Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

wsbip

Ilość postów: 51 | Odsłon: 3817 | Najnowszy post
  • wsbip

witam:) jestem zainteresowana ekonomia drugiego stopnia na wsbip nie wiecie może czy co roku powstaje ten kierunek na 2 stopniu na tej uczelni?

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: wsbip

A gdzie Ty kochana pracę dostaniesz po takiej uczelni. Chyba, że pracujesz i potrzebny Ci tylko odpowiedni papierekTa uczelnia to produkcja bezrobotnych za duża kasę w dodatku.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

A po jakiej uczelni dostaniesz pewną pracę?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: wsbip

jak ktos jest beznadziejny to i studia na WAT mu nie pomogą ;-) A uczelnia ma poziom w miare dobry jak na prywatną ;-)

Morti
        Zgłoś
        Odpowiedz

"jak na prywatną" powinno zakończyć dyskusję na temat poziomu kształcenia.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Wyobraź sobie, że po "takiej" uczelni pracuję już od dobrych siedmiu lat...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

hehe ciekawe, ze do powiedzenia maja najwiecej ci, ktorzy nigdy nawet nie widzieli budynku wsbip ;]

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ciekawe co do powiedzenia to maja Ci dzieki ktorym (ich opinii na temat szkoly), wielu ludzi wybralo inna uczelnie a Ostrowiec przestal byc "studenckim miastem" - jak bylo to 10-15 lat temu.

"DZIEKUJE WAM"

Narzekajcie dalej i wystawiajcie dalej taka opinie miastu i uczelni.

Gość_gsc
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jak ktoś chce się czegoś nauczyć to na WSBiP spokojnie zdobędzie odpowiednią wiedzę. A co do pracy to w Ostrowcu bez znajomości to i po UW czy UJ nie znajdzie się tu "normalnej" pracy. W miastach gdzie jest przeprowadzana rekrutacja na zdrowych zasadach to pracodawca i tak w pierwszej kolejności zwraca uwagę na to co kandydat umie a nie co skończył. To tylko w Ostrowieckim zaścianku jest takie podejście, że jak po np. UJ o to ten to coś umie, a jak po WSBiP o ten to na pewno nic nie umie, a i tak zatrudnia się kuzyna/siostrzeńca/itd. po podstawówce.

Gorgoth82
          Zgłoś
          Odpowiedz

I tu Gorgoth 82 się bardzo mylisz bo akuratw duzych miastach najpierw wyławiają tych z renomowanych uczelni, a dopiero potem sprawdzają umiejetnosci.Jeśli chodzi o zatrudnianie pracownikow w oparciu o koligacje to w najwiekszym stopniu jest to powszechne w firmach-instytytucjach państwowych bo firmy prywatne bardzo dobieraja pracownikow z umiejetnosciami - nie chca byc narazone na straty.A z panstwowe pieniadze łatwiej jest wydawac niz swoje.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Dziwne gościu 09:38 że bez problemu znalazłem pracę po WSBiP poza Ostrowcem.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Ty się mylisz pisząc, że najpierw się sugerują uczelnią a dopiero potem umiejętnościami.

Gorgoth82
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

To Ostrowiec był kiedyś studenckim miastem ;) wolne żarty :). Nie ważne gdzie idziesz do szkoły ważne że chcesz się tego uczyć.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Dziecek mało jest, bez to szkoły puste som , trza więcej dziecek robić

Gość_Nie
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Nieprawda wybór uczelni jest bardzo ważny. Jakbyś miał rację gościu 7:57 to ludzie by nie wyjezdzali uczyć się za granicą.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

ja nie rozumie czegoś kończyłam licencjata i obecnie konicze magistra z ekonomii na WSBiP i od pierwszego dnia na uczelni ucze się aż do dziś, mi zależy na wiedzy i umiejętnościach a nie na papierku bo nie wiem czy będe pracowała kiedyś zgodnie z wyuczonym zawodem a sytuacja rodzinna nie pozwala mi na opuszczenie Ostrowca i z tego powodu mam być gorsza? , Ja jestem zadowolona i Podkreślam TRZEBA SIĘ UCZYĆ. A o prace dziś i tak jest ciężko...

Gość_studentka
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ale się uczepili tego WSBiP!!! Ja też w tym roku kończę magistra na WSBiP. Licencjat kończyłam na państwowej uczelni i śmiało mogę stwierdzić, że tam o wiele mniej się uczyłam niż tu :D Są wykładowcy wymagający więcej i są co dają za obecności, ale tak jest wszędzie!!!!Na prywatnej i na państwowej!!

Gość_JA
                Zgłoś
                Odpowiedz

Państwowe uczelnie też mogą być marne. Może akurat do takiej trafiłaś?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę