"Po dwuletniej przerwie do kalendarza cyklicznych imprez kulturalnych w Ostrowcu Świętokrzyskim wracają Dni Muzyki."
Jak widać dla każdego znajdzie się coś miłego. Niedawno tak narzekaliście na brak muzyki ambitnej w Ostrowcu więc proszę. Oto ona.
Oby nie tylko na 3 dni i znów przerwa na lata.
Bardzo dobrze, że będzie też muzyka dla melomanów.
Choć ja osobiście bardzo cenię Wieczory Muzyki na Piaskach. Tam od lat nam serwują muzykę na najwyższym poziomie.
A dodatkowo zawsze występuje też Chór z Piasek, który jest ozdobą naszego miasta.
Gdzie można dowiedzieć się czegoś więcej o Wieczorach Muzyki na Piaskach i o Chórze z Piasek?
W internecie wystarczy wpisać:
CANTATE DOMINO Ostrowiec
np:
https://echodnia.eu/swietokrzyskie/ostrowiecki-chor-cantate-domino-obchodzil-jubileusz-zdjecia/ar/12626914
Muzyczne Wieczory na Piaskach odbywają się zawsze w listopadzie z okazji święta patroni muzyki.
Muzyki ambitnej to w tym roku nie było.
Niedzielny koncert okazał się klapą.
A świadczyć o tym może ilość osób, która z niego wychodziła.
Potwierdzam.
Koncert z muzyką Edith Piaf tak się ma do Requiem Mozarta jak kwiatek do kożucha.
Oczywiście taka muzyka - też jest potrzebna tylko w innym terminie.
Brak smaku muzycznego.
Byłam na dzisiejszym koncercie w kolegiacie Michała i jestem szczęśliwsza. Samo to, że mogłam zobaczyć i posłuchać Pana Marka Głowackiego, chciałabym, żeby zawsze tutaj wracał. Koncert był dla mnie piękny, a był też taki dzięki publiczności. Dziękuję organizatorom i proszę jeszcze o Polish Cameratę.
My kcemy zenka a nie jakies wyjce
Ta wypowiedź to prowokacja. Ale cóż, zaletą ludzi inteligentnych jest to że mogą udawać głupków.
A wręcz przeciwnie. Wyszłam zawiedziona.
Tak to jest jak robi się koncert na ostatnią chwilę przed wyborami.
Ale był wymieniany.
Ostatnie imprezy nie udają się - źle to wróży przed wyborami
Oprócz zespołu p. Głowackiego w Polsce są też inne orkiestry i chory, których chętnie byśmy posłuchali w Ostrowcu.
Bo trzeba mieć odpowiednich i odpowiedzialnych ludzi do tego przedsięwzięcia.
Każdy z zewnątrz przyjedzie weźmie grubą kasę i tylko go to obchodzi.