w tym roku mamy wybory do Europarlamentu i samorządowe, ciekaw jestem jaka będzie frekwencja, bo dużo się słyszy że ludzie mają dość i w tym razem nie pójdą w ogóle ani na jedne ani na drugie.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat??
Ja już podjąłem decyzję i patrząc na to wszystko co się wokół nas dzieje i że nie mam żadnego wpływu na to kto przejdzie ZOSTAJĘ W DOMU
Nie wiem już jak zwracać się do młodych aby wreszcie ruszyli swoje dupska,podjeli zmianę pokoleniową w rządzeniu państwem ,miastem,gminą.
Być może należy ustalić parytet w kandydowaniu w wyborach samorządowych.
Widzę to tak na 10 kandydatów 8 młodych wilczkow do 30 lat obojga płci startuje
Każde sformułowanie" zostaje w domu",jeden efekt przyniesie zainterowani swoją prywatną działalnością i prywatnym społecznictwem wybiorą się sami.
Ludzie opamiętajcie dajcie wreszcie odpocząć ludziom ,którzy wywalczli dla Was wolność.
Przejmijcie ciężar odpowiedzialności za państwo,bo postkomuna nie jest zmęczona życiem.
To oni bili,zamykali w wiezieniach,żyli na stanowiskach kierowniczych,rozgrabili państwo w wolnej Polsce,dziś pokazują jak wygląda sprawiedliwość w ich wykonaniu.
Dla młodych jest dziś pole do działalności społecznej. Wszystkie osoby urodzone do 1971roku są umoczone w gównie jakim się zwało komunizm ,socjalizm w wykonaniu PRL.
Dlatego to młodzi powinni przejąć schedy po pokoleniu ,które dało im wolność.
PIsmeny,Wykluczoni ,Kałamagi,Grabowskie itp osoby do lamusa.
Na wybory samorządowe,parlamentarne Rzeczypospolitej Polski -to obowiązek wyborcy.
Nie wiem już jak zwracać się do młodych aby wreszcie ruszyli swoje kochane nóżki,podjeli zmianę pokoleniową w rządzeniu państwem ,miastem,gminą.
Być może należy ustalić parytet w kandydowaniu w wyborach samorządowych.
Widzę to tak na 10 kandydatów 8 młodych wyrośniętych do 30 lat obojga płci startuje
Każde sformułowanie" zostaje w domu",jeden efekt przyniesie zainterowani swoją prywatną działalnością i prywatnym społecznictwem wybiorą się sami.
Ludzie opamiętajcie dajcie wreszcie odpocząć ludziom ,którzy wywalczli dla Was wolność.
Przejmijcie ciężar odpowiedzialności za państwo,bo postkomuna nie jest zmęczona życiem.
To oni bili,zamykali w wiezieniach,żyli na stanowiskach kierowniczych,rozgrabili państwo w wolnej Polsce,dziś pokazują jak wygląda sprawiedliwość w ich wykonaniu.
Dla młodych jest dziś pole do działalności społecznej. Wszystkie osoby urodzone do 1971roku są umoczone w nawozie jakim się zwał komunizm ,socjalizm w wykonaniu PRL.
Dlatego to młodzi powinni przejąć schedy po pokoleniu ,które dało im wolność.
PIsmen,Wykluczony ,Kałamaga,Grabowski itp osoby - do lamusa.
Na wybory samorządowe,parlamentarne Rzeczypospolitej Polski -to obowiązek wyborcy.
Pismeni inne gryzipiórki
Zwolennicy TOS,PO,SLD,PSL - oto dla Was odpowiedz
{"Do "Pismenów " i innych gryzipiórków skłócających nas. Pozwalam sobie wyjaśnić pozycję pana "Pismena" w naszym życiu społecznym i na forach internetowych.
Wklejam to co napisałem o tym Panu:
["Panie"Pismen"nie wycieraj pan sobie moją osobą mordy. To że jesteś pan na łancuszku Starostwa i U.M,kążdy internauta zauważa.
Problem z panem jest taki,że żyjesz pan dzięki temu i innych forach.
Ja choć żyje z MOPS nie jestem zoobowiązany obligatoryjnie odpowiadać,na wszystkie posty: wszędzie pana pełno.
Czy realne jest tyle czasu spędzić przed komputerem,co pan-jest Was kilku Pismenów Spróbowałem wczorajszy dzień spędzić przy komputerze, efekt do południa dziś chodziłem jak oszołomiony.Sam pan sobie zaprzeczasz : w jednych postach jesteś pan zwolennikiem SLD, PO,TOS,w drugim zwolennikiem wolnej gospodarki,w innych obroncą urzędow Starostwa,UM.
Wszyscy oprócz Solidarności, PiS,KNP są do przełkniecia przez pana.
Kościół dla Ciebie to dla Ciebie zło,którą chrześcijanie zwalczają święconą wodą
Ja ją też stosuje aby odpędzić diabłow,być może takich jak TY.
Najbardziej Cię boli sprawa Smoleńska,wręcz piane toczysz na wypowiedzi Macierewicza, Kaczyńskiego-ich prawo wierzyć w teorię spiskową Tuska ,Ruskich walczysz z nimi jak Don Kichot z wiatrakami.,a to ich niezbywalne prawo.
Z wiarą nikt nie wygrał.!!!!!!!!!Można mieć poglądy odmienne np ateistyczne,ale Ty przekraczasz już próg . W Tobie jest nienawiść ,do ludzi.Walcz uczciwie ,komunizm się skończył,koniec mordowania ludzi współobywateli o innych poglądach.
Boże chroń współobywateli przed ludźmi typu Pismenów,bo jest ich wielu."]
Najgorzej mają osoby takie jak ja lub zawiedzone TOS-em, PO,SLD,PSL. Na kogo głosowac,tu mam problem na SLD nie całe zycie poświęciłem w walce z przewodnią siła PZPR,dziś byli zdrajcy nie odcieli się od korzeni PZPR-kierownictwo to ISekretarz PZPR Miller. Ruch Palikota działacz skrajnej prawicy (OZON),póżniej chadek( chrześcijanski demokrata),liberał Ruch Palikota,teraz lewicowiec "Twój Ruch" ,następnie do wyboru następny gracz polityczny pan TUSK wczoraj liberał KLD(kongres Liberalno Demokratyczny) kiedyś być może nie wiedział co to jest liberalizm,bo raptownie zmienił orientację polityczną z liberała z dnia na dzien stał się chadekiem (marzyło mu się obcinanie inaczej kochającym,zamykanie kiboli ,walka z dopalaczami) wszystko na pokaz lider najbardziej dziś znienawidzonej parti PO, PSL-wieczna partiapartia do koryta, bezideowa taki mamy przegląd parti u wladzy w Ostrowcu i Polsce powiedzcie na kogo głosować aby nie być zdrajcom swoich ideałow Dziś stojmy przed takimi wyborami. Stwórzmy siłe do wyborów samorządowych,przecież w działalności społecznej nie liczy się światopogląd!!!!!!!!
Działajmy dla dobra nasze społeczności."}
Niech nie ida, mlodzi zawzieci pojda i moze wkoncu KNP wejdzie, mam taka nadzieje
KNP nigdy w życiu nie zagłosuję na tych oszołomów.
Nie, nie należę do twardego elektoratu PIS. Nie lubię jednak jak ktoś na siłę próbuje narzucać innym swoje zdanie, a Ty tak właśnie robisz. W większości wątków krytykujesz zarówno PIS jak i ludzi, którzy otwarcie przyznają się do tego, że chcą na nich głosować. Mogę zrozumieć to, że z daną partią nie jest Ci po drodze ale nie rozumiem tego, dlaczego obrażasz tych, którzy myślą inaczej. Taka agitacja przynosi zupełnie odwrotny skutek, powinieneś o tym wiedzieć. Masz prawo krytykować PIS ale nie masz prawa tego robić z ludźmi, którzy chcą na nich głosować. Straszenie PIS;em też już modne nie jest i jedyne, co możesz tym osiągnąć to skutek odwrotny od zamierzonego. Tak stało się w moim przypadku. Miałem na wybory nie iść ale pójdę i zagłosuję na PIS. Uważam, że zagłosuję mądrze. Nie masz prawa tego podważać!
Uwazam, ze nie masz racji i madrze nie zaglosujesz, a dowody na to masz w ramach "pikniku smolenskiego" przez caly tydzien. Amen
Świetny pomysł też ZOSTAJĘ w DOMU i to już we wszystkich wyborach. (chyba, że kiedyś ktoś godny będzie kandydował)
Pozostanie w domu jest właśnie moim WYBOREM ! i niech nam nikt nie wmawia, że pozostając głosujemy. To tylko wasze spekulacje ale my nie głosujemy!!! bo nie mamy kandydatów. Zawiedzeni PO-wcami TOS-ami PiS - owcami i całą resztą siedzimy i dajemy wam komunikat dość !!! nie chcemy was !!!! sami się babrajcie we własnym błocie.
Mylisz się bardzo sądząc, że nie idąc do wyborów nie głosujesz. W ostatnich wyborach parlamentarnych o tym, że po wygrało wybory zadecydowały głosy zaledwie 12% Polaków uprawnionych do głosowania. Wszystko właśnie przez osoby, które do wyborów nie poszły. A czemu nie poszły? Bo są ignorantami twierdząc, że nie ma kandydatów dla nich. W wyborach startują ludzie z całego przekroju społeczeństwa. Są zarówno osoby o poglądach lewicowych i prawicowych a także liberalnych oraz konserwatywnych, startują nie tylko starzy wyjadacze w polityce ale także osoby młode, zarówno mężczyźni jak i kobiety; startują osoby wywodzące się z nowobogackich rodzin oraz tacy z biednych osiedli, na każdej liście znajdzie się osoba o poglądach, które są zbieżne z twoimi, wystarczy się tylko zainteresować odrobinę. Tym bardziej, że najbliższe wybory będą jednomandatowe a nie proporcjonalne - będziemy głosować na osoby a nie na partie, z których te osoby się wywodzą.
Nie będę jednak przekonywał, bo skoro ktoś jest takim ignorantem, że oddaje swoją przyszłość w ręce osób otumanionych przez telewizję albo myśli, że jego głos nie ma znaczenia to już raczej nie dorośnie do roli świadomego obywatela. Tylko później nie miej olo żadnych wymagań czy oczekiwań, nie lamentuj, że ci taki a nie inny samorząd wybraliśmy.
Pismen, nie rozśmieszaj mnie. To nie czasy komuny, gdy była tylko jedyna, słuszna partia. Idę na wybory i głosuję na PIS! Takie moje święte prawo. Zmarnowany głos to taki, który w ogóle nie zostanie oddany.
Prawda jest taka, że nie będziesz głosować na pis tylko przeciwko po - przyznaj się do tego. Nigdy nic tak mądrego jak teraz pismen nie napisał. Twój głos będzie bardziej zmarnowany, niż głos osoby, która do wyborów nie pójdzie.