kto został posłem z Ostrowca, kto senatorem, na kogo głosowaliście 24 lata temu ?
Też tak myślę qustafson. Nie mamy czego świętować, wręcz odwrotnie!
Ty nigdy nie masz czego świętować. Jak i ten powyżej - miłośnicy komunizmu.
Wielkie nadzieje, wielkie rozczarowanie.
Kończyliśmy wtedy LO, na kilka dni przed wyborami mieliśmy wręczane świadectwa maturalne. Pamiętam , jak ówczesny dyrektor, już teraz nieżyjący mówił do nas,że zazdrości nam, że w jak dobrych czasach nam się będzie żyło. Oj faktycznie, dobrych czasów żeśmy doczekali:(
A wtedy kandydatami w wyborach byli pan Mitura, Żak, Braun i Chałoński. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale coś mi się takie nazwiska kojarzą.
Pismen, nie masz racji. Żyjemy w bardzo złych czasach. Skończ już pisać te bzdury o wolności.
No ty jako emeryt z popzpr-owska emerytura wiesz najlepiej co to bieda i dlatego tak doceniasz obecne czasy.
Nie chciałabyś bo masz emeryturę, na którą mogłaś w tamtych realiach zapracować. My, młodzi nie mamy takiej możliwości.
Ponieważ historia kołem się toczy,dojdzie w Polsce do rewolty, społeczeństwo jest u kresu wytrzymałości.Najlepszym dowcipem jest iż "czerwoni" w nowej rzeczywistości mają się bardzo dobrze,powiązani są dobrymi ukladami z poprzedniego systemu,można powiedzieć mamy PRL BIS.Tylko Ci co walczyli o zmiane na lepsze dostali po czterech literach i ich potomkowie,reszta ma się dobrze.