witam:) jestem zainteresowana ekonomia drugiego stopnia na wsbip nie wiecie może czy co roku powstaje ten kierunek na 2 stopniu na tej uczelni?
A gdzie Ty kochana pracę dostaniesz po takiej uczelni. Chyba, że pracujesz i potrzebny Ci tylko odpowiedni papierekTa uczelnia to produkcja bezrobotnych za duża kasę w dodatku.
jak ktos jest beznadziejny to i studia na WAT mu nie pomogą ;-) A uczelnia ma poziom w miare dobry jak na prywatną ;-)
"jak na prywatną" powinno zakończyć dyskusję na temat poziomu kształcenia.
Wyobraź sobie, że po "takiej" uczelni pracuję już od dobrych siedmiu lat...
hehe ciekawe, ze do powiedzenia maja najwiecej ci, ktorzy nigdy nawet nie widzieli budynku wsbip ;]
Ciekawe co do powiedzenia to maja Ci dzieki ktorym (ich opinii na temat szkoly), wielu ludzi wybralo inna uczelnie a Ostrowiec przestal byc "studenckim miastem" - jak bylo to 10-15 lat temu.
"DZIEKUJE WAM"
Narzekajcie dalej i wystawiajcie dalej taka opinie miastu i uczelni.
Jak ktoś chce się czegoś nauczyć to na WSBiP spokojnie zdobędzie odpowiednią wiedzę. A co do pracy to w Ostrowcu bez znajomości to i po UW czy UJ nie znajdzie się tu "normalnej" pracy. W miastach gdzie jest przeprowadzana rekrutacja na zdrowych zasadach to pracodawca i tak w pierwszej kolejności zwraca uwagę na to co kandydat umie a nie co skończył. To tylko w Ostrowieckim zaścianku jest takie podejście, że jak po np. UJ o to ten to coś umie, a jak po WSBiP o ten to na pewno nic nie umie, a i tak zatrudnia się kuzyna/siostrzeńca/itd. po podstawówce.
I tu Gorgoth 82 się bardzo mylisz bo akuratw duzych miastach najpierw wyławiają tych z renomowanych uczelni, a dopiero potem sprawdzają umiejetnosci.Jeśli chodzi o zatrudnianie pracownikow w oparciu o koligacje to w najwiekszym stopniu jest to powszechne w firmach-instytytucjach państwowych bo firmy prywatne bardzo dobieraja pracownikow z umiejetnosciami - nie chca byc narazone na straty.A z panstwowe pieniadze łatwiej jest wydawac niz swoje.
Dziwne gościu 09:38 że bez problemu znalazłem pracę po WSBiP poza Ostrowcem.
Ty się mylisz pisząc, że najpierw się sugerują uczelnią a dopiero potem umiejętnościami.
To Ostrowiec był kiedyś studenckim miastem ;) wolne żarty :). Nie ważne gdzie idziesz do szkoły ważne że chcesz się tego uczyć.
Dziecek mało jest, bez to szkoły puste som , trza więcej dziecek robić
Nieprawda wybór uczelni jest bardzo ważny. Jakbyś miał rację gościu 7:57 to ludzie by nie wyjezdzali uczyć się za granicą.
ja nie rozumie czegoś kończyłam licencjata i obecnie konicze magistra z ekonomii na WSBiP i od pierwszego dnia na uczelni ucze się aż do dziś, mi zależy na wiedzy i umiejętnościach a nie na papierku bo nie wiem czy będe pracowała kiedyś zgodnie z wyuczonym zawodem a sytuacja rodzinna nie pozwala mi na opuszczenie Ostrowca i z tego powodu mam być gorsza? , Ja jestem zadowolona i Podkreślam TRZEBA SIĘ UCZYĆ. A o prace dziś i tak jest ciężko...
Ale się uczepili tego WSBiP!!! Ja też w tym roku kończę magistra na WSBiP. Licencjat kończyłam na państwowej uczelni i śmiało mogę stwierdzić, że tam o wiele mniej się uczyłam niż tu :D Są wykładowcy wymagający więcej i są co dają za obecności, ale tak jest wszędzie!!!!Na prywatnej i na państwowej!!
Państwowe uczelnie też mogą być marne. Może akurat do takiej trafiłaś?