czy ktos z was chodzil do szkoly nr 1 na Trzeciakow?
Wychowawczynia byla Danuta Adamska,ponad 40 lat temu.
Gdzie jestescie ludzie,co sie z wami dzisiaj dzieje?
Tu jestem też chodziłem do 1 i na wagary też na stawy to były czasy
Pamiętam głęboki staw i ogródki z drzewkami owocowymi.
fajnie bylo nie.
pamietacie lodowisko na borowskiego?
takie dzieciaki z nas byly.
lodowisko było zawsze wylewane na boisku przy szkole i można było jeździć do samego wieczora bo paliły się lampy. Dzieciaków było jak mrówek, a kto nie miał własnych łyżew mógł wypożyczyć w szkole za darmo. Lodowisko na borowskiego to chyba masz na myśli zamarznięty staw, który należał do p. Borowskiego, czy tak? Chodziłam do tej szkoły, tamte czasy wspominam bardzo miło, zarówno nauczycieli, jak i kolegów i koleżanki z mojej klasy i z klas równoległych, a były to klasy a, b, c, d - ja chodziłam do c.
leszek zakochal sie w elce
ewka chodzila z leszkiem.
dorota tez sie kochala w leszku
jarek kochal elke
artur chodzil z dziewczyna z innej klasy co z domu uciekala
zbyszek zakochal sie w dziewczynie z 4
mirelka szukala chlopaka
zosia miala sliczne rude wlosy
ania byla mala i ciagle plakala.
Na tym lodowisku zwichnęłam obojczyk jeżdżąc z kolegą z Henrykowa na łyżwach,oj było to dawno, oj dawno i bardzo miłe wspomnienia zostały.Z koleżankami i kolegami z Henrykowa dużo chwil wolnych tam na lodowisku spędziliśmy.Zostały miłe wspomnienia.Pozdrawiam wszystkich.
A, ja chodziłem do klasy z dziewczyną, która mieszkała w szkole, jej tata był konserwatorem. Zabijcie mnie, ale nazwiska nie pamiętam, przyjeżdżały do jedynki kolonie letnie i zakochałem się w dziewczynie z Gryfina poznanej na jednej z potańcówek, zostało mi tylko jej zdjęcie z przed 40-stu paru lat.Normalnie jak jakiś melodramat ,ej !
Ta dziewczyna, która mieszkała w szkole to Anka Ćwik:)
ja tez chodzilam do c,kolegowalam z karolina g.
pamietam ,mieszkala tam taka dziewczyna,mnie tez sie podobala,ale byla niesmiala i nie chciala sie ze mna umowic.
Wspaniałe czasy...:) aż chciałoby się wrócić do tych lat :) lodowisko, boisko, gra w kosza. Zawsze było fajnie, pełno dzieciaków :)
a ja nie chodziłam do 1 ale miałam chłopaka z 1. I to była pierwsza miłość:)
Do jedynki chodziłem w latach 80 tych, początek.
Teraz jedynkę skończył mój syn, a za 3 lata do jedynki pójdzie córka :).
Pozdrawiam wychowanków p. Czarneckiej.
anka cwik nie mieszkala w jedynce tylko na zielnej z siostra marzena i rodzicami,ojciec stolarz do dzisiaj.
dziwne bo ja tez chodzilem z dziewczyna,ktora tam mieszkala.
a pamietacie Warzyckiego od niemca,tylko ela b przykladala sie do niemieckiego,ciekawe gdzie ona teraz pracuje,fajna silna dziewczyna.
moze zrobimy liste kogo pamietamy,sprobujmy chociaz.
ja pamietam:
IWONA LUKAWSKA
GRAZYNA NACHYLA
ZOSIA JASINSKA
PIOTR PALUCH
PIOTR UKLEJA
GRZES NIEDZINSKI
DOROTA MATUSZCZAK
ANIA BAK
ANIA MAMULSKA
MIRELKA SZAMBELAN
ASIA SUCHOLEWSKA