Czy ktos moze ma kontakt z Mirelka Szambelan?
Od dawna ja szukam.
Byłem w klasie "c", p. Otylii Gałki - połowa lat 70 - tych.
A kogo plastyki uczył p. Kurek ?
Pani Galka byla spoko,mnie tez uczyla.
a mnie :)
nie lubilam Muchy od polaka,wredna baba byla.
To ta Mucha co mieszkała na Sienkiewicza?
Nie chodziłam do jedynki, ale miło Was "czytac" :-)
p.Kurek uczyl mnie pracy techniki przez rok później uczyl mnie p. Tokarski bardzo milo go wspominam. Za moich czasów dyrektorem była pani Maj a później p. Kryj. Ja chodziłem do "B". Rosyjskiego p. Wojtasik historii p. Lizner plastyki p. Knysak. Klasa 1-3 wychowawczyni p. Szczerbinska. Pozdrawiam cala klase "B" i wszystkich znajomych z 1
Jak ten czas zapiernicza,nie dlugo moje wnuki beda chodzily do jedynki.
za moich czasow byl Dabrowski dyrektorem,a zastepca pan Patrzalek,uczyl tez historii,pewnie juz go nie ma,fajny b. byl.
Dziewczyny byly inne niz teraz,takie skromniejsze,madrzejsze,niesmiale.
No to kolego tomek36 - chodziłem wcześniej. Za moich czasów dyrektorką była cały czas Pani Maj. Rosyjski Pan Pieczyński , później Pani Kosno. historia Pan Patrzałek, WF Pan Kepel. Matematyka Pani Poduszczak itd
Kolego z 8.30. Może się znaliśmy :)) Zapomniałem dodać, że niemiecki wszedł dopiero w 7 klasie. Fiza Pani Czarnecka - wychowawczyni. Muzyka Pani Kwiatkowska, Chemia Pani Floras, Zapomniałem kto biologii, ale taka niska kobitka, polski Pani Kulczuga. Fajne czasy.
Pani Łapińska to była wychowawczyni 1-3 ... W tamtych czasach szalenie nowoczesna. Myślę ,że nie byłbym tym kim jestem gdyby nie ona .
A kurek to stary erotoman , pamiętam te jego teksty do dziewcząt poniżej lat 15 ... Obrzydliwe.
np. czy już jesteś panienką i ten uśmiech....................
ohyda
Ja wspominam bardzo dobrze szkołę i dzieciaki :) Aż łezka się w oku kręci na samo wspomnienie. Moją wychowawczynią była p. Ornatowska, matematyka p. Popowska, historia p. Gardynik, biologia p. Kwasniak, geografia p. Klucznik a później p. Oględzińska, j. rosyjski p. Turczyńska, plastyka p. Kurek i p. Knysak, muzyka p. Chochoł, wf p. Gulińska.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie !Niektórzy z mojej klasy są w Ocu i widzimy się, inni mieszkają poza granicami miasta i PL.
Fajna szkola i fajna mlodziez,nie to co dzisiaj,my szanowalismy sie bardzo.
Niestety te czasy juz nigdy sie nie wroca,pozostaly tylko wspomnienia.