Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Wolontariat

Ilość postów: 13 | Odsłon: 1083 | Najnowszy post
  • Wolontariat

Witam :)

Chciałbym się dowiedzieć gdzie mogą mnie przyjąć na wolontariat. Mam całkowicie zbędne kilka godzin i mogę je wykorzystać pomagając innym. Kompletnie nie wiem gdzie mam iść.

taniu
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Wolontariat

Hospicjum :)

Gość_xyz
      Zgłoś
      Odpowiedz

DPS

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

odpusc sobie wolontariat. zamiast poczucia ze komus pomagasz szybko sie zorientujesz ze Ci łaske robia ze Ci pozwalaja pomagac.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

nasunęło mi się na myśl schronisko, tam nawet nie robią owej łaski i nie pozwalają pomagać...

Gość_k8
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Wolontariat

Każdy zakład pracy w Ostrowcu. Bez znajomości dostaniesz tylko wolontariat

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Insttucje Panstowe. Urzedy, Sądy itd

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

też bym była zainteresowana, napisz jak coś się dowiesz...

Gość_ala
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Ktoś tam się ogłaszał na forum, że jest praca ogrodowa do wykonania. Zainteresowany? Czy bardziej szukasz chwały, że robisz coś dobrego dla społeczeństwa? Bo jak przyjdziesz do jakiegoś ośrodka gdzie jest wolontariat i karzą Ci toalety sprzątać i myć podłogę, to też możesz być zawiedziony, bo nie będzie kontaktu z ludźmi którzy mogliby Cię za to poklepać po plecach tylko Ty podłoga i toaleta... Także warto się zastanowić najpierw o co nam chodzi, czego się spodziewamy, bo można się szybko rozczarować.

Gość_ekhm
      Zgłoś
      Odpowiedz

stary przestan kogos zniechecac chce niech szuka kontaktu i zapieprza,

zgaga
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Ale o co Ci chodzi?

Ekhm, dlaczego ma iść na działkę komuś kopać pole? To nie wolontariat, to wyzysk. Chyba sam nie do końca wiesz o co w tym chodzi.

To piękne, że w dzisiejszych czasach ktoś chce poświecić trochę swojego cennego czasu, uwagi i serca dla innych ludzi albo zwierząt, którzy czasem nie otrzymują tego od swojej własnej rodziny i najbliższych. O to w tym chodzi. Są jeszcze ludzie z empatią, którzy chcą dać coś z siebie.

Jeden zaopiekuje się niedołężną sąsiadką, inny zwierzakami w schronisku, jeszcze inny będzie na tyle silny by się udzielać w hospicjum lub tylko (albo aż) wesprze finansowo.

Ja np.: aktualnie jestem honorowym dawcą krwi i jestem w bazie dawców szpiku. To bardzo niewiele, ale mam nadzieję, że na cokolwiek się to komuś innemu przyda.

Inna rzecz, że opieka nad ciężko chorymi i niedołężnymi osobami, to bardzo ciężkie wyzwanie i próba własnego charakteru. Nie polecam wszystkim, bo można się samemu złamać. Psychicznie.

Tennessee
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ekhem jak zwykle gada od rzeczy.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Poszukaj w jakiś świetlicach dla dzieciaków, może dom kultury prowadzi jakieś zajęcia i będą potrzebować pomocy. W innych miastach dużo jest takich miejsc ale tu może być ciężko.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -