się i śmierdzący alkoholem po piątkowej imprezie do domu i mówi: Mamo uwierz mi nic nie piłem! To jak bardzo mama musi być naiwna, aby wierzyć w jego słowa.

Tu jest dokładnie to samo, Maciarewicza teorie spiskowe, są dla ludzi nauki i tych co maja jakiś rozum i nie kierują się tylko emocjami, ani tym co guru powie, po prostu śmiechu warte.

Twardy elektorat PIS'u nigdy nie uzna że to nie był zamach, chyba, że Guru Kaczyński im tak powie. Także jakie by nie były ekspertyzy, badania etc Ci ludzie zawsze ślepo będą ufać tym (Kaczyński & Maciarewicz spółka), co za chwilkę powiedzą, że to kłamstwa, manipulacja itd...

Gość_xs
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Od rana wierni umacniani w wierze

pismen
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 96

@ekhm

Skoro jesteś za wprowadzeniem kar za "nie głosowanie", to znaczy, że - niestety - ale mentalność niewolnicza jest coraz bardziej powszechna (bez urazy). Wolność, to przede wszystkim wolność wyboru - również swobodnego wyboru, że NIE CHCĘ głosować (zwłaszcza w sytuacji - gdy nie mam na kogo). I nie opowiadaj o tzw. obywatelskim obowiązku, bo to pojęcie wymyślone przez spryciarzy, którzy chcą manipulować tłumem.

Piszesz o młodych, którzy nie chodzą na wybory.... a kto ma chodzić, skoro prawie 3 miliony młodych siedzi w Anglii ? Oni mają w nosie jakieś wybory w kraju, który nie zapewnił im minimum (czyli możliwości pracy) a na dodatek - byli często traktowani przez tzw. aparat państwowy jak potencjalni przestępcy ?.

Co prawda Donald coś tam wspominał, że "młodzi zaczną wracać, bo praca tutaj zacznie się opłacać", że Polska stanie się krajem przyjaznym obywatelowi - ale chyba niewielu Donaldowi uwierzyło (bo jakoś nikt wracać nie chce). Ot, niewdzięcznicy....

Co do Kaczyńskiego i Macierewicza...

Kaczynskiemu nie ma się co dziwić, bo stracił brata. Może to kiedyś zrozumiesz...

A Macierewicz ? Macierewicz - niestety - jest wygodny dla wszystkich klakierów Jedynie Słusznej Opcji, która od paru lat jest w władzy.

Zawsze mogą powiedzieć: Sztuczna mgła ? Balon helowy ? ależ brednie opowiada ten Macierewicz.

Dzięki temu nikt nie śmie zapytać, dlaczego śledztwo nadal nie może sie zakończyć ? dlaczego dowody w sprawie smoleńskiej nadal pozostają u Rosjan ? A nawet jakby ktoś zapytał - klakierzy napadną na niego na wszelakich forach (również na naszym) i zrównają z ziemią.

Nikt tez nie zapyta - co z tą polityką wschodnią ? Jeszcze niedawno Minster Radek popierał działania - jak to sam mówił - "partnerów rosyjskich". A teraz co ? Okazało sie, że gospodin Wołodia to już nie jest "dojrzały demokrata", bo napadł na ukrainę ?

Czyżby nasi politycy pomylili się w jego ocenie ? To może pomylili się również w ocenie możliwości współpracy przy wyjaśnianiu smoleńska ?

eeeee, niemożliwe, przecież to sami profesjonaliści....

I mozna by tak jeszcze długo pisać, ale rano wstanie nasz forumowy kolega, odbierze SMSy z centrali i znowu rozmyje wątek - BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ, WSZYSTKIM.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Człowiek ma różne obowiązki wobec innych, więc skoro żyjemy w ustroju demokratycznym, w którym to my wybieramy ludzi przez głosownie, naszym obowiązkiem jest głosować. Mnie osobiście też nikt z tych, na których mam głosować nie odpowiada, lecz wybieram partia najlepszą z możliwych, które mam do wyboru. Jak nie potrafisz tego zrobić oddajesz pusty głos. To nie jest niewolnictwo - niewolnik nie ma prawa głosu. Jakieś obowiązki muszą być, np płacenie podatków, rozliczanie się z państwem. Wolność człowieka, to nie anarchia. Mylisz pojęcia.

Kaczyński to nie tylko bajdurzenie o smoleńsku, to również bajdurzenie o bilionie złotych, o podnoszeniu podatków dla marketów (bo nie rozumie, że markety, jej nie zapłacą tylko prości ludzie). Nie potrafi się domyślić, że w takiej sytuacji podniosą delikatnie cenę przerzucając opłatę na klienta. Powiesz piekarzowi, że ma zapłacić większy podatek, to co zrobi? Odejmie od swojego, czy podniesie cenę chleba?

Jak widzisz nie tylko te idiotyczne teorie smoleńskie wpływają na to, że na nich nie głosuję, aczkolwiek jak ktoś takie głupoty wygaduję w tej sprawie, to nie spodziewam się po nim wiele.

Na Ukrainę przypominam, że pierwszy wystartował Jarosław pokrzykując banderowskie hasła, pod ręką kolesia z prawego sektora.

Gość_ekhm
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

do ekhm

"Nieważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy" - znasz to?

A o demokracji, a przede wszystkim organizacji PAŃSTWA musisz jeszcze poczytać! Polecam "Ja, Dago". Ja myślę, że od demokracji ateńskiej nic się nie zmieniło. W państwie demokratycznym żyje 90% niewolników / możesz nazywać jak chcesz/ i 10% rządzących! Mylę się?

Był czas, żeby na początku transformacji coś zrobić dla siebie, ale szanse zaprzepaszczono brakiem lustracji. A ten kto dorwał się wtedy do władzy tak lekko nie odpuści. Dosyć się wzbogacili, a my możemy albo zazdrościć, albo zająć się swoimi małymi biznesikami /jednoosobowymi?/ i żyć swoim nędznym życiem... no i marzyć o lepszym bycie!

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 117

No a ja właśnie pójdę i zagłosuję na partię Kaczyńskiego.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 104

To źle myślisz ekhem. Ja też miałem nie iść. Mało tego, na wyborach do Europarlamentu nigdy nie byłem. Teraz pójdę i zagłosuję na PIS. Dokładnie z tych samych powodów, o których pisał gość wczoraj 22:10.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 105

Do ekhm

"Ludzie chcą demokracji", a co to takiego jest ta DEMOKRACJA w/g Ciebie? Może nie wszyscy dobrze ją pojmują i nie wiedzą naprawdę czego chcą?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 103

XS, tak, będę na nią głosował, tak jak bardzo wielu innych ludzi. Tobie nic do tego i nic z tym zrobić na szczęście nie możesz. Siłą w domu nas nie zatrzymasz, a Twoje zacietrzewienie dopinguje mnie do tego, aby jak najwięcej moich znajomych wyciągnąć na wybory.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Juz na jedna wdowe i slynnego agenta zaglosowales dzieki czemu ci sie wydluzyly kolejki do specjalisty, ktory nie jest w stanie przyjac te 25%, ktore ma powazne klopoty.

pismen
            Zgłoś
            Odpowiedz
    17 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    FHU MALPOL Halina Michalec
    Branża: Nieruchomości
    Dodaj firmę