witam serdecznie,
mierze 180 moja waga to 110 kg, 20 lat i zastanawiam się nad wyborem roweru, liczę na jakieś wskazówki co do rodzaju a nawet chętnie rozważę proponowane modele. Docelowe przeznaczenie roweru to spokojna jazda w lekkim terenie,
dziękuje
Proponuje rower trekingowy kola 28 alu mocne . Wybierz sie w sobote do Sandomierza napewno cos znajdziesz. UWAZAJ NA PODRUBY z Azji . Lepiej dolozyc pare zeta i kupic cos markowego.
Ja mam 105 kg(miałem 115) i 186 cm.
Złożyłem sobie rower z pomocą Pana ze sklepu rowerowego na Mickiewicza. Nie jest to reklama. Podaj maila lub telefon to pokażę Ci co z tego wyszło. Nie wiem do czego Ci będzie służył. Jeśli tylko po mieście i asfalcie to chyba ten co napisał gościu 17 47. Czy Sandomierz? Nie masz możliwości żadnej reklamacji.
Jeśli góral na ogromnych oponach to mam coś takiego.
Mam koła 26 większą ramę i nie ma żadnego problemu.
Trekking przy tej wadze w terenie to słaby pomysł, sam ważę 90 kg przez 2 sezony miałem trekinga ale przesiadlem się na MTB - grube opony jednak dużo lepiej amortyzują wszelkie nierówności i takim rowerem po mieście też się świetnie jeździ - jest zwinniejszy od trekingowego i nie boi się krawężników, trekking polecam jesli chcesz robić dłuższe trasy takie powyżej 50 km bo dopiero wtedy na prawdę można odczuć większy komfort, trekingiem jak najbardziej przejedziesz przez wszelkie szutrowe, polne czy leśne dróżki, ale jazda leśnymi ścieżkami czy po po kamienistej drodze to dramat. mam jeden rower górski na sprzedaż ale raczej będzie za duży bo rama w rozmiarze 20 cali, twój wzrost to rama MTB w rozmiarze 18" a jakbyś uparł się na trekking to szukaj ramy w rozmiarze 19"-20". Ważną sprawą jest tez napęd (manetki, przerzutki,kaseta, lańcuch) to już zależy od tego jaki masz budżet, w rowerze MTB najlepszy będzie napęd 3x9 grupa Deore lub wyżej, w trekkingu napęd 3x8 lub 3x9 grupa Alivio. Jak coś to zapraszam na przymiarke wspomnianego MTB 20" 2 letni rowerek z papierami, napęd deore 3x9, hamulce tarczowe hydrauliczne deore, amortyzator z blokadą, jak coś pisz na email cezary01 @ vp pl