Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Wspomnienia ze szkoły nr 11

Ilość postów: 8 | Odsłon: 1112 | Najnowszy post
  • Wspomnienia ze szkoły nr 11

Jakie macie?

Polsilver
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Wspomnienia ze szkoły nr 11

Początek lat 80 super wspomnienia ale większość ludzi wyjechała z Ostrowca,

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Moj rocznik 77 - 85. Wychowawca 1-3 pani Kostępska, 4-8 pan Konstantynowicz.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Wspomnienia ze szkoły nr 11

Super wspomnienia klasa 1A wychowawca Janusz Wesołowski ,,Guciu" polski Wiatr ruski Serwata geografia Kuziel dyrektor szkoły Białkowski

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Wspomnienia szkoły nr 11.

Nie wspominam mile tej szkoły. W następnych tj. średniej i na studiach było zdecydowanie lepiej. Pani od muzyki (nazwisko zachowam dla siebie) zwracała się do dzieci po nazwisku np. Krukówna, Nowakówna, nie było to przyjemne. Pani od matematyki biła linijką w dłoń (raz jeden dostałam, bo czegoś nie potrafiłam zrobić przy tablicy). Pani od chemii szydziła sobie z uczniów, a pani dentystka poprosiła kolegę z lekcji i wyrwała mu ząb. Miałam poczucie, że dzieci były lepsze i gorsze. Żałuję, że rodzice mieszkali wówczas w rejonie tej szkoły. Mile wspominam jedynie kilku nauczycieli np. nieżyjącą już od wielu lat panią od zajęć technicznych albo polonistkę, która została później dyrektorem tejże szkoły.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Wspomnienia ze szkoły nr 11

Ja mam dobre. Pomimo, że chodziło tam trochę osób, których lekko mówiąc nie darzylem sympatią, to wspominam szkołę dobrze. Pani Salus, pani Cioch, pani Gawron, pani Urban, pani Rychta, pani Cheba - tych nauczycieli wspominam miło. Najgorszy był gość od wf-u, Starachowski się nazywał i nigdy nie powinien taki człowiek dzieci uczyć. Obrzydził mi zamiłowanie do sportu na wiele lat. Również nie lubiłem pani Głuszyńskiej od muzyki ale nie aż tak.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

rocznik 1982-85 wychowawca p. Krzemińska -polonistka. Pan Konstantynowicz, następnie pani Ofiara-Heba- matematycy, Historia pani Urban, chemia pani Lada, geografia pani Wieczorek, fizyka pani Kowalczyk, zpt pani Salus, rosyjski Pani Serwata , wf pan Ozdoba, biologia pani Podgajna. klasa zawsze B a w niej podam ksywki Konar, Długi, Ziółko, Wilu, Góra, Prosię i dziewczyny Bożena, Jagoda, Basia, Edyta, Dorota i wiele innych osób znanych mi z nazwiska, ale nie będę ich wypisywał, bo może sobie tego nie życzą?

Gość_Yarek
        Zgłoś
        Odpowiedz

Łoj Wieczorek, o niej zapomniałem. Cudowne trio spędzające sen z powiek czyli Starachowski, Głuszyńska, Wieczorkowa. O ile ten pierwszy zabił we mnie miłość do piłki nożnej to ta ostatnia próbowała zabić do geografii (podobnie później w thmie "buldog", nazwiska już nie pamietam) ale jej się nie udało i jest to dzisiaj jedna z moich ulubionych dziedzin.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę