Gościu z 11.33 chyba chodziłyśmy razem do klasy. Ja tez wspominam te szkołę bardzo dobrze no i klasę.
Gość 19:28 Możliwe :) podaj jakieś szczegóły jeszcze.Kogo lub co pamiętasz?
p. Gulinska za mojej kadencji tez uczyla wf. Kepel nie pamiętam czy uczyl. Szkole skonczylem podajze w 1993. A co do Kurka to faktycznie taki był jak pisze gość z 11.32 i o byle co stawial paly i wzywal rodzicow do szkoły. Pamietam kilkja osob z mojej klasy ale nie wiem czy można tu się poslugiwac nazwiskami
składam wyrazy wdzięczności dla:
P. Wyrzykowskiej, Podczasi, Szałapskiej, Śniadowskiej, Floras, Lizner
wiedzę przekazywły rewelacyjnie - bazuję na niej do dziś, to był naprawdę dobry fundament
Ktoś napisał wcześniej,że kończył szkołę w poł lat 70 tych,a wychowawczynią była Pani Gałka.Być może jesteśmy z tej samej klasy uczniu.Nie znosiłam tej szkoły,a zwłaszcza historii z p.Dąbrowskim i geografii z panią Klucznik.Lubiłam panią Gałkę i pana Pieczyńskiego.I kto by pomyślał,że sama zostałam nauczycielką..........................historii,ale to żadna zasluga moich wcześniejszych nauczycieli.
A pamiętacie jak się Kepel na wf darł się na nas?
To za 20 lat Ciebie beda uczniowie wspominac na forum nauczycielko,fajnie masz.
Ja natomiast od 30 lat nie mieszkam w Polsce,ale zawsze mile wspominam tamte lata.
Chcialbym wiedziec jak nie ktorym sie zycie potoczylo,ale nikt nie chce za bardzo sie ujawnic,my polacy tak mamy ,ze nie jestesmy za bardzo wylewni o sobie ,natomiast o innych to bysmy opowiadali.
Bardzo pozdrawiam.
mnie historii uczyła pani H. Popek - bardzo lubiłam i tę nauczycielkę i przedmiot, geografii uczyła pani Dorecka, biologii pani Gałka, rosyjskiego uczył pan Pieczyński, języka polskiego pani Korczyńska , potem pani Zofia Sałata, matematyki pani Lesicka, zajęć prakt. - techn. pani Rucińska, plastyki pani Poświatowska, fizyki pani Wojtas, chemii pani Adamska (nie lubiłam ani przedmiotu, ani uczącej ), muzyki pani Konieczna
Chodziłem tam tylko do I klasy. Nie pamiętam nazwisk, wychowawczynią była pani o czarnych , długich włosach, spinanych w kok, ok 40 kilkuletnia. Jak ja jej się bałem :) Chyba żaden inny nauczyciel w następnych szkołach nie wzbudzał we mnie takiego strachu :)
Ja też jestem historykiem ...
Ja wspominam super te lata.
Zobaczymy czym ty sie bedziesz miala poszczycic jako nauczycielka za iles tam lat !!!???
Powodzenia
Także jestem bardzo ciekawy co się z nią dzieje.Razem chodziliśmy do kl. I i II w Kamionku Wielkim koło Elbląga. Następnie Państwo Szambelan wyprowadzili się do Ostrowca.Nie mogę nawet odnaleść zdjęć z tego okresu.
Roman
...pamiętam kiedy ,,Łysy" (dyrektor Dąbrowski) organizował dni sprawdzania tarcz szkolnych .Na wejściu do szkoły za brak tarczy albo przypiętą agrafką a nie przyszytą albo brak ,,juniorków "(butów na zmianę) zawracał i nie wpuszczał do szkoły.
A kto pamięta p. Rysiak od matematyki? Była ostra, ale matematykę umiem tylko dzięki niej...Szacunek dla p. Szałapskiej od polskiego i Śniadowskiej od biologii - moje ulubione nauczycielki, przewodniczki życia.
najbardziej pamietam pania Floras,bardzo ja lubilam,Warzycki od niemca tez spoko ,Popowska od matmy,Pawlega,wojtas mucha.