Apeluje do rodziców PG 4 o sprawdzenie włosów dzieci , moja córka przyniosła wszy .Ja już umyłam jej głowe szamponem przeciw wszom.
ten problem również w SMS Norwid, uważajcie i sprawdzajcie swoje dzieci.
To straszne!!! W podstawówkach się to zdarza często, ale w gimnazjach i szkołach średnich? Wiem, że roznosi się to szybko i tylko ekspresowa reakcja może uchronić przed wszawicą.
Zatem rodzice, sprawdzajmy włosy swoich dzieci, nawet tych starszych!
W zeszłym roku był ten sam problem w 4 na Sienkiewicza i 1 na Trzeciaków trwało to do przerwy zimowej . Pielęgniarki już dawno powinny sprawdzać włosy a dzieci z wszami wysyłać do domów natychmiast!!!!!!!!! . Sanepid nic z tym nie zrobi więc my rodzice jesteśmy zdani sami na siebie .
Myjcie się ludzie to tego problemu nie będzie!
Pg 4 to Stawki? Moja córka chodzi do tego gimnazjum, ale wesz nie miała jeszcze nigdy. Litości...
Moja córka bardzo dba o włosy,często myje a mimo wszystko z obozu parę lat temu przywiozła "niespodziankę" w postaci wszy.
No i co z tego? Mowa jest o PG 4 a nie SP 4.
Nie wiesz do jakiej szkoły chodzi Twoja córka? Rzeczywiście, litości....
miałam tam wysłac swoje dziecko w przyszlym roku, dziękuję
Właśnie sprawdziłam głowę mojemu dziecko - niestety ma wszy !!!! Chodzi do PG4
ale jest nie przez szkołę tylko przez brud w waszych domach, nie myjecie się i dzieciaki i wszawica jest w szkolw ,a jak w szkole to i w waszych domach
Ludzie jak widać oszczędzają wodę i środki czystości na maksa.
to problem powrócił, jak w innych szkołach.HIGIENA w domu jest konieczna..
Moja droga, to że chodzi do tej szkoły,nie oznacza że tam jest wszawica. Wszędzie mogła złapać np. w kinie, od koleżanki czy kolegi. Zanim rzucisz oskarżenie dowiedz się czy to na pewno ze szkoły. To nie jest wina szkoły, że chodzą do niej dzieci ze wszami. Czego wymagasz? Pielęgniarka nie ma prawa sprawdzać głów dzieciom i to już od dawna. To że są pojedyncze przypadki nie świadczy, że to "epidemia". Zweryfikuj z kim się koleguje i do kogo chodzi. Lakiery, żele a włosy może myte raz w tygodniu.
Zgadzam się z przedmówcą. Złapać wszy mogła nawet w autobusie.