Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Wspomnienia - szkoła nr 1 na Trzeciaków

Ilość postów: 34 | Odsłon: 1 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostępne są posty sprzeczne z Zasadami Forum. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „Wspomnienia - szkoła nr 1 na Trzeciaków”.
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Wspomnienia - szkoła nr 1 na Trzeciaków

wszystko powyjezdzalo chyba,pamietam,dorote,elke,jolke,karoline,mirke,ewe b,kaske s,piotrka p,zbyszka s,wieska,leszek k,artur r,grzesiek z,ewa g,swiatkowna,ania b,elka d,fajna klasa,a pamietacie ostatnie wagary na dzien dziecka,pare osob sie wylamalo,przez co wszyscy mieli przesrane.

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście użyto wulgaryzmu, podczas gdy można było użyć innego słowa (dotyczy to także wykropkowanych oraz w inny sposób ukrytych wulgaryzmów); wulgaryzmy są zabronione na tym Forum.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    Gość
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

A, ja chodziłem do klasy z dziewczyną, która mieszkała w szkole, jej tata był konserwatorem. Zabijcie mnie, ale nazwiska nie pamiętam, przyjeżdżały do jedynki kolonie letnie i zakochałem się w dziewczynie z Gryfina poznanej na jednej z potańcówek, zostało mi tylko jej zdjęcie z przed 40-stu paru lat.Normalnie jak jakiś melodramat ,ej !

Gość_love story
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

pamietam ,mieszkala tam taka dziewczyna,mnie tez sie podobala,ale byla niesmiala i nie chciala sie ze mna umowic.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Do jedynki chodziłem w latach 80 tych, początek.

Teraz jedynkę skończył mój syn, a za 3 lata do jedynki pójdzie córka :).

Pozdrawiam wychowanków p. Czarneckiej.

Gość_Piotr D.
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

dziwne bo ja tez chodzilem z dziewczyna,ktora tam mieszkala.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Ja chodziłam do tej szkoły w latach 80, jak każdy z nas miałam fajnych nauczycieli ale trafiały się też nauczyciele "osy"

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

a pamietacie Warzyckiego od niemca,tylko ela b przykladala sie do niemieckiego,ciekawe gdzie ona teraz pracuje,fajna silna dziewczyna.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

no np Rysiakowa to była zmija

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście skierowano w kogoś jakąkolwiek agresję lub namawia się do takiego zachowania (m.in.: nękanie, wyśmiewanie się, kpina, groźba, zastraszanie, szykanowanie, wyzywanie, poniżanie, negatywne porównanie); na tym Forum nie ma ani akceptacji, ani tolerancji dla takich zachowań.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    Gość
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

panu Wojciechowi Warzyckiemu nadaliśmy dwa pseudonimy Laluś i Gucio - był wtedy młodym nauczycielem( chyba zaraz po studiach), zawsze elegancki i wyperfumowany, lubiłam język niemiecki i nawet miałam bardzo dobre oceny z tego przedmiotu

Gość_uczennica
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

Pani Adamska Floras to fajna nauczycielka,bardzo ja wspominam,dzieki niej nauczylam sie troche tej chemii.Pamietam pania Chochol,chyba od spiewu,jej syn Andrzej zawsze na akademiach spiewal olowiane zolnierzyki,uczyl sie ze mna w jednej klasie,mieszkal nie daleko Marysi Masluch,tez z nami chodzila do klasy.Od fizy byla chyba Wojtasowa,troche ostra i wymagajaca.

tosiaaisot
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 38

Pana Pieczynskiego tez pamietam,wolali na niegoWowa,bardzo fajny byl,ale mnie niestety nie uczyl.Mnie uzyla Turczynska,potem inne ,ktore ciagle sie zmienialy.

Pamietam tez Izunie Plucinska,jej mama pracowala w szkolnej stolowce,bardzo mila kobieta,ciekawe co nich slychac.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 39

stolowka fajna byla,wspominam pyszne oponki ,i zupe pomidorowa,dobrze gotowali.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 41

ja Go pamiętam - świetny nauczyciel, zawsze wesoły, sypał żartami, dostał od uczniów pseudonim Wowa. Do dziś świetnie posługuję się językiem rosyjskim, dzięki Panu Pieczyńskiemu. W klasie 8 na zakończenie edukacji w szkole podstawowej były tylko dwie piątki na całą klasę - jedną miałam ja, drugą Małgosia B., którą serdecznie pozdrawiam.

Gość_uczennica
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 49

No bo mialbym wyrzuty sumienia ,ze pewnie o pieknej dziewczynie zapomnialem.

Ja tez jestem rocznik starszy ale wczesniej szkole zaczalem,szkoda bo bym cie znal.

Gość_uczen
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

byla jeszcze Jola Stachera,Beata Kowalczyk,Ewa Turczyk,Jolka Czerwik i to chyba cala klasa.

czy o kims zapomnielismy?,sorry jesli tak,odzywac sie.

Co teraz porabiacie,gdzie mieszkacie?

Gość_uczennica
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 52

byla jeszcze Ewunia Skwarek,moja dobra kolezanka z tamtych czasow,mieszkala zaraz za szkola,zreszta jej ojciec chyba tez w szkole pracowal,dokladnie nie pamietam.

Gość_uczennica
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 54

a mnie przerażała plastyka w tej szkole..................

wszystko inne było OK

a pamiętacie maszyny do szycia na technice?

można tam było tez gotować i piec placki

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 59

Byłem w klasie "c", p. Otylii Gałki - połowa lat 70 - tych.

Gość_uczeń
    Zgłoś
W tym wątku znajdują się 22 posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę